Artikkel-ID: 314481 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Denne artikkelen ble tidligere utgitt under NO314481
Viktig! Denne artikkelen inneholder informasjon om å endre registret. Før du endrer registret, må du sikkerhetskopiere det og være sikker på at du forstår hvordan du gjenoppretter registret hvis det oppstår et problem. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du sikkerhetskopierer, gjenoppretter og redigerer registret, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
256986 Description of the Microsoft Windows Registry
Vis alt | Skjul alt

Sammendrag

Denne artikkelen beskriver hvordan du manuelt fjerner et element fra listen Installerte programmer i verktøyet for å legge til eller fjerne programmer hvis elementet fortsatt vises etter at du først har prøvd å fjerne det.

Mer informasjon

I listen Installerte programmer i verktøyet for å legge til eller fjerne programmer vises alle Windows-kompatible programmer som har et program eller en funksjon for avinstallering. Av og til kan det hende at et program ikke fjernes fullstendig, og registernøkkelen som brukes til å vise programmet i listen Installerte programmer, slettes ikke. I denne situasjonen må du kanskje fjerne programmet manuelt fra listen Installerte programmer i verktøyet for å legge til eller fjerne programmer. Når du skal gjøre dette, bruker du følgende fremgangsmåte.

Advarsel! Hvis du bruker Registerredigering på feil måte, kan dette skape alvorlige problemer som kan føre til at du må installere operativsystemet på nytt. Microsoft kan ikke garantere at du kan løse problemer som er et resultat av feil bruk av Registerredigering. Bruk Registerredigering på eget ansvar.
 1. Klikk Start, og klikk deretter Kjør.
 2. I Åpne-boksen skriver du inn regedt.32. Klikk deretter OK.
 3. Finn følgende registernøkkel i Registerredigering:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 4. Klikk registernøkkelen Uninstall i den venstre ruten, og klikk deretter EksporterFil-menyen.
 5. Dialogboksen Eksporter registerfil vises. Klikk Skrivebord i listen Lagre i, skriv uninstall i boksen Filnavn, og klikk deretter Lagre.
 6. Hver nøkkel som vises under Uninstall i den venstre ruten i Registerredigering, representerer et program som vises i listen Installerte programmer i verktøyet for å legge til eller fjerne programmer. Når du skal finne ut hvilket program som den enkelte nøkkel representerer, klikker du nøkkelen, og deretter ser du gjennom følgende verdier i detaljruten til høyre:
  DisplayName: Verdidataene for nøkkelen DisplayName er navnet som vises i verktøyet for å legge til eller fjerne programmer.

  -og-

  UninstallString: Verdidataene for nøkkelen UninstallString er programmet som brukes til å avinstallere programmet.
 7. Når du har funnet registernøkkelen som representerer programmet du fjernet, men som fortsatt vises i listen Installerte programmer i verktøyet for å legge til eller fjerne programmer, høyreklikker du nøkkelen i den venstre ruten i Registerredigering, og deretter klikker du Slett.

  Klikk Ja som svar på meldingen "Er du sikker på at du vil slette denne nøkkelen og alle undernøkler?".
 8. Klikk AvsluttFil-menyen for å avslutte Registerredigering.
 9. Klikk Start, klikk Kontrollpanel, og klikk deretter Legg til / fjern programmer.

  I listen Installerte programmer kontrollerer du at programmet der du har slettet registernøkkelen, ikke lenger vises.
 10. Gjør ett av følgende:
  • Hvis programlisten ikke er riktig under Legg til / fjern programmer, dobbeltklikker du filen Uninstall.reg som du lagret på skrivebordet i trinn 5, for å gjenopprette den opprinnelige listen over programmer i registret.

   -eller-
  • Hvis programlisten under Legg til / fjern programmer er riktig, høyreklikker du filen Uninstall.reg på skrivebordet, og deretter klikker du Slett.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du legger til eller fjerner programmer på en datamaskin med Windows XP, kan du klikke artikkelnumrene nedenfor for å vise artiklene i Microsoft Knowledge Base:
305548 HOW TO: Add Components and Programs to a Computer in Windows XP
307895 HOW TO: Change or Remove a Program in Windows XPVennligst bemerk: Dette er en oversettelse av en artikkel skrevet på engelsk. Det gjøres oppmerksom på at det er mulig at etterfølgende endringer i eller tillegg til den originale engelskspråklige artikkel ikke har blitt hensyntatt i denne oversettelsen. Videre gjøres oppmerksom på at den informasjon som finnes i denne artikkelen kun er basert på en oversettelse av den eller de engelskspråklige produktversjon(er), og at man ikke har testet informasjonen i oversettelsen opp mot produktversjoner på andre språk. Microsoft fraskriver seg ethvert ansvar både for eventuelle unøyaktigheter eller ufullstendigheter som måtte finnes i artikkelen eller for at informasjonen kan brukes for et bestemt formål, og dessuten for ethvert tap som måtte oppstå som følge av bruk av den informasjon som er gitt.

Egenskaper

Artikkel-ID: 314481 - Forrige gjennomgang: 5. mars 2004 - Gjennomgang: 3.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2002
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøkkelord: 
kbhowto kbinfo kbwin98 kbwinme kbtool kbui win98se kbfaq win95 kbdisplay KB314481

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com