ID članka: 314481 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
VAŽNO: Ovaj članak sadrži podatke o izmjeni sistemskog registra. Prije izmjene registra obavezno stvorite njegovu sigurnosnu kopiju i provjerite znate li postupak za vraćanje registra ako dođe do problema. Dodatne informacije o sigurnosnom kopiranju, vraćanju i uređivanju registra potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
256986 Opis registra u sustavu Microsoft Windows
Proširi sve | Sažmi sve

Sažetak

U članku se objašnjava kako ručno ukloniti stavku s popisa Currently installed programs (Trenutno instalirani programi) u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa) ako se stavka i dalje prikazuje nakon što ste je prvotno pokušali ukloniti.

Dodatne informacije

Na popisu Currently installed programs (Trenutno instalirani programi) u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa) nalaze se svi programi kompatibilni sa sustavom Windows, a koji sadrže program ili značajku za deinstalaciju. S vremena na vrijeme program se ne uklanja u potpunosti, a zajedno s njime ostaje i ključ registra koji služi za prikazivanje tog programa na popisu Currently installed programs (Trenutno instalirani programi). U tom biste slučaju trebali pokušati ručno ukloniti program s popisa Currently installed programs (Trenutno instalirani programi) u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa). Da biste to učinili, slijedite sljedeće korake.

UPOZORENJE: Ako Registry Editor koristite na pogrešan način, možete uzrokovati ozbiljne probleme za koje može biti potrebna ponovna instalacija operacijskog sustava. Microsoft ne jamči da ćete moći riješiti probleme koji se mogu pojaviti ako Registry Editor koristite na pogrešan način. Registry Editor koristite na vlastitu odgovornost.
 1. Kliknite Start, a zatim Run (Pokreni).
 2. U okvir Open (Otvori) upišite regedt32, a zatim kliknite OK (U redu).
 3. U programu Registry Editor pronađite sljedeći ključ registra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 4. U lijevome oknu kliknite registarski ključ Uninstall, a zatim Export (Izvoz) na izborniku File (Datoteka).
 5. U dijaloškom okviru Export Registry File (Izvoz datoteke registra) koja se pojavljuje nakon toga kliknite Desktop (Radna površina) na popisu Save in (Spremi u), unesite uninstall u okvir File name (Naziv datoteke) te na kraju kliknite Save (Spremi).
 6. Svaki ključ s popisa Uninstall u lijevome oknu alata Registry Editor predstavlja program koji se trenutno prikazuje na popisu Currently installed programs (Trenutno instalirani programi) u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa). Da biste ustvrdili koji program predstavlja pojedini ključ, kliknite ga i pogledajte sljedeće vrijednosti u oknu s pojedinostima s desne strane:
  DisplayName: Vrijednost podatka u ključu DisplayName je naziv pod kojim je program zaveden u alatu Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa).

  - i -

  UninstallString: Vrijednost podatka za ključ UninstallString odnosi se na program kojim se deinstalira taj program.
 7. Nakon što pronađete ključ registra za program koji ste uklonili, ali se i dalje pojavljuje na popisu Currently installed programs (Trenutno instalirani programi) u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa), desnom tipkom miša kliknite taj ključ u lijevom oknu prozora alata Registry Editor, a zatim kliknite Delete (Izbriši).

  Kada se pojavi poruka "Are you sure you want to delete this key and all of its subkeys?" (Jeste li sigurni da želite izbrisati ovaj ključ i sve njegove potključeve?), kliknite Yes (Da).
 8. Na izborniku File (Datoteka) kliknite Exit (Izlaz) da biste napustili Registry Editor.
 9. Kliknite Start, zatim Control Panel (Upravljačka ploča), a potom Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa).

  Provjerite je li program čiji ste ključ registra upravo izbrisali uklonjen s popisa Currently installed programs (Trenutno instalirani programi).
 10. Učinite nešto od sljedećeg:
  • Ako popis programa u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa) i dalje nije točan, dvokliknite datoteku Uninstall.reg koju ste stvorili u sklopu koraka 5 te na taj način vratite izvorni popis programa u registru.

   – ili –
  • Ako je popis programa u sklopu alata Add or Remove Programs (Dodavanje i uklanjanje programa) točan, desnom tipkom miša kliknite datoteku Uninstall.reg na radnoj površini i potom kliknite Delete (Izbriši).
Dodatne informacije o dodavanju i uklanjanju programa na računalu koje se pokreće uz pomoć sustava Windows XP potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem:
305548 KAKO: dodati komponente i programe računalu u sklopu sustava Windows XP (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
307895 KAKO: promijeniti ili ukloniti program u sklopu sustava Windows XP (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

Svojstva

ID članka: 314481 - Posljednja izmjena: 7. lipnja 2013. - Revizija: 1.5
Odnosi se na:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Ključne riječi: 
kbdisplay kbhowto kbinfo kbui KB314481

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com