Rövid útmutató a Windows előtelepítéséhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314472 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 250609(Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Microsoft Windows XP operációs rendszer előtelepítését ismerteti.

Fontos: Ha elsőként telepíti elő a Windows XP operációs rendszert, és nem rendelkezik még egy Windows XP rendszert futtató számítógéppel, a jelen útmutató 1. és 2. részének utasításait egyaránt kövesse. Telepített Windows XP rendszer esetén csak a 2. résztől kövesse az utasításokat.

További információ

1. rész: A Windows telepítése

A Windows felügyelet nélküli telepítésének előkészítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Válasszon egy számítógépet, amelyet főszámítógépként fog használni. Konfigurálja úgy a számítógép BIOS rendszerében a rendszerindítási sorrendet, hogy a CD-ROM-meghajtó legyen az első eszköz, a merevlemez a második, a hajlékonylemez-meghajtó pedig a harmadik.

  Megjegyzés: A BIOS-beállítások módosításához előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a számítógép gyártójával.

  Megjegyzés: Az x86-alapú számítógépeknek „El-Torito No Emulation CD” rendszerindítási támogatással kell rendelkezniük. Ha a számítógép nem támogatja az „El-Torito No Emulation CD” rendszerindítást, a Windows telepítéséről további tájékoztatást a Windows számítógép-gyártói előtelepítési készletéhez mellékelt felhasználói útmutatóban találhat.
 2. Helyezze a Windows telepítőlemezét a főszámítógép CD-ROM-meghajtójába, majd töltse be a rendszert a CD-ről.

  A Windows telepítője automatikus elindul. A Windows rendszer telepítése három részből áll: a fájlmásolásból, a szöveges telepítésből és a grafikus kezelőfelülettel végzett telepítésből. Ha végrehajtotta ezt a három feladatot, sikeresen telepítette a rendszert.

2. rész: A Winnt.sif válaszfájl létrehozása

 1. Miután telepítette a Windows rendszert a főszámítógépre, a Windows felügyelet nélküli telepítéséhez hozzon létre egy válaszfájlt a telepítéskezelő varázslóval (Setupmgr.exe).

  Az előtelepítési eszközök a számítógép-gyártói Windows telepítőlemez Support\Tools\Deploy.cab fájljában találhatók. Ez a lemez a Microsoft helyi hivatalos viszonteladójától vásárolt hármas számítógép-gyártói csomagok mindegyikében megtalálható. A telepítéskezelő segédprogram telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Nyissa meg a Sajátgép ablakot, majd a Windows XP telepítőlemezének Support\Tools mappáját.
  2. Kattintson duplán a DEPLOY.CAB fájlra annak megnyitáshoz.
  3. Kattintson a Szerkesztés menü Az összes kijelölése parancsára.
  4. Kattintson a Szerkesztés menü Másolás mappába parancsára.
  5. Kattintson az Új mappa létrehozása gombra. Írja be a telepítéskezelő mappájának kívánt nevét (például telepítéskezelő), majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
  6. Kattintson a Másolás gombra.
 2. Nyissa meg a telepítéskezelő fájljait tartalmazó mappát, majd kattintson duplán a Setupmgr.exe fájlra a telepítéskezelő varázsló megnyitásához. Ezután hozzon létre egy új válaszfájlt.

  A válaszfájlok létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  308662 Válaszfájl létrehozása a Setup Manager programmal (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 3. Kövesse a varázsló utasításait a válaszfájl létrehozásához:
  1. A Telepítendő termék lapon kattintson a Windows felügyelet nélküli telepítése lehetőségre.
  2. A Telepítési mappa lapon kattintson a Nem, ez a válaszfájl CD-s telepítéshez lesz felhasználva lehetőségre.
 4. Ha megjelenik a Windows telepítéskezelő párbeszédpanel, amelyen meg kell adnia az újonnan létrehozott fájlt helyét, helyezzen egy hajlékonylemezt az A: meghajtóba, majd írja be az a:\winnt.sif fájlnevet, és kattintson az OK gombra. Ekkor a következő üzenetet fogja kapni:
  A Telepítéskezelő varázsló sikeresen befejeződött. A következő fájlokat hozta létre.
  A:\WINNT.SIF

  A:\WINNT.BAT
 5. Kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára a telepítéskezelő bezárásához, majd helyezzen a hajlékonylemezre egy „Felügyelet nélküli Windows-telepítés” felirattal ellátott címkét. Ha azt szeretné, hogy a Windows-telepítő törölje a merevlemez összes partícióját, és új partíciót hozzon létre, hozzá kell adnia a Winnt.sif fájlhoz a Repartition parancsot. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Nyissa meg a Windows rendszer Jegyzettömb programját, majd nyissa meg az imént létrehozott Winnt.sif fájlt.
  2. Az [Unattended] szakaszban hozzon létre egy új sort, és írja be az alábbi kódot:
   Repartition=Yes
   						
  3. Mentse a módosításokat, majd lépjen ki a Jegyzettömb programból.

3. rész: A Windows előtelepítése CD-ről

 1. A célszámítógépen (amelyre a Windows rendszert elő kívánja telepíteni) konfigurálja úgy a BIOS rendszer rendszerindítási sorrendjét, hogy a CD-ROM-meghajtó legyen az első eszköz, a merevlemez a második, a hajlékonylemez-meghajtó pedig a harmadik.
  Megjegyzés: A BIOS-beállítások módosításához előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a számítógép gyártójával.
 2. Helyezze a Windows XP telepítőlemezét a CD-ROM-meghajtóba, majd kapcsolja be a számítógépet.
 3. Ha megjelenik a kék Windows Telepítő képernyő, helyezze a hajlékonylemez-meghajtóba az imént létrehozott Winnt.sif fájlt tartalmazó, „Felügyelet nélküli Windows-telepítés” feliratú lemezt.

  Megjegyzés: Az x86-alapú számítógépeknek „El-Torito No Emulation CD” rendszerindítási támogatással kell rendelkezniük.

  A Windows telepítője automatikusan elindul. A Windows rendszer telepítése három részből áll: a fájlmásolásból, a szöveges telepítésből és a grafikus kezelőfelülettel végzett telepítésből. Ha végrehajtotta ezt a három feladatot, sikeresen telepítette a rendszert.
 4. Vegye ki a meghajtóból a hajlékonylemezt.
 5. Indítsa újra a számítógépet, és töltse be a Windows rendszert. A rendszerben végezze el a kívánt ellenőrző lépéseket, illetve helyezze el manuálisan az igény szerinti márkajelzéseket, még mielőtt futtatná a Sysprep segédprogramot.

4. rész: Márkajelzések manuális hozzáadása a rendszerhez

 1. Ha támogatási információkat kíván a Windows Start menüjéhez adni, hozzon létre egy Oeminfo.ini fájlt a Windows Jegyzettömb segédprogramjával, majd másolja a fájlt a Windows\System32 mappába.

  Az Oeminfo.ini használata esetén a [General] szakasz tartalma és egy Támogatási információ feliratú gomb megjelenik a Rendszertulajdonságok párbeszédpanel Általános lapján.

  Az Oeminfo.ini fájl tartalma például a következő lehet:
  [General]
  Manufacturer = Cégnév Kft.
  Model = Terméknév
  SupportURL = http://www.cégnév.hu
  LocalFile = C:\Winnt\Web\Helyi_fájlnév.htm

  [Support Information]
  Line1= Műszaki támogatáshoz:
  Line2= a frissített eszközillesztők beszerzéséhez és a gyakori
  Line3= kérdések áttekintéséhez látogasson el a Cégnév vállalat
  Line4= támogatási webhelyére:
  Line5=
  Line6= http://www.cégnév.com/techsupport.
  Megjegyzés: A [General] és [Support Information] szakaszt mindenképpen tartalmaznia kell az Oeminfo.ini fájlnak. Cserélje a cégnevet, a terméknevet, a támogatási URL-címet és a helyi fájl címét a kívánt adatokra. Ügyeljen arra, hogy ne maradjon fölösleges szóköz a vállalatnév után.
 2. A cégembléma Rendszertulajdonságok párbeszédpanelen való megjelenítéséhez helyezzen egy, a számítógép-gyártói előtelepítési készlethez mellékelt Oemlogo.bmp mintafájlhoz hasonló emblémát (bitképet) a Windows\System32 mappába.

  Megjegyzés: Az Oemlogo.bmp bitképnek 172x172 képpont méretűnek kell lennie. Ha a bitkép ennél kisebb, akkor szegéllyel fog megjelenni a négyzet közepén, ha pedig nagyobb, akkor bizonyos betűméret és képernyőfelbontás mellett levágódhatnak egyes részei, vagy előfordulhat, hogy az embléma egyáltalán nem jelenik meg. A márkajelzések elhelyezéséről további tájékoztatást a számítógép-gyártói előtelepítési készlethez mellékelt felhasználói útmutató 6., „Advanced Customization Topics” (Speciális testreszabási témakörök) című fejezetében találhat.

5. rész: Felkészülés a szállításra a rendszer-előkészítő eszköz (Sysprep.exe) futtatásával

A Sysprep segédprogrammal gyorsan átadásra alkalmas állapotba hozhatja az előtelepített számítógépek rendszerét. Ehhez jelentkezzen be a Windows rendszerbe, futtassa saját ellenőrző vagy tesztelőeszközeit, majd távolítsa el azokat. Ha végzett, futtassa a Sysprep segédprogramot a számítógép kiszállításra kész állapotának visszaállításához. Ügyeljen arra, hogy a Sysprep legyen az utolsó program, amelyet a kiszállítás előtt futtat a számítógépen.

A rendszer kiszállításra kész állapotának visszaállításához:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot.
 2. A parancssorban lépjen a rendszermeghajtó gyökérmappájába, majd futtassa a következő parancsot: md sysprep.
 3. Másolja a Sysprep.exe, a Setupcl.exe és a (nem kötelező) Sysprep.inf fájlt a Sysprep mappájába. Ezeket a fájlokat a Windows előtelepítési készlet eszközlemezének Tools mappájában vagy a Windows XP telepítőlemezének Support\Tools\Deploy.cab fájljában találhatja meg.

  Megjegyzés: Mivel a Sysprep nem egy duplikáló segédprogram, és nem állítja vissza az Eseménynapló alapállapotát, a célszámítógép naplófájljai tartalmazhatják a főszámítógépen lezajlott eseményeket is. Szükség esetén ügyeljen a naplófájlok ürítésére.
 4. A parancssorban lépjen a Sysprep mappájába, majd futtassa a következő parancsot: Sysprep.
 5. Miután megjelent a Windows rendszer-előkészítő eszköz üzenet, kattintson az OK gombra.
 6. Ha készen áll a rendszer előkészítésére, kattintson a Visszazárás gombra, majd az OK gombra.
Az erre vonatkozó üzenet megjelenésekor kapcsolja ki a számítógépet, ügyelve arra, hogy ne maradjon a meghajtóban a Windows telepítőlemeze vagy az előtelepítési készlet CD-je.

Megjegyzés: A Sysprep futtatása utáni időkorlát két másodpercre van állítva.

Miután visszaállította a rendszer eredeti állapotát, átadhatja a számítógépet az egyéb, Microsofttal kötött szerződésben meghatározott Windows-elemekkel együtt. Ezek között többnyire szerepelnek a következők:
 • Windows telepítőlemez
 • Eredetiséget igazoló tanúsítvány (a számítógépházra ragasztva)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314472 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 10. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo KB314472
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com