A Windows XP FAT32 fájlrendszerének korlátai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314463 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 184006 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk a Windows XP operációs rendszer FAT32 fájlrendszerének korlátait mutatja be.

További információ

A Windows XP rendszer FAT32 fájlrendszerének alkalmazásakor a következő korlátokat kell szem előtt tartani:
 • A fürtök legfeljebb 64 kilobájt (KB) méretűek lehetnek. Ha ennél nagyobbak, akkor bizonyos programok (például a telepítők) esetleg helytelenül számítják ki a lemezterületet.
 • A FAT32 rendszerű köteteken legalább 65 527 fürtnek kell lennie, ezért a fürtméret nem növelhető a fürtök számának csökkentése érdekében.
 • A legnagyobb lemezméret körülbelül 8 terabájt, de figyelembe kell venni a következő változókat is: a FAT32 rendszerű köteteken legfeljebb 268 435 445 fürt lehet, fürtönként legfeljebb 32 KB mérettel (beleértve a fájlallokációs táblához (FAT) szükséges területet is).
 • A FAT32 rendszerű kötetek fürtmérete nem csökkenthető annak érdekében, hogy a fájlallokációs tábla mérete 16 megabájt (MB) mínusz 64 KB méretnél nagyobb legyen.
 • A Windows XP telepítése közben nem formázhatók 32 gigabájtnál (GB) nagyobb kötetek a FAT32 fájlrendszerrel. A Windows XP képes csatlakoztatni és támogatni a 32 GB-nál nagyobb, FAT32 rendszerű köteteket (az egyéb feltételektől függően), de a Formázás eszköz használatával telepítés közben ilyen kötet nem hozható létre. Ha mégis 32 GB-nál nagyobb kötetet kell formáznia, használja az NTFS fájlrendszert. Megteheti azt is, hogy a Microsoft Windows 98 vagy a Microsoft Windows Millennium Edition (Me) rendszerrel készített rendszerindító lemezt használ, és az azon található formázási eszközt veszi igénybe.

  A Microsoft Windows 98 vagy a Microsoft Windows Millennium Edition (Me) rendszerrel készített rendszerindító lemez merevlemez-formázáshoz történő használatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  255867 Hogyan Lehet Használni az Fdisk és Format Segédprogramokat a Partícionáláshoz vagy egy Merevlemez Újrapartícionálásához
  Megjegyzés: Ha a Windows XP rendszer telepítési folyamata közben 32 GB-nál nagyobb, FAT32 rendszerű partíciót próbál formázni, a művelet a folyamat befejezése előtt megszakad, és az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
  Logikai lemezkezelő: Túl nagy a kötet mérete.
 • Az MS-DOS rendszert, a Microsoft Windows 95 eredeti verzióját vagy a Microsoft Windows NT 4.0-s vagy korábbi verzióját futtató számítógépek nem ismerik fel a FAT32 rendszerű partíciókat, és az ilyen kötetekről ezek az operációs rendszerek nem is tölthetők be.
 • FAT32 rendszerű partíción legfeljebb (2^32)-1 bájt (tehát 4 GB mínusz 1 bájt) nagyságú fájlok hozhatók létre.
A FAT32 fájlrendszerről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
310525 A Windows XP FAT32 fájlrendszerének ismertetése
A FAT32 rendszerű kötetek NTFS fájlrendszerűvé alakításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
307881 FAT16 vagy FAT32 típusú kötet átalakítása NTFS fájlrendszerűvé Windows XP rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314463 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 1.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbinfo kbusage KB314463
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com