Beschrijving van voorbereiding voordat u contact opneemt met Microsoft na u een 'Stop 0x0000001e foutcode' bericht op een blauw scherm rceive

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 314103 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Zie voor een Microsoft Windows 2000-versie van dit artikel 129845.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel beschrijft verschillende procedures die u helpt bij het identificeren van de oorzaak van een stopbericht voordat u contact opneemt met Microsoft Product Support.

Wanneer een STOP-foutbericht (onherstelbare systeemfout) in Windows optreedt, voert Windows debug-modus voor het oplossen van problemen. Een blauw scherm weergegeven en wordt meestal informatie die vergelijkbaar is met het volgende foutbericht weergegeven:
STOP 0x0000001e (c000009a 80123f36 02000000 00000246)
Niet-verwerkte uitzondering van Kernel-c000009a van 8123f26
Adres 80123f36 heeft basis op 80100000 - Ntoskrnl.exe

Meer informatie

Foutrapportage

Windows XP bevat een functie waarmee u gegevens naar Microsoft uploaden fouten rapporteren. Deze informatie wordt gebruikt om te bepalen welke problemen in Windows XP ondervonden. Met de functie foutenrapportage kunt details over de specifieke oorzaak van de fout die u hebt aangetroffen onthullen.

Voor meer informatie over foutrapportage in Windows XP, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
310414 Procedure: Configureren en gebruiken van foutrapportage in Windows XP

Knowledge Base

De Microsoft Knowledge Base bevat veel artikelen waarin wordt uitgelegd waarom bepaalde STOP-bericht. De artikelen voorstellen vaak een oplossing van het probleem of een manier om het probleem te omzeilen.

Op de website van Microsoft kunt u de Knowledge Base voor meer informatie over een specifieke stopbericht zoeken. Wanneer u een zoekopdracht hebt ingesteld, gebruik ten minste het eerste hexadecimale nummer als een term om te zoeken. In de samenvatting afbeelding van een STOP-bericht bijvoorbeeld is het eerste hexadecimale nummer '0x0000001e'. U kunt de geïdentificeerde bestandsnaam ('Ntoskrnl.exe"in de afbeelding) en andere hexadecimale nummers ook gebruiken als zoektermen.

Geheugen 'Dumpen'

U kunt Windows informatie van STOP-berichten opslaan in een bestand 'dump' configureren. Als u contact op met Microsoft Product Support, kunt een dump-bestand u Geef de medewerker de specifieke informatie die nodig is om het probleem te identificeren.

Informatie van STOP-berichten opslaan in een bestand is standaard ingeschakeld in Windows XP. Er zijn drie soorten geheugendumps beschikbaar:
 • Een kleine geheugendump (64 kB) die is opgeslagen in de map % SystemRoot%\Minidump. Het wisselbestand op het opstartvolume moet ten minste 2 megabyte (MB).
 • Een kernelgeheugendump, die naar de map %SystemRoot%\Memory.dmp geschreven. Het wisselbestand op het opstartvolume moet ten minste 50 tot 800 MB groot, afhankelijk van de hoeveelheid RAM-geheugen.
 • Een volledige geheugendump die naar de map %SystemRoot%\Memory.dmp geschreven. Het wisselbestand op het opstartvolume moet groot genoeg voor het fysieke RAM-geheugen plus 1 MB zijn.
Het standaardtype voor een geheugendump is een kleine geheugendump. Volg deze stappen om de instellingen voor het type geheugendump weergeven of wijzigen:
 1. Klik op Start, en klik vervolgens op Het Configuratiescherm.
 2. Dubbelklik in het Configuratiescherm Systeem, en klik vervolgens op de Geavanceerde tabblad.
 3. Klik op Instellingen in de Opstart- en herstelinstellingen gebied.
 4. Weergeven of wijzigen van het type geheugendump onder Foutopsporingsgegevens.

Memory.dmp of Minidump bestand

Als er een stopbericht wordt weergegeven en een bestand Memory.dmp of minidump is gemaakt, een ondersteuningsmedewerker mogelijk debug het dumpbestand. Aanroepen van Microsoft Product Support, beschrijf het STOP-bericht voor de medewerker en wordt uitgelegd dat u een dumpbestand hebt.

Mogelijk wordt u gevraagd uw bestand naar Microsoft te verzenden als de ondersteuning Professional is niet het probleem oplossen via de telefoon. Als u wordt gevraagd het bestand te verzenden, gebruikt u een programma zoals PKZIP comprimeren het bestand. Dumpbestanden kunnen meestal sterk gecomprimeerd. Gebruik een van de volgende methoden om het bestand te uploaden naar Microsoft:
 • Het gecomprimeerde dumpbestand door File Transfer Protocol (FTP) verzenden naar Ftp.microsoft.com. Deze methode is FTP-toegang tot Internet vereist. De medewerker wordt uitgelegd hoe uw bestand op de FTP-server. IP-adres van de server is:
  207.46.133.140
 • Gebruik het NTBackup-hulpprogramma Back-up van uw dumpbestand op tape en tape post aan de medewerker.
 • Kopieer het bestand naar een beschrijfbare cd-rom en post de cd aan de medewerker.
 • Gebruik het hulpprogramma Dumpflop op de cd van Windows XP in de map Support\Debug\i386.
 • Als de bovenstaande opties niet uitvoerbaar zijn, mogelijk een supportmedewerker van Microsoft Remote Access Service (RAS) gebruiken om te verbinden met uw computer en het dumpbestand kopiëren of onderzoeken. Volgt de computer voorbereiden, zodat een medewerker verbinding met behulp van RAS kunt maken:
  1. Maak een tijdelijke gebruikersaccount voor de medewerker.
  2. Maak een share op een andere server en geef deze nieuwe gebruiker machtigingen om deze share.
  3. Kopieer het gemaakte bestand naar deze nieuwe share.
  4. Als u geen RAS is geïnstalleerd op uw site, RAS installeren op een computer met Windows XP. U kunt de beveiliging RAS installeren op één computer en externe clients alleen verbinding maken met die computer niet met het netwerk. Als u deze methode gebruikt de nieuwe netwerkshare maken op de opgegeven computer en kopieer het bestand naar de share.
  5. De medewerker gebruiker ID machtigingen verlenen voor inbellen op de RAS-server.
  6. Geef de medewerker de gebruikersnaam, wachtwoord, domeinnaam, naam van de server en share-naam en het telefoonnummer van de inbelverbinding.

Eigenschappen

Artikel ID: 314103 - Laatste beoordeling: zaterdag 25 februari 2012 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbenv kberrmsg kbinfo kburl kbmt KB314103 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:314103

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com