Sådan foretages fejlfinding af mulige årsager til problemer med internetforbindelser i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 314095 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Du kan finde en Microsoft Windows 2000 og Microsoft Windows NT 4.0-version af denne artikel under 163391.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne artikel beskrives diagnosticering og løsning af problemer, der kan opstå, når du forsøger at bruge en af følgende metoder til at kommunikere med servere på internettet:
 • Internetbrowser
 • Filoverførselsprotokol (FTP ? File Transfer Protocol)
 • Telnet
I denne artikel antages det, at du uden problemer kan oprette forbindelse til og logge på hos internetudbyderen.

Yderligere Information

Enhver af følgende situationer kan medføre problemer, når du forsøger at kommunikere med en server på internettet:
 • Serveren fungerer ikke korrekt eller er midlertidigt frakoblet internettet.
 • Internetbrowseren er ikke konfigureret korrekt.
 • TCP/IP-konfigurationen af opkaldsforbindelsen til internetudbyderen er forkert.
 • Internetudbyderens DNS-server (Domain Name Service) fungerer ikke korrekt.
 • Værtsfiler i mapperne Systemdrev:\Windows, Systemdrev:\Windows\System32\Drivers og Systemdrev:\Programmer\Network Ice\Black Ice kan være beskadiget eller ødelagt.

  Bemærk! Systemdrev er pladsholder for det drev, hvor Windows er installeret.
Du kan finde frem til årsagen til og løsningen af problemet ved at benytte fremgangsmåderne i nedenstående afsnit i den rækkefølge, de er anført i. Når du har benyttet en fremgangsmåde, skal du undersøge, om du nu kan kommunikere med servere på internettet.

Prøv en velfungerende server

Hvis du ikke kan kommunikere med en bestemt server på internettet, kan du prøve at oprette forbindelse til Microsofts websted ved hjælp af det fulde domænenavn (FQDN):
http://www.microsoft.com/da-dk/default.aspx
Et fuldt domænenavn består af værtsnavnet (her "microsoft") og et domænenavn (".com"). Hvis du kan oprette forbindelse til Microsofts websted ved hjælp af det fulde domænenavn, er TCP/IP-konfigurationen på din computer korrekt.

Hvis du kan oprette forbindelse til Microsofts websted, men ikke til et andet bestemt websted efter gentagne forsøg, fungerer det andet websted måske ikke korrekt, eller det kan være midlertidigt frakoblet internettet. Prøv at oprette forbindelse til forskellige websteder. Hvis du kan oprette forbindelse til visse websteder, men ikke til andre websteder, skal du kontakte din internetudbyder, hvis du ønsker hjælp.

Hvis du ikke kan oprette forbindelse til nogen websteder, kan der være problemer med konfigurationen af din internetbrowser eller med TCP/IP-konfigurationen af opkaldsforbindelsen til internetudbyderen.

Kontroller, at browserkonfigurationen er korrekt

Kontroller, at din internetbrowser (f.eks. Microsoft Internet Explorer) er korrekt konfigureret, så den kan oprette forbindelse til internettet via opkaldsforbindelsen til internetudbyderen, kontroller, at internetbrowseren ikke er konfigureret til at oprette forbindelse via en proxyserver. En proxyserver er en computer eller et program, der fungerer som "mellemled" mellem et lokalnetværk (LAN) og internettet. En proxyserver er en firewallkomponent, der præsenterer én enkelt netværksadresse for eksterne websteder.

Du kan kontrollere disse indstillinger ved at starte Internet Explorer og derefter klikke på Internetindstillinger i menuen Funktioner. Klik på fanen Forbindelser, og undersøg derefter de indstillinger, der vedrører internetudbyderen.

Du kan finde ud af, om din webbrowser bruger en proxyserver, ved at klikke på LAN-indstillinger.

Undersøg din IP-adresse

Hvis din internetudbyder har givet dig en statisk (permanent) IP-adresse, skal du sørge for, at TCP/IP-konfigurationen af din forbindelse til internetudbyderen indeholder de korrekte oplysninger. Følg disse trin:
 1. Opret forbindelse til internetudbyderen.
 2. Start en kommandoprompt, skriv følgende kommando, og tryk derefter på ENTER:
  ipconfig /all
  Kommandoen ipconfig /all viser Windows-baserede TCP/IP-indstillinger for alle dine netværkskort og modemforbindelser. Adressen for en modemforbindelse vises som "NDISWANx adapter", hvor x er et nummer. Standardgatewayen for NDISWAN x adapter er lig med IP-adressen. Sådan er systemet designet. Der kan blive vist mere end én NDISWANx adapter. Alle NDISWANx adaptere, der aktuelt ikke er i brug, vises med nuller for IP-adressen.
 3. Hvis den IP-adresse, der vises for opkaldsforbindelsen til internetudbyderen, ikke svarer til den IP-adresse, du har fået af internetudbyderen, skal du ændre den viste IP-adresse, så den svarer til den IP-adresse, du har fået af internetudbyderen. Følg disse trin:
  1. Klik på Start, peg på Indstillinger, klik på Kontrolpanel, og dobbeltklik derefter på Netværksforbindelser.
  2. Højreklik på internetforbindelsen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Netværk.
  3. Klik på skærmkortet Internetprotokol, og klik derefter på Egenskaber.
  4. Hvis indstillingerne ikke er korrekte, skal du ændre TCP/IP-indstillingerne, så de svarer til de indstillinger, du har fået af internetudbyderen, klikke på OK og derefter klikke på OK igen.

Aktiver den indstilling, der bruger en standardgateway på fjernnetværket

Hvis du opretter forbindelse til et lokalnetværk via et netværkskort og samtidig opretter forbindelse til internetudbyderen via et modem, skal du konfigurere opkaldsforbindelsen, så eventuelle rutekonflikter løses til fordel for opkaldsforbindelsen til internetudbyderen. Følg disse trin:
 1. Dobbeltklik på Netværksforbindelser i Kontrolpanel.
 2. Højreklik på internetforbindelsen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Netværk.
 3. Klik på skærmkortet Internetprotokol, klik på Egenskaber, og klik derefter på Avanceret.
 4. Marker afkrydsningsfeltet Brug standardgateway på fjernnetværket, og klik derefter på OK.
 5. Klik på OK.

Undersøg sende- og modtagerlamperne

Hvis du opretter forbindelse til et lokalnetværk via et netværkskort og samtidig opretter forbindelse til internetudbyderen via et modem, kan en konflikt mellem netværkskortet og modemet forhindre, at modemet sender oplysninger til servere på internettet. Du kan undersøge, om TCP/IP-pakker sendes via modemet til internetudbyderen, ved at følge disse trin:
 1. Opret forbindelse til og log på hos internetudbyderen.
 2. Brug kommandoen ping til at sende testoplysninger via modemet. Skriv følgende kommando ud for kommandoprompten, og tryk derefter på ENTER:
  ping IP-adresse
  , hvor IP-adresse er IP-adressen på en velfungerende server på internettet. Hvis du ikke kender IP-adressen på en server på internettet, kan du bruge IP-adressen til ftp.microsoft.com, 207.46.133.140.
Netværk via modem-overvågning bruger lamper til at vise modemstatus.
 • Hvis overførselslampen i Netværk via modem-overvågning blinker, når du sender ping-kommandoen til en server på internettet, sendes TCP/IP-oplysningerne via modemet til internetudbyderen.
 • Hvis overførselslampen i Netværk via modem-overvågning ikke blinker, når du sender ping-kommandoen til en server på internettet, sendes der ingen pakker via modemet. Sørg for, at den IP-adresse, som internetudbyderen har givet dig til din opkaldsforbindelse, er anderledes end IP-adressen for netværkskortet eller tilbagekoblingsdriveren (hvis en sådan er installeret). Desuden må IP-adressen for netværkskortet eller tilbagekoblingsdriveren ikke være på samme netværk som den IP-adresse, som internetudbyderen har givet dig til din opkaldsforbindelse.
 • Hvis modtagelampen i Netværk via modem-overvågning ikke blinker, når du sender ping-kommandoen til en server på internettet, modtages der ingen pakker fra internetudbyderen. Kontakt internetudbyderen, hvis du har brug for hjælp.
 • Hvis modtagelampen i Netværk via modem-overvågning blinker, når du sender ping-kommandoen til en server på internettet, men du alligevel ikke kan oprette forbindelse til serveren ved hjælp af det fulde domænenavn, kan der være et navneproblem.

Test navnefortolkningen

En DNS-server har værtsnavnefortolkning. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til en server på internettet ved hjælp af det fulde domænenavn, kan der være problemer med DNS-konfigurationen af opkaldsforbindelsen til internetudbyderen eller med internetudbyderens DNS-server.

Du kan finde ud af, om der er problemer med DNS-konfigurationen af opkaldsforbindelsen til internetudbyderen, ved at følge disse trin:
 1. Skriv ipconfig /all ud for kommandoprompten, og tryk derefter på ENTER for at få vist IP-adressen på DNS-serveren. Hvis IP-adressen på DNS-serveren ikke vises, skal du kontakte internetudbyderen for at få IP-adressen på DNS-serveren.
 2. Du kan undersøge, om din computer kan kommunikere med din DNS-server, ved at sende kommandoen ping til DNS-serverens IP-adresse. Svaret minder om følgende:
    Pinger ###.###.###.### med 32 byte data:
  
    Svar fra ###.###.###.###: byte=32 tid=77ms TTL=28
    Svar fra ###.###.###.###: byte=32 tid=80ms TTL=28
    Svar fra ###.###.###.###: byte=32 tid=78ms TTL=28
    Svar fra ###.###.###.###: bytes=32 tid=79ms TTL=28 
  Rækken af nummertegn (###.###.###.###) repræsenterer DNS-serverens IP-adresse.
Hvis du ikke kan pinge DNS-serverens IP-adresse, skal du kontakte internetudbyderen for at finde ud af, om du bruger den korrekte IP-adresse, og om DNS-serveren fungerer korrekt.

Hvis du kan pinge DNS-serverens IP-adresse, men du ikke kan oprette forbindelse til en server på internettet ved hjælp af det fulde domænenavn, kan DNS-serveren fortolke værtsnavne forkert. Hvis mere end én DNS-server er tilgængelig hos internetudbyderen, skal du konfigurere computeren til at bruge en anden DNS-server. Hvis brug af en anden DNS-server løser problemet, skal du kontakte internetudbyderen for at få løst problemet på den første DNS-server.

Undersøg værtsfilerne

Åbn Internet Explorer. Opret forbindelse til internettet. Skriv www.microsoft.com og andre FQDN-adresser på adresselinjen, og klik derefter på . MSN Søg rapporterer, at der ikke blev fundet en side. Men hvis du skriver IP-adressen til et af webstederne, vises webstedet.

Følg disse trin for at løse problemet:
 1. Søg efter værtsfiler på den eller de lokale harddiske.
 2. Hvis filtypenavnet er synligt, skal du søge efter værtsfiler med filtypenavnet .sam og åbne dem i Notesblok for at kontrollere, at de indeholder henvisninger til de websteder, der ikke er tilgængelige.
 3. Slet alle værtsfiler, der ikke har filtypenavnet .sam.

Når du har fået bekræftet den korrekte IP-adresse på din DNS-server, skal du opdatere TCP/IP-indstillingerne for din opkaldsforbindelse til internetudbyderen. Du kan ændre eller tilføje en IP-adresse på DNS-serveren for netværksopkald ved at følge disse trin:
 1. Dobbeltklik på Netværksforbindelser i Kontrolpanel.
 2. Højreklik på internetforbindelsen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Netværk.
 3. Klik på skærmkortet Internetprotokol, og klik derefter på Egenskaber.
 4. Klik på Brug følgende DNS-serveradresser, og skriv derefter den korrekte IP-adresse i boksen Foretrukken DNS-server.
 5. Klik på OK, og klik derefter på OK igen.
Bemærk! Dette er en artikel til hurtig udgivelse, som er oprettet direkte i Microsofts supportafdeling. Oplysningerne i artiklen præsenteres som de og behandler aktuelle problemer. Fordi artiklen er blevet udgivet hurtigt, kan der forekomme slåfejl, og artiklen kan blive redigeret uden varsel. Se andre forbehold under Vilkår for anvendelse.

Egenskaber

Artikel-id: 314095 - Seneste redigering: 3. oktober 2013 - Redigering: 1.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøgleord: 
kbhowto kbdialup kbinfo kbnetwork KB314095

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com