Slik aktiverer du Deling av Internett-tilkobling på et hjemmenettverk eller lite kontornettverk i Windows XP

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 314066 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Hvis du vil ha en Microsoft 2000-versjon av denne artikkelen, kan du se 237254 (denne artikkelen kan være på engelsk).
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Denne artikkelen beskriver hvordan du deler én Internett-tilkobling på hjemmenettverket eller på et lite kontornettverk.

Mer informasjon

Ved hjelp av Deling av Internett-tilkobling og eksterne tilkoblinger kan du bruke Microsoft Windows XP til å koble hjemmenettverket eller et lite kontornettverk til Internett. Du har for eksempel kanskje et hjemmenettverk der en Windows XP-basert datamaskin kan koble til Internett ved å bruke en ekstern tilkobling. Hvis du aktiverer Deling av Internett-tilkobling på datamaskinen som bruker den eksterne tilkoblingen, kan du tilby tjenester for nettverksadresseoversettelse, adressering og navneløsing til alle datamaskinene på nettverket.

Vær oppmerksom på at den Windows XP-baserte datamaskinen må ha to tilkoblingsenheter for at Deling av Internett-tilkobling skal kunne aktiveres. Datamaskinen må ha én enhet for et hjemmenettverk eller lite kontornettverk, for eksempel et nettverkskort, og én enhet for Internett-tilkobling, for eksempel et modem eller et dedikert nettverkskort.

Installasjonsfremgangsmåter

Hvis du vil aktivere Deling av Internett-tilkobling på en nettverkstilkobling, gjør du følgende:
  1. Klikk Start, Kontrollpanel, og dobbeltklikk deretter Nettverkstilkoblinger.
  2. Klikk LAN-tilkoblingen (Local Area Network) eller klikk tilkoblingen for ekstern pålogging du vil dele (det vil si tilkoblingen som kobler til Internett), og deretter klikker du Endre innstillinger for denne tilkoblingen under Nettverksoppgaver.
  3. I kategorien Avansert klikker du for å merke av for Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til gjennom denne datamaskinens Internett-tilkobling.
  4. Hvis dette er en tilkobling for ekstern pålogging og du vil at tilkoblingen automatisk skal kontaktes når en annen datamaskin på nettverket forsøker å koble til Internett, klikker du for å merke av for Etabler en ekstern tilkobling når en datamaskin på nettverket forsøker å få tilgang til Internett.
  5. Hvis du vil tillate at andre nettverksbrukere kan aktivere eller deaktivere den delte Internett-tilkoblingen, klikker du for å merke av for Tillat andre nettverksbrukere å kontrollere eller deaktivere den delte Internett-tilkoblingen.
  6. Under Deling av Internett-tilkobling i Hjemmenettverkstilkobling velger du tilkoblingen som kobler datamaskinen som deler sin Internett-tilkobling, til de andre datamaskinene i nettverket.
Hvis du vil aktivere Deling av Internett-tilkobling i Windows XP, må du ha administrative rettigheter.

Viktig!  Når du aktiverer Deling av Internett-tilkobling, får nettverkskortet som er koblet til hjemme- eller kontornettverket, en ny statisk IP-adresse, 192.168.0.1, med nettverksdelmasken 255.255.255.0. Det kan hende du mister de eksisterende TCP/IP-tilkoblingene på nettverket. Du må i så fall gjenopprette dem.

Problemer i forbindelse med konfigurasjon og bruk

Deling av Internett-tilkobling er ment for bruk i hjemmenettverk eller i et lite kontornettverk der nettverkskonfigurasjonen og Internett-tilkoblingen styres av den Windows XP-baserte datamaskinen den delte tilkoblingen finnes på. Det er en forutsetning at denne datamaskinen er den eneste Internett-tilkoblingen, den eneste gatewayen til Internett i dette nettverket, og at datamaskinen oppretter alle interne nettverksadresser. Det forutsettes at alle verter i nettverket, med unntak av verten for Deling av Internett-tilkobling, er konfigurert til å motta IP-adresser og DNS-konfigurasjon automatisk.

Du kan ikke endre standard nettverkskonfigurasjon etter at du har aktivert Deling av Internett-tilkobling. Du kan heller ikke endre området for private IP-adresser som tildeles (DHCP-tildeler), aktivere eller deaktivere DNS eller konfigurere et område med offentlige IP-adresser.

Hvis hjemmekontorbrukerne må ha tilgang til et firmanettverk som er koblet til Internett via en tunnelserver, må brukerne opprette en virtuell privat nettverkstilkobling (VPN) til tunnelen fra datamaskinen i nettverket for Deling av Internett-tilkobling til firmatunnelserveren på Internett. VPN-tilkoblingen er godkjent og sikker. Når du oppretter tunneltilkoblingen, får firmanettverket riktige IP-adresser, DNS-serveradresser og WINS-serveradresser.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer VPN, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
305550 Hvordan konfigurerer du en VPN-tilkobling til firmanettverket i Windows XP Professional (denne artikkelen kan være på engelsk)


Du må kanskje konfigurere programmer og tjenester for at de skal fungere riktig over Internett. Hvis brukerne på hjemmenettverket for eksempel vil spille et spill med andre brukere på Internett, må spillet konfigureres på den tilkoblingen som har Deling av Internett-tilkobling aktivert. Tjenester du tilbyr, må konfigureres slik at Internett-brukere kan få tilgang til dem.

Egenskaper

Artikkel-ID: 314066 - Forrige gjennomgang: 24. juli 2006 - Gjennomgang: 3.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Nøkkelord: 
kbhowto kbinfo kbenv kbnetwork KB314066

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com