A internetkapcsolat megosztásának engedélyezése otthoni és kis irodai hálózati kapcsolaton Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314066 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata: 237254 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Jelen cikk az otthoni és a kis irodai hálózatok internetkapcsolatának megosztását ismerteti.

További információ

A hálózati és telefonos kapcsolatok internetkapcsolat-megosztási (ICS) szolgáltatásával az internetre csatlakoztathatja otthoni vagy kis irodai hálózatát. Ha például otthoni hálózatában egy Windows XP-alapú számítógép telefonos kapcsolattal csatlakozik az internetre, és ezen a számítógépen engedélyezi az internetkapcsolat megosztását, akkor hálózati címfordítási, címzési és névfeloldási szolgáltatást nyújthat a hálózat többi számítógépének.

Fontos megjegyezni, hogy az internetkapcsolat megosztásának engedélyezéséhez a Windows XP-alapú számítógépnek két kapcsolati eszközzel kell rendelkeznie. Az egyik eszköz, például egy hálózati adapter az otthoni vagy kis irodai hálózat számára szükséges, a másik, például egy modem vagy dedikált hálózati adapter pedig az internetkapcsolathoz.

Telepítési mód

Hálózati kapcsolat Internetkapcsolat megosztásának engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start gombra és a Vezérlőpult parancsra, ezt követően kattintson duplán a Hálózati kapcsolatok elemre.
  2. Kattintson a megosztani kívánt – az internetkapcsolatot nyújtó – helyi vagy telefonos hálózati kapcsolatra, és a Hálózati műveletek szakaszban kattintson A kapcsolat beállításainak módosítása műveletre.
  3. A Speciális lapon jelölje be a Megengedem a hálózat más felhasználóinak, hogy ennek a számítógépnek az internetkapcsolatát használják jelölőnégyzetet.
  4. Ha ez egy telefonos kapcsolat, és azt szeretné, hogy a számítógépe automatikusan tárcsázzon, OK// amikor egy hálózati számítógép az internetre próbál csatlakozni, jelölje be a Telefonos kapcsolat létrehozása, ha a saját hálózaton egy számítógép megpróbálja elérni az internetet jelölőnégyzetet.
  5. Ha a hálózat többi felhasználójának is engedélyezni kívánja a megosztott internetkapcsolat engedélyezését és letiltását, jelölje be a Megengedem a hálózat más felhasználóinak, hogy a megosztott internetkapcsolatot beállítsák vagy letiltsák jelölőnégyzetet.
  6. Az Internetkapcsolat megosztása csoport Otthoni hálózati kapcsolat legördülő listájában válassza azt a kapcsolatot, amellyel az internetkapcsolatot megosztó számítógép a hálózat többi számítógépéhez csatlakozik.
A Windows XP rendszer internetkapcsolat-megosztási szolgáltatásának engedélyezéséhez rendszergazdai jogosultságokkal kell rendelkeznie.

Fontos: Amikor az Internetkapcsolat megosztása szolgáltatást engedélyezi, az otthoni vagy a kis irodai hálózathoz csatlakozó hálózati adapter a 192.168.0.1 új statikus IP-címet kapja, a 255.255.255.0 alhálózati maszkkal. A hálózat már létező TCP/IP-kapcsolatai elveszhetnek, így újra létre kell hoznia azokat.

Konfigurációs és használati problémák

Az internetkapcsolat-megosztási szolgáltatás olyan kis irodai és otthoni hálózatok számára lett tervezve, melyek hálózati beállításait és internetkapcsolatát a kapcsolatát megosztó Windows XP-alapú számítógép kezeli. További feltétel, hogy ebben a hálózatban az egyedüli internetkapcsolatot és átjárót, illetve az összes belső hálózati cím beállítását is ez a számítógép nyújtsa. Az internetkapcsolatot megosztó számítógép kivételével a hálózat összes állomása az IP-címek és a DNS-konfiguráció automatikus megszerzésére van beállítva.

Az internetkapcsolat-megosztási szolgáltatás engedélyezését követően az alapértelmezett hálózati beállítások nem módosíthatók. E beállítások közé tartozik a DHCP-címfoglaló által kiosztott magánhálózati IP-címek tartományának módosítása, a DNS engedélyezése, a DNS letiltása valamint a nyilvános IP-címek tartományának beállítása.

Ha az otthon hálózat felhasználóinak egy alagútkiszolgálón keresztül elérhető vállalati hálózathoz kell csatlakozniuk, virtuális magánhálózati kapcsolatot (VPN-kapcsolatot) kell létesíteniük az internetkapcsolatot megosztó hálózat számítógépe és a vállalati alagútkiszolgáló között. A virtuális magánhálózati kapcsolatok hitelesítettek és biztonságosak. Az alagút létrehozásakor a számítógép a vállalati hálózathoz megfelelő IP-címeket, valamint DNS- és WINS-kiszolgálói címeket kap.

A virtuális magánhálózatok beállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
305550 Vállalati hálózathoz csatlakozó VPN-kapcsolat beállítása a Windows XP Professional rendszerben


Elképzelhető, hogy egyes programokat és szolgáltatásokat külön be kell állítani az interneten keresztüli helyes működésre. Ha az otthoni hálózat felhasználói például az interneten keresztül szeretnének játszani másokkal, a játékot a megosztott hálózati kapcsolatra kell beállítani. A nyújtott szolgáltatásokat szintén be kell állítani, hogy az internetes felhasználók elérhessék azokat.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314066 - Utolsó ellenőrzés: 2006. augusztus 14. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbenv kbnetwork KB314066
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com