Mesajul de eroare „NTLDR is missing” la instalarea sau upgrade-ul Windows XP peste Windows 95, Windows 98 sau Windows Millenium Edition.

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 314057 - View products that this article applies to.
Pentru o versiune Microsoft Windows 2000 a acestui articol, consultați 255220 (articolul poate să fie în limba engleză).
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

Când încercați să instalați Microsoft Windows XP sau să faceți upgrade la Windows XP pe un computer care execută Microsoft Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition, este posibil să primiți următorul mesaj de eroare după prima repornire din timpul instalării:
NTLDR is missing
Apăsați orice tastă pentru repornire

CAUZĂ

Această problemă poate apărea în cazul în care instalarea existentă Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition a fost clonată, apoi aplicată unei unități cu geometrie diferită de cea a unității sursă a copiei clonate.

De exemplu, executați Windows 98 pe o unitate de 4 gigaocteți (GO). După ce faceți upgrade la un hard disk de 30 GO, utilizați un utilitar terț de creare a imaginilor de disc pentru a crea o imagine în oglindă a instalării Windows 98, apoi aplicați imaginea la unitatea nouă. Mai târziu, efectuați un upgrade la Windows XP. Pentru aceasta, instalați Windows XP peste imaginea clonată de Windows 98.

Pentru a apărea această problemă, trebuie să fie îndeplinite toate condițiile următoare:
 • Partiția de sistem/pornire este formatată cu sistemul de fișiere FAT32.
 • Computerul pornește prin utilizarea extensiilor INT-13. (Aceasta este o partiție mai mare de 7,8 GO cu un tip de ID-sistem 0C în tabela de partiții).
 • Din cauza procedurii de clonare, valoarea Heads (sides) din BPB FAT32 (BIOS Parameter Block) nu se potrivește geometriei unității fizice.
În Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition, codul de pornire ignoră valoarea Heads din BPB și pornește programele chiar dacă această valoare nu este validă. Cu toate acestea, în Microsoft Windows 2000 și Windows XP codul de pornire necesită această valoare, iar pornirea nu se poate realiza dacă această valoare nu este validă.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, corectați valoarea Heads (sides) din BPB FAT32 astfel încât să poată continua pornirea Windows XP. Pentru actualizarea valorii, rescrieți codul de pornire Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
 1. Reporniți computerul prin utilizarea unui disc de pornire Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition care conține fișierul Sys.com. (Acest fișier este inclus în mod implicit.)
 2. Creați o copie de rezervă a fișierului Msdos.sys din directorul rădăcină al unității de sistem. Pentru a face aceasta, tastați următoarele comenzi în promptul de comandă:
  attrib -h -r -s c:\msdos.sys
  rename msdos.sys *.ysy
 3. În promptul de comandă, tastați sys c: pentru a rescriere codul de pornire Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition cu informațiile BPB corecte. Dacă această comandă se execută cu succes, treceți la pasul 4.

  Dacă utilizați un disc de pornire Windows Millenium Edition și primiți următorul mesaj de eroare, înseamnă că unul sau mai multe fișiere din instalarea Windows Millenium Edition au fost eliminate:
  Nu se găsește fișierul de sistem în locația standard de pe unitatea C:
  Urmați acești pași pentru a pune fișierele corecte pe unitate, astfel încât comanda sys să le poată localiza:
  1. Tastați următoarele comenzi. Apăsați ENTER după fiecare comandă:
   c:
   cd\windows
   Dacă Windows este instalat în alt folder decât folderul Windows, reglați comanda în mod corespunzător.
  2. Comutați la folderul Command prin tastarea următoarei comenzi:
   cd command
   Dacă primiți un mesaj de eroare ce anunță că nu a fost găsită calea, tastați următoarea comandă pentru crearea folderului Command, apoi executați din nou comanda cd command:
   md command
   .
  3. Comutați la folderul EBD prin tastarea următoarei comenzi:
   cd ebd
   Dacă primiți un mesaj de eroare ce anunță că nu a fost găsită calea, tastați următoarea comandă pentru crearea folderului EBD, apoi repetați comanda cd ebd:
   md ebd
   .
  4. În folderul EBD, utilizați următoarele comenzi pentru a copia fișierul Io.sys din rădăcina hard diskului și a-l redenumi ca Winboot.sys:
   attrib -s -h -r c:\io.sys
   copy c:\io.sys winboot.sys
   Winboot.sys este fișierul necesar pentru fișierul Sys.com.
  5. Comutați înapoi la unitatea A, apoi tastați următoarele comenzi:
   a:
   sys c:
  Tastați următoarele comenzi pentru restaurarea fișierului original Msdos.sys. Apăsați ENTER după fiecare comandă:
  attrib -s -h -r c:\msdos.sys
  copy c:\msdos.ysy c:\msdos.sys
  Apăsați Y pentru a suprascrie fișierul Msdos.sys existent. Veți primi o confirmare „1 FILE(S) COPIED” că fișierul a fost suprascris.
 4. Reporniți computerul cu Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition, apoi încercați din nou instalarea sau upgrade-ul la Windows XP.

  Notă Ca alternativă, după executarea comenzii sys c:, aveți posibilitatea să porniți în consola de recuperare, apoi să utilizați comanda fixboot pentru a rescrie codul de pornire Windows XP. Cu această procedură, instalarea originală continuă în mod normal.

STARE

Microsoft a confirmat că aceasta este o problemă în produsele Microsoft enumerate în secțiunea „Se aplică la”.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următoarele numere de articole pentru a le vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
178947 Fișierul registry nu a fost găsit. Serviciile registry pot să... (articolul poate să fie în limba engleză)
318948 Mesajul de eroare „NTLDR is missing or corrupt” în timpul upgrade-ului la Windows 2000 sau Windows NT 4.0 (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 314057 - Ultima examinare: 11 septembrie 2006 - Revizie: 3.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kbfilesystems kbenv kberrmsg kbprb kbsetup KB314057

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com