Cikk azonosítója: 314054 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó verziója: 216734.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk részletesen ismerteti, hogy miként állítható be a Windows időszolgáltatás belső hardveres óra és külső időforrás használatára Windows XP rendszerben, valamint bemutatja a megbízható időforrás beállítását, a manuálisan megadott szinkronizálást, az összes elérhető szinkronizálási módszert, végül pedig a Windows időszolgáltatás néhány kulcsfontosságú rendszer-beállítási bejegyzését, például a MaxNegPhaseCorrection és a MaxPosPhaseCorrection bejegyzést.

BEVEZETÉS

Ez a cikk lépésenkénti útmutatót tartalmaz a Windows időszolgáltatás belső hardveres óra és külső időforrás használatára történő beállításáról Windows XP rendszerben.

A mérvadó időkiszolgálót mindenképpen ajánlott úgy beállítani, hogy hardveres forrásból kérdezze le a pontos időt. Ha ugyanis a mérvadó időkiszolgálót internetes időforrással való szinkronizálásra állítja be, a hitelesítés elmarad. Ajánlott továbbá csökkenteni az időigazítási beállításokat a kiszolgálókon és az önálló ügyfeleken. Ezen előírásokat szem előtt tartva megnövelhető a tartomány pontossága és biztonsága.

A cikk hibaelhárítási tanácsokat tartalmaz a leggyakrabban előforduló problémákhoz, valamint ismerteti a megbízható időforrás beállítását, a manuálisan megadott szinkronizálást, az összes elérhető szinkronizálási módszert, továbbá a MaxNegPhaseCorrection és a MaxPosPhaseCorrection rendszer-beállítási bejegyzést.

A Windows időszolgáltatás beállítása belső hardveres óra használatára

Ha azt szeretné, hogy a rendszer automatikusan beállítsa a Windows időszolgáltatást a belső hardveres óra használatára, ugorjon az Automatikus javítás című részre. Ha inkább saját maga szeretné megoldani a problémát, ugorjon a Kézi javítás című bekezdéshez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus megoldásához kattintson az Automatikus javítás hivatkozásra vagy a fölött lévő gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50394


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Ha a Windows időszolgáltatást saját maga szeretné beállítani egy belső hardveres óra használatára, módosíthatja a mérvadó időkiszolgálót meghirdető jelzőt. A meghirdető jelző módosítása következtében a számítógép megbízható időforrásként hirdeti meg magát, és a beépített kiegészítő CMOS-órát használja. A Windows időszolgáltatás belső hardveres óra használatára történő beállításához hajtsa végre a következő lépéseket.

Figyelmeztetés: A beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) Beállításszerkesztővel (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy egyéb eszközzel történő helytelen módosítása komoly problémákhoz vezethet, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja ezeknek a problémáknak a megoldhatóságát. A beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg, majd jelölje ki a következő rendszer-beállítási bejegyzést:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config\
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az AnnounceFlags elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
 4. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az 5 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 5. Engedélyezze az NTP-kiszolgálót.
  1. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpServer\
  2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az Enabled elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  3. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 6. Zárja be a Beállításszerkesztőt.
 7. A Windows időszolgáltatás újraindításához írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  net stop w32time && net start w32time
 8. A helyi számítógép idejének időkiszolgálóval történő szinkronizálásához futtassa az alábbi parancsot az időkiszolgáló kivételével az összes számítógépen:
  w32tm /resync /rediscover
Megjegyzés: Az időkiszolgáló önmagával való szinkronizálása nem lehetséges. Ha az időkiszolgáló önmagával való szinkronizálásra van beállítva, a következő eseményeket jegyzi be a rendszer az alkalmazásnaplóba:

Az időszolgáltató NTP-ügyfél nem találja az időforrást (192.168.1.1), vagy a kapott időadatok érvénytelenek (ntp.m|0x0|192.168.1.1:123->192.168.1.1:123).

Nem érkezett érvényes válasz a manuálisan beállított 192.168.1.1 tartományvezérlőtől nyolc kapcsolatfelvételi kísérlet után sem. Ezt a tartományvezérlőt időforrásként figyelmen kívül hagyja a rendszer, és az NTP-ügyfél megpróbál másik partnert keresni a szinkronizáláshoz.

Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból olvassa be az időt, de egyik forrás sem használható. 960 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélnek nem áll rendelkezésére pontos időforrás.

Ha az időkiszolgáló belső időforrás használata mellett fut, a következő eseményt jegyzi be a rendszer az alkalmazásnaplóba:

Időszolgáltatás NTP-ügyfele: Ez a számítógép úgy van konfigurálva, hogy az időforrás megállapításához a tartományi struktúrát használja, de ez a gép végzi az elsődleges tartományvezérlő emulációját az erdő gyökérszintjén, tehát a tartományi hierarchiában nem áll felette időforrásként használható gép. Ajánlatos vagy a gyökértartományban megadni egy megbízható időszolgáltatást, vagy manuálisan beállítani az elsődleges tartományvezérlőn egy külső időforrással történő szinkronizálást. Ellenkező esetben ez a számítógép fog működni a tartományi hierarchiában mérvadó időforrásként. Ha a számítógéphez nincs konfigurálva vagy nem használatos külső időforrás, letilthatja az NTP-ügyfelet.

Ez a bejegyzés arról tájékoztat, hogy az időkiszolgáló nincs beállítva külső időforrás használatára, és hogy az időkiszolgáló figyelmen kívül hagyható.

Ha többet szeretne megtudni a w32tm parancsról, írja be a következő parancsot a parancssorba:
w32tm /?

A Windows időszolgáltatás beállítása külső időforrás használatára

Ha azt szeretné, hogy a belső időkiszolgáló külső időforrással történő szinkronizálásának beállítása automatikusan történjen, ugorjon az Automatikus javítás című bekezdéshez. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50395


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

A Windows időszolgáltatás külső időforrással történő szinkronizálását az alábbi lépésekkel állíthatja be:
 1. Módosítsa a kiszolgálót NTP típusúra. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
  2. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Parameters\
  3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a Type elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  4. A Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az NTP értéket, majd kattintson az OK gombra.
 2. Az AnnounceFlags elem értékét állítsa 5-re. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Keresse meg a következő beállításkulcsot (korábbi nevén rendszerleíró kulcs), és kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config\
  2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az AnnounceFlags elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  3. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az 5 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 3. Adja meg a lekérdezési időközt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Keresse meg a következő beállításkulcsot, és kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient\
  2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a SpecialPollInterval elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  3. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az Idő_másodpercben értéket, majd kattintson az OK gombra.

   Megjegyzés: Az Idő_másodpercben helyőrző helyett az egyes lekérdezések közötti időtartamot kell beírni másodpercben. A javasolt érték 900 (tízes számrendszerben). Ezen érték megadása esetén az időkiszolgáló 15 percenként végez lekérdezést.
 4. Engedélyezze az NTP-kiszolgálót. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpServer\
  2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az Enabled elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  3. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 5. Adja meg az időforrásokat. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Parameters
  2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az NtpServer elemre, majd válassza a Módosítás parancsot.
  3. A Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be a Partnerek értéket, majd kattintson az OK gombra.
 6. Adja meg az időigazítási beállításokat. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config\
  2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a MaxPosPhaseCorrection elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  3. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Alap csoportjában jelölje be a Decimális választógombot.
  4. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az Idő_másodpercben értéket, majd kattintson az OK gombra.

   Megjegyzés: Az Idő_másodpercben helyőrző helyett egy ésszerű értéket kell beírni, például 1 órát (3600) vagy 30 percet (1800). A megadott érték a lekérdezési időköztől, a hálózati feltételektől és a külső időforrástól függ.
  5. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config\
  6. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a MaxNegPhaseCorrection elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  7. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Alap csoportjában jelölje be a Decimális választógombot.
  8. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanel Érték mezőjébe írja be az Idő_másodpercben értéket, majd kattintson az OK gombra.

   Megjegyzés: Az Idő_másodpercben helyőrző helyett egy ésszerű értéket kell beírni, például 1 órát (3600) vagy 30 percet (1800). A megadott érték a lekérdezési időköztől, a hálózati feltételektől és a külső időforrástól függ.
 7. Zárja be a Beállításszerkesztőt.
 8. A Windows időszolgáltatás újraindításához írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  net stop w32time && net start w32time
 9. A számítógépek idejének időkiszolgálóval való szinkronizálásához a tartományvezérlő kivételével az összes számítógépen futtassa az alábbi parancsot:
  w32tm /resync /rediscover
A w32tm parancs használatáról a következő parancs beírásával kérhet részletes információt:
w32tm /?


Megjegyzés: Az SNTP alapértelmezés szerint a 123-as UDP-portot használja. Ha ez a port az internetes kapcsolaton nincs nyitva, nem lehetséges szinkronizálni a kiszolgáló idejét az internetes SNTP-kiszolgálók idejével.

További információ

Megbízható időforrás beállítása

A megbízható időforrásként beállított számítógépet a rendszer az időszolgáltatás gyökereként azonosítja. Az időszolgáltatás gyökere a tartomány mérvadó kiszolgálója, amely általában úgy van beállítva, hogy egy külső NTP-kiszolgálóról vagy egy hardvereszközről kérdezze le az időt. Ha beállít egy időkiszolgálót megbízható időforrásnak, optimalizálhatja az időátvitelt a tartományhierarchián belül, továbbá a Hálózati bejelentkezés szolgáltatás megbízható időforrásként meghirdeti az adott tartományvezérlőt a hálózatra való bejelentkezéskor. Amikor a többi tartományvezérlő időforrást keres a szinkronizáláshoz, először egy megbízható forrást választanak, ha ilyen rendelkezésre áll.

Manuálisan megadott szinkronizálás

A manuálisan megadott szinkronizálás segítségével kijelölhet egy olyan partnert vagy partnerlistát, amelytől a számítógép az időt lekérdezi. Ha a számítógép nem tagja tartománynak, manuálisan kell beállítani a megadott időforrással való szinkronizálást. A tartomány tagjaként működő számítógépek alapértelmezés szerint a tartományhierarchiából való szinkronizálásra vannak beállítva. A manuálisan megadott szinkronizálás leginkább az erdők gyökértartománya vagy olyan számítógépek esetén hasznos, amelyek nincsenek tartományhoz csatlakoztatva. Ha manuálisan adja meg azt az NTP-kiszolgálót, amellyel a tartomány mérvadó számítógépe szinkronizálást végez, ezzel megbízható időforrást biztosít. Ha azonban fokozott pontosságot és biztonságot igényel a tartomány, érdemesebb lehet a mérvadó számítógépet hardveres órával való szinkronizálásra beállítani.

Hardveres időforrás hiányában a W32time szolgáltatáshoz az NTP típus van beállítva. Ebben az esetben újra kell konfigurálni a MaxPosPhaseCorrection és a MaxNegPhaseCorrection rendszer-beállítási bejegyzést. A javasolt érték 15 perc vagy még kevesebb (az időforrástól, a hálózati feltételektől és a biztonsági igényektől függően). Ez az előírás azon megbízható időforrásokra is vonatkozik, amelyek az időszinkronizálási alhálózaton az erdő gyökértartományának időforrásaként vannak beállítva. E bejegyzésekkel kapcsolatos további információt a jelen cikk A Windows időszolgáltatás rendszer-beállítási bejegyzései című részében talál.

Megjegyzés: A manuálisan megadott időforrások csak akkor hitelesítettek, ha azok egy adott időszolgáltatótól származnak, ezért ezek az időforrások támadás veszélyének vannak kitéve. Ha továbbá egy számítógép manuálisan megadott forrással szinkronizál a hitelesítést végző tartományvezérlő helyett, a két számítógép szinkronizálatlan maradhat, és így a Kerberos-hitelesítés sikertelen lehet, valamint további, hálózati hitelesítést igénylő műveletek (mint például a nyomtatás vagy a fájlmegosztás) is meghiúsulhatnak. Ha csak az erdő gyökere van külső forrással való szinkronizálásra beállítva, az erdő összes többi számítógépe továbbra is egymással marad szinkronban, megnehezítve ezzel a csomagok ismételt hálózatra juttatásán alapuló támadásokat.

Az összes elérhető szinkronizálási mechanizmus

A hálózatot használó felhasználóknak „Az összes elérhető szinkronizálási mechanizmus” a legmegfelelőbb szinkronizálási mód. Lehetővé teszi a tartományhierarchiával való szinkronizálást, ugyanakkor a megadott beállításoktól függően más időforrások használatát is lehetővé teheti, amennyiben a tartományhierarchia elérhetetlenné válik. Ha az ügyfél nem tud a tartományhierarchiával szinkronizálni, a szükséges feladatokat automatikusan átveszi az NtpServer beállításban megadott időforrás. Ez a módszer biztosítja a legnagyobb valószínűséggel a pontos időt az ügyfeleknek.

A Windows időszolgáltatás rendszer-beállítási bejegyzései

Az alábbi rendszer-beállítási bejegyzések a következő helyen találhatók:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\


A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Bejegyzés
MaxPosPhaseCorrection
Elérési út
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config
MegjegyzésekEz a bejegyzés a szolgáltatás által elvégezhető legnagyobb pozitív időigazítást adja meg másodpercben. Ha a szolgáltatás azt állapítja meg, hogy a megadottnál nagyobb mértékű változtatás szükséges, eseménynapló-bejegyzést hoz létre. Speciális érték: a 0xFFFFFFFF érték beállítása esetén bármekkora időigazítás lehetséges. Tartomány tagjaként működő számítógépek esetén az alapértelmezett érték 0xFFFFFFFF. Önálló ügyfelek és kiszolgálók esetén az alapértelmezett érték 54 000 (vagyis 15 óra).
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Bejegyzés
MaxNegPhaseCorrection
Elérési út
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config
MegjegyzésekEz a bejegyzés a szolgáltatás által elvégezhető legnagyobb negatív időigazítást adja meg másodpercben. Ha a szolgáltatás azt állapítja meg, hogy a megadottnál nagyobb mértékű változtatás szükséges, eseménynapló-bejegyzést hoz létre helyette. Speciális érték: a -1 érték esetén bármekkora időigazítás lehetséges. Tartományvezérlők esetén az alapértelmezett érték 0xFFFFFFFF. Önálló ügyfelek és kiszolgálók esetén az alapértelmezett érték 54 000 (vagyis 15 óra).
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Bejegyzés
MaxPollInterval
Elérési út
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config
MegjegyzésekEz a bejegyzés a rendszer lekérdezési időközének legnagyobb lehetséges értékét adja meg másodpercben. Érdemes tudni, hogy miközben a rendszernek az ütemezett időközönként kell lekérdezést végeznie, a szolgáltató visszautasíthatja a kért minták létrehozását. Tartományhoz csatlakoztatott számítógépek esetén az alapértelmezett érték 10, önálló ügyfelek és kiszolgálók esetén pedig 15.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Bejegyzés
SpecialPollInterval
Elérési út
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient
MegjegyzésekEz a bejegyzés a manuálisan beállított partnerek speciális lekérdezési időközét adja meg. Ha a SpecialInterval 0x1 jelző engedélyezett, a W32Time ezt a lekérdezési időközt használja az operációs rendszer által meghatározott helyett. Tartományhoz csatlakoztatott számítógépek esetén az alapértelmezett érték 3600, önálló ügyfelek és kiszolgálók esetén pedig 604 800.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Bejegyzés
MaxAllowedPhaseOffset
Elérési út
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config
MegjegyzésekEz a bejegyzés azt a legnagyobb eltolódást adja meg másodpercben, amelynél a W32Time szolgáltatás a számítógép óráját az órajel segítségével igazítja. Ha az eltolódás meghaladja ezt az értéket, a W32Time közvetlenül állítja be a számítógép óráját. Tartománytagok esetében az alapértelmezett érték 300, önálló ügyfelek és kiszolgálók esetében pedig 1.

Hivatkozások

A Windows időszolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
884776 A Windows időszolgáltatás beállítása az időeltolódás korlátozására
816042 Mérvadó időkiszolgáló beállítása Windows Server 2003 rendszerben
216734 Mérvadó időkiszolgáló beállítása Windows 2000 rendszerben

A Windows Server 2003-alapú erdőkben futó Windows időszolgáltatásról további (angol nyelvű) információt az alábbi webhelyen talál:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/cc773013(WS.10).aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314054 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 8.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbsecurity kbhowto kbenv kbfsmo kbinfo kbmsifixme kbfixme KB314054
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com