A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után az adatok vagy a programok beállításai elveszhetnek

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 312369 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

MEGJEGYZÉS: A cikkben foglalt információk kizárólag számítógépgyártó által előtelepített Windows XP rendszert futtató számítógépekre vonatkoznak.

A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után elveszhetnek az All Users mappában tárolt adatok, valamint a Default User mappában tárolt alapértelmezett programsablonok és -beállítások. Hasonlóképpen hiányozhatnak parancsikonok a Start menüből, hiányozhatnak az Indítópult egyes elemei, valamint a Megosztott dokumentumok mappában tárolt dokumentumok, képek és zenefájlok.

Ez a probléma azt követően jelenhet meg, hogy egy számítógépgyártó (OEM) által előtelepített Windows XP rendszerrel rendelkező számítógépen végrehajtja az alábbi műveletek valamelyikét:
  • Úgy telepíti újra a Windows XP rendszert, hogy a Winnt32.exe program futtatása után a Frissítés (ajánlott) lehetőséget választja, vagy úgy, hogy a Windows XP CD-ROM behelyezése után megjelenő, „Üdvözli a Microsoft Windows XP” képernyőn A Windows XP telepítése lehetőséget választja. Ez a módszer helybeni frissítés és helybeni telepítés néven is ismert.
  • A Windows XP rendszert úgy javítja ki, hogy a számítógépet a Windows XP CD-ROM-ról indítja, lenyomja az ENTER billentyűt a Windows XP telepítéséhez, majd az R billentyű lenyomásával a kijelölt telepítés javítását választja.
  • A Windows XP Professional rendszer kereskedelmi verziójára frissíti a számítógépgyártó által a számítógépére előtelepített Windows XP Home Edition rendszert.

Oka

Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha az Undo_guimode.txt fájl megtalálható a merevlemez Windows\System32 mappájában, amikor „A jelenség” szakaszban leírt valamelyik műveletet végrehajtja egy számítógépgyártó által előtelepített Windows XP rendszerrel rendelkező számítógépen. Ezt a fájlt a számítógépgyártó által előtelepített Windows XP rendszerű számítógép első indításakor futó varázsló hozza létre.

A megoldás

A probléma a hiányzó adatok és parancsikonok biztonsági másolatból történő visszaállításával oldható meg.

A probléma megjelenését megelőzendő, a cikk „A jelenség” című szakaszában ismertetett műveletek végrehajtása előtt hajtsa végre az alábbiakban ismertetett valamelyik eljárást.

1. módszer

Telepítse a Windows XP legfrissebb szervizcsomagját. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A legfrissebb Windows XP szervizcsomag beszerzése

2. módszer

Amikor a telepítő felajánlja a frissített telepítőfájlok letöltését, jelölje be az Igen, letöltöm a frissített telepítőfájlokat (ajánlott) választógombot, és kattintson a Tovább gombra. Ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, ha a Windows XP rendszert úgy javítja, hogy a számítógépet a Windows XP CD-ROM-ról indítja, lenyomja az ENTER billentyűt a Windows telepítéséhez, majd az R billentyű lenyomásával a kijelölt telepítés javítását választja.

3. módszer

Az automatikus frissítési szolgáltatással vagy a Windows Update webhelyről telepítse a Windows XP 2001. november 19.-én kiadott termékfrissítési csomagját.

A frissítés Windows Update webhelyről történő telepítéséhez kattintson az alábbi hivatkozásra, és a kritikus fokozatú frissítés megkereséséhez és telepítéséhez kövesse a képernyőn megjelenő útmutatást.
http://update.microsoft.com
További információt az automatikus frissítési szolgáltatás beállításáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
294871 A Windows XP automatikus frissítési szolgáltatásának ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Windows XP rendszer dinamikus frissítési szolgáltatása telepít egy frissítést e probléma javítására. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
311220 A Windows XP telepítőjében található dinamikus frissítési szolgáltatás ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

4. módszer

Törölje saját kezűleg az Undo_guimode.txt fájlt a Windows\System32 mappából, mielőtt végrehajtaná a cikk „A jelenség” szakaszában leírt műveletek valamelyikét. Ehhez a Windows XP parancssorában írja be a következő parancsot:
del /a /f %windir%\system32\undo_guimode.txt
MEGJEGYZÉS: Ha a helyreállítási konzolban dolgozik, vagy egy MS-DOS vagy Microsoft Windows rendszerindító lemezzel indítja a számítógépet, a fájl törlésének lépései némiképp különböznek.

A fájlok törlésével kapcsolatos további információkért tekintse meg az MS-DOS vagy Windows termékdokumentációját, keressen információkat a Windows XP Súgó és támogatás szolgáltatásában, vagy tekintse meg a helyreállítási konzolt tárgyaló alábbi cikket:
229716 A Windows 2000 helyreállítási konzoljának ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
MEGJEGYZÉS: Ha a Windows XP visszaállításához a számítógépgyártó által rendelkezésére bocsátott visszaállítási CD-ROM-ot használja, lehetséges, hogy meg kell ismételnie a cikkben ismertetett lépéseket ahhoz, hogy a probléma ne merüljön fel újra.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben. A hiba első javítását a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomag tartalmazza.

További információ

További információt a számítógépgyártók számára az előtelepített Windows XP rendszerek frissítésére szolgáló, illetve vállalati rendszergazdák esetén a központi Windows XP telepítőcsomagokba foglalható frissítés rendelkezésre állásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
312368 Adatvesztés történhet a Windows XP rendszer újratelepítése, javítása vagy frissítése után (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 312369 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 15. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbqfe kbhotfixserver kbenv kbbug kbfix kbsetup kbwinxpsp1fix KB312369
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com