A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után adatvesztés következik be

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 312368 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Megjegyzés: A cikkben foglalt információk kizárólag a számítógépgyártó által előtelepített Windows XP rendszert futtató számítógépekre vonatkoznak.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után elveszhetnek az All Users mappában tárolt adatok, valamint a Default User mappában tárolt alapértelmezett programsablonok és beállítások. Hasonlóképpen hiányozhatnak parancsikonok a Start menüből, hiányozhatnak az Indítópult egyes elemei, valamint a Megosztott dokumentumok mappában tárolt dokumentumok, képek és zenefájlok.

Ez a probléma azt követően jelenhet meg, hogy egy számítógépgyártó (OEM) által előtelepített Windows XP rendszerrel rendelkező számítógépen végrehajtja az alábbi műveletek valamelyikét:
 • Úgy telepíti újra a Windows XP rendszert, hogy a Winnt32.exe program futtatása után a Frissítés (ajánlott) lehetőséget választja, vagy úgy, hogy a Windows XP CD-ROM behelyezése után megjelenő, „Üdvözli a Microsoft Windows XP” képernyőn A Windows XP telepítése lehetőséget választja. Ez a módszer helybeni frissítés és működés közbeni frissítés néven is ismert.
 • A Windows XP rendszert úgy javítja, hogy a számítógépet a Windows XP CD-ROM-ról indítja, lenyomja az ENTER billentyűt a Windows XP telepítéséhez, majd az R billentyű lenyomásával a kijelölt telepítés javítását választja.
 • A Windows XP Professional rendszer kereskedelmi forgalomban kapható változatára frissíti a számítógépgyártó által a számítógépére előtelepített Windows XP Home Edition rendszert.

Oka

Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha az Undo_guimode.txt fájl megtalálható a merevlemez Windows\System32 mappájában, amikor a jelenségeket ismertető szakaszban leírt valamelyik műveletet végrehajtja egy, a számítógépgyártó által előtelepített Windows XP rendszerrel rendelkező számítógépen. Az Undo_guimode.txt fájlt a számítógépgyártó által előtelepített Windows XP rendszerű számítógép első indításakor futó varázsló hozza létre.

Megjegyzés: Az OEM kezdőélményprogramja (OOBE) létrehozza az Undo_guimode.txt fájlt, amikor azt nem volna szabad. Ezt a fájlt kizárólag a grafikus üzemmódú telepítőnek lenne szabad használnia újraindulásakor. A frissítés végrehajtásakor a telepítő megtalálja ezt az OOBE által létrehozott fájlt, és úgy értelmezi, hogy a telepítés újraindítása van folyamatban, ezért törli a fent említett felhasználói profilokat.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
A probléma a hiányzó adatok és parancsikonok biztonsági másolatból történő visszaállításával oldható meg.

A probléma megelőzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
312369 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után az adatok vagy a programok beállításai elveszhetnek
Már eljutott a számítógépgyártókhoz a számítógép-gyártói előtelepítési készlet (OPK) e probléma javítását tartalmazó frissítése.

Ez a frissítés a Microsoft terméktámogatási szolgálatán (PSS) keresztül is beszerezhető.

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Fájlinformációk

A javítás angol nyelvű verziója a következő (vagy újabb) fájlattribútumokkal rendelkezik:
  Dátum    Idő  Verzió    Méret  Fájlnév
  ------------------------------------------------------
  2001.08.11. 09:12 5.1.2600.19 927 232 Syssetup.dll
				

További információ

A számítógép-gyártói előtelepítési környezetben a gyorsjavítás megfelelő működéséhez az operációs rendszer telepítése előtt a gyorsjavítást integrálnia kell a telepítés forráskönyvtárába (i386). Amennyiben ezt nem teszi meg, az eredeti Syssetup.dll fájl létrehozza a \Windows\System32\Undo_GUImode.txt fájlt, és a cikk elején ismertetett jelenséget tapasztalja.

A gyorsjavítás telepítési forráskönyvtárba integrálásának menete:
 1. Nevezze át a gyorsjavító csomagot egy 8.3 típusú fájlnévre.

  Ehhez írja be a parancssorba a következő sort, ahol a q###### a Tudásbázis gyorsjavításhoz kapcsolódó cikkének Q-számát helyettesíti, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  ren q######_wxp_spx_x86_hun.exe q######.exe
  Megjegyzés: A gyorsjavító fájlt azért kell átnevezni, mert a Windows XP telepítője nem ismeri fel a hosszú fájlneveket.
 2. Hozzon létre egy ideiglenes mappát, ahová a gyorsjavító csomag tartalmát kibonthatja.

  Ehhez írja be a parancssorba a következő sort, ahol a q###### a gyorsjavító csomag nevét helyettesíti, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
  md c:\q######
 3. Bontsa ki a fájlokat a gyorsjavító csomagból. Ehhez írja be a parancssorba a következő sort, ahol a q###### a gyorsjavító csomag nevét helyettesíti, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
  q######.exe /x
 4. Amikor a program a kicsomagolt fájlok mappájának megadását kéri, írja be a következő elérési utat, és nyomja meg az ENTER billentyűt:
  c:\q######
 5. Egy szövegszerkesztő (például a Jegyzettömb) segítségével nyissa meg az \Opktools\Lang\ENU\SKU\Pro\x86\i386\Dosnet.inf fájlt.
 6. A Dosnet.inf fájlba írja be az alábbi sorokat, majd mentse és zárja be a fájlt.
  [OptionalSrcDirs]
  svcpack
 7. Az i386 mappában törölje a Svcpack.inf fájlt, majd törölje az összes, a gyorsjavítás során helyettesített eredeti fájlt.
 8. Másolja a cserélt fájlokat az ideiglenes gyorsjavító mappából az i386 mappába. Ehhez írja be a parancssorba a következő sort, ahol a q###### a gyorsjavító csomag nevét helyettesíti, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  copy c:\q######\syssetup.dll c:\opktools\lang\enu\sku\pro\x86\i386\syssetup.dll
 9. Az \Opktools\Lang\ENU\SKU\Pro\x86\i386 mappában hozza létre a Svcpack mappát.
 10. Az \Opktools\Lang\ENU\SKU\Pro\x86\i386 mappában egy szövegszerkesztő, például a Jegyzettömb segítségével hozzon létre egy új Svcpack.inf fájlt az alábbi tartalommal:
  [Version]
  Signature="$Windows NT$"
  BuildNumber=2600
  MajorVersion=5
  MinorVersion=1

  [SetupData]
  CatalogSubDir="i386\svcpack"

  [ProductCatalogsToInstall]
  sp1.cat

  [SetupHotfixesToRun]
  q###### -q -n -z
  ahol a q###### a gyorsjavító csomag nevét helyettesíti.
 11. Másolja az Sp1.cat fájlt a c:\q######\Update mappából a C:\Opktools\Lang\ENU\SKU\Pro\x86\i386\Svcpack mappába.

  Ehhez írja be a parancssorba a következő sort, ahol a q###### a gyorsjavító csomag nevét helyettesíti, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  copy c:\q######\update\sp1.cat c:\opktools\lang\enu\sku\pro\x86\i386\svcpack\sp1.cat
 12. Másolja a Q######.exe fájlt a C:\Opktools\Lang\ENU\SKU\Pro\x86\i386\Svcpack mappába.

  Ehhez írja be a parancssorba a következő sort, ahol a q###### a gyorsjavító csomag nevét helyettesíti, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  copy q######.exe c:\opktools\lang\enu\sku\pro\x86\i386\svcpack\q######.exe

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma javítása először a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 312368 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 2.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbenv kbsetup kbwinxpsp1fix kbautohotfix KB312368
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com