A Windows XP újraindul a számítógép leállításakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 311806 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor megpróbál leállítani egy Microsoft Windows XP rendszert futtató számítógépet, előfordulhat hogy az újraindul, és előtte Stop hibaüzenet jelenik meg.

Oka

Ez a probléma az alábbi feltételek együttes fennállása esetén fordulhat elő:
 • Az Automatikus újraindítás jelölőnégyzet be van jelölve.
 • A Roxio Easy CD Creator 5.0 vagy a Direct CD 5.0 program telepítve van a számítógépen.

A megoldás

A hiba megoldásához forduljon a Roxio céghez, vagy a Roxio következő webhelyéről töltse le és telepítse az Easy CD Creator 5.0 Windows XP rendszerhez készített frissített illesztőprogramját:
http://www.roxio.com
.A Microsoft a külső felek elérhetőségi adatait a technikai támogatás elősegítése érdekében bocsátja rendelkezésre. Az elérhetőségi információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft nem garantálja ezen felek elérhetőségi adatainak pontosságát.
A probléma elkerüléséhez távolítsa el a Roxio Easy CD Creator vagy Direct CD programját.

További információ

A Windows XP indításakor Stop hibaüzenetet jelenhet meg. A rendszer konfigurációjától függően előfordulhat, hogy a hibaüzenet túl rövid ideig jelenik meg ahhoz, hogy a hiba adatait feljegyezhesse. A hibaüzenetben szereplő fontos információ elolvasásához és az ok ellenőrzéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson jobb gombbal a Sajátgép ikonra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. A Speciális lap Indítás és helyreállítás területén kattintson a Beállítások gombra.
 3. A Rendszerhiba csoportban törölje a jelet az Automatikus újraindítás jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra. A hibaüzenet így a képernyőn marad, és feljegyezheti az adatokat.

A "Stop 0x0000000a(0x00000029,0x00000002,0x00000000,0x80466d7b" hibaüzenet jelenik meg a Windows telepítését követően.

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő segédprogramot csak saját felelősségére használhatja.

Ha ez a hiba jelentkezik, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Távolítsa el az Easy CD Creator szoftvert.
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a Regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Security
 4. Távolítsa el az 1997-es kiadási dátummal rendelkező Etetnt.mpd fájlt.
 5. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services
 6. Távolítsa el a következő fájlokat:
  • Cdr4vsd
  • Cdralw2k
  • Cdr4_2k
  • Cdudf
További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
310628 Az Easy CD Creator 5.0 nem működik Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsoft cégtől független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal garanciát ezeknek a termékeknek a teljesítményére vagy megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 311806 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 7. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbenv kbprb kb3rdparty KB311806
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com