De Computer reageert niet meer bij het afsluiten en gebruikt alleen het 802. 1 x-Protocol voor gebruikersverificatie

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 311787 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u uw Windows XP Professional-computer hebt afgesloten, reageert de computer (vastloopt) bij het verwerken van scripts voor afsluiten. U computer loopt meestal tien minuten, de standaard time-outperiode voor scripts voor afsluiten.

Oorzaak

Dit probleem kan optreden wanneer u de 802. 1 x-protocol is geconfigureerd voor verificatie alleen omdat de netwerkverbinding met de 802. 1 x-protocol niet nadat de gebruiker zich afmeldt. Afsluitscripts worden uitgevoerd nadat de gebruiker zich afmeldt en als de verbinding niet langer beschikbaar is, het script niet uitvoeren omdat het script op een netwerkshare. Dit probleem treedt niet op als u computerverificatie gebruikt in combinatie met gebruikersverificatie.

Meer informatie

Bekijken het onderwerp 'Wat 802. 1 x-verificatie' in Windows XP Help en ondersteuning voor meer informatie over de 802. 1 x-verificatieprotocol.

Eigenschappen

Artikel ID: 311787 - Laatste beoordeling: vrijdag 25 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbenv kbnetwork kbprb kbmt KB311787 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:311787

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com