A Windows XP rendszer telepítésekor hibaüzenet tájékoztat arról, hogy a telepítő nem találja a telepítőlemezen az „Asms” nevű fájlt

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 311755 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Windows XP rendszer telepítésekor a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
[Szükséges fájlok]

A telepítőnek szüksége van a Windows XP Professional rendszer CD-ROM-ján található „Asms” fájlra. Gépelje be a fájl elérési útját, majd kattintson az OK gombra.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a telepítő nem tud kapcsolatot létesíteni a CD-ROM-meghajtóval.

A megoldás

A probléma megoldásához használja a hardverének megfelelő módszert.

FAT vagy FAT32 fájlrendszerrel formázott merevlemez

Amennyiben a merevlemez FAT vagy FAT32 fájlrendszerű, hajtsa végre az alábbi műveleteket.
 1. Microsoft Windows 98 Second Edition vagy Microsoft Windows Millennium Edition (Me) rendszerrel készített, CD-ROM-illesztőprogramokat is tartalmazó hajlékonylemezzel indítsa újra a számítógépet.
 2. Másolja az Xcopy.exe eszközt a Windows 98 Second Edition rendszer CD-ROM-járól, a Windows Millennium Edition (Me) rendszer CD-ROM-járól vagy a merevlemezről a rendszerindításhoz használt hajlékonylemezre. Ezt az alábbiak közül az operációs rendszernek megfelelő műveletsorral hajthatja végre.

  Windows 98 Second Edition CD-ROM

  Helyezze a Windows 98 Second Edition rendszer CD-ROM-ját a CD-ROM- vagy a DVD-ROM-meghajtóba, majd írja be a parancssorba a következő parancsokat úgy, hogy minden egyes sor után megnyomja az ENTER billentyűt (a cd-rom összetevő a CD-ROM- vagy a DVD-ROM-meghajtó betűjele):
  c:
  copy cd-rom:\win98\smartdrv.exe
  copy cd-rom:\tools\oldmsdos\xcopy*.*

  Windows Millennium Edition (Me) CD-ROM

  Helyezze a Windows Millennium Edition (Me) rendszer CD-ROM-ját a CD-ROM- vagy a DVD-ROM-meghajtóba, majd írja be a parancssorba a következő parancsokat úgy, hogy minden egyes sor után megnyomja az ENTER billentyűt (a cd-rom összetevő a CD-ROM- vagy a DVD-ROM-meghajtó betűjele):
  c:
  copy cd-rom:\win9x\smartdrv.exe
  extract cd-rom:\win9x\win_17.cab xcopy.exe /L c:\ xcopy.exe
  extract cd-rom:\win9x\win_17.cab xcopy32.exe /L c:\ xcopy32.exe
  extract cd-rom:\win9x\win_19.cab xcopy32.mod /L c:\ xcopy32.mod

  Merevlemez

  Írja be a parancssorba a következő parancssorokat, és minden sor után nyomja meg az ENTER billentyűt (a meghajtó összetevő azon merevlemez betűjele, amelyre a Windows rendszer telepítve van):
  c:
  copy meghajtó:\windows\smartdrv.*
  copy meghajtó:\windows\xcopy*.*
 3. Vegye ki a meghajtóból a Windows 98 vagy a Windows Millennium Edition (Me) rendszer CD-ROM-ját, majd helyezze a meghajtóba a Windows XP Professional rendszerét.
 4. Másolja az I386 nevű mappát és annak teljes tartalmát a merevlemezre. Ehhez írja be a parancssorba a következő parancssorokat, és minden sor után nyomja meg az ENTER billentyűt (a cd-rom összetevő a CD-ROM-meghajtó betűjele, a meghajtó elem pedig a merevlemezé):
  smartdrv
  xcopy cd-rom:\i386 meghajtó:\i386 /e
 5. Indítsa újra a számítógépet, majd ezt követően indítsa el ismét a telepítőt.
 6. A hibaüzenet megjelenésekor kattintson a Tallózás gombra, és írja be a merevlemezre másolt I386 mappa elérési útját.

  Megjegyzés: A program több alkalommal is kérheti a mappa helyének megadását. Ha a Tallózás gomb nem használható vagy nem látható, olvassa el az NTFS fájlrendszerrel formázott merevlemez című részt.

NTFS fájlrendszerrel formázott merevlemez

Amennyiben NTFS fájlrendszerű merevlemezre telepített korábbi Windows-verziót szeretne frissíteni, alkalmazza az alábbi módszerek egyikét.

1. módszer

Figyelem! A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. Csak saját felelősségére használhatja a segédprogramot.
 1. A hibaüzenet megjelenésekor a SHIFT+F10 billentyűkombináció lenyomásával nyisson meg egy parancsablakot.
 2. Írja be a regedit.exe parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 3. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE listaelemre.
 4. Kattintson a Fájl menü Struktúra betöltése parancsára, és töltse be a %Windir%\System32\Config\System.sav nevű struktúrát.
 5. Ha a program név megadását kéri, írja be a Test nevet.
 6. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Test\ControlSet1\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
 7. Törölje az UPPERFILTERS és a LOWERFILTERS kulcsot.
 8. Ismételje meg a 6. és a 7. lépést a többi ControlSetszám jelű kulcs esetén a Test struktúrán belül.
 9. A szerkesztő bezárásához kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
 10. Amennyiben a hibaüzenetben szereplő elérési út a CD-ROM-meghajtó helyes betűjele, az OK gombra kattintva lépjen tovább a telepítőben.
 11. Ha ismét megjelenik a hibaüzenet a képernyőn, akkor a telepítő nem tudja olvasni a CD-ROM-meghajtóba helyezett lemezt, esetleg hibásak az elérési út adatai. Ebben az esetben indítsa újra a számítógépet, és hagyja, hogy újból elinduljon a telepítő is.

2. módszer

Amennyiben nem sikerül futtatni a Regedit.exe fájlt a parancssorból, de van a merevlemeznek olyan szabad partíciója, amelyre telepíthető a Windows rendszer, hajtsa végre az alábbi műveleteket.
 1. Telepítse az operációs rendszert a másik partícióra.
 2. Indítsa el a Windows rendszer új példányát, majd futtassa a Regedit.exe fájlt.
 3. Hajtsa végre az 1. módszernél ismertetett műveleteket, de a System.sav struktúrát az eredeti Windows mappából töltse be.

3. módszer

Ha a Windows XP rendszer CD-ROM-ján nem található hologram (mert például másolt lemezről van szó), próbálja meg hologrammal ellátott, kereskedelmi forgalomban kapható telepítőlemezről futtatni a telepítőt. Ennek ellenőrzéséhez indítsa el a számítógépet a helyreállítási konzollal, és ellenőrizze a C:\$win_nt$.~ls mappa tartalmát. Keresse meg az Asms mappát: ha a mappa hiányzik vagy a benne lévő fájlok üresek, a CD-ROM helytelenül lett létrehozva.

Ha további információt szeretne a helyreállítási konzol használatáról, azt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében találja meg a cikk számára kattintva:
307654 Útmutató: A helyreállítási konzol telepítése és használata Windows XP rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 311755 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 15. - Verziószám: 5.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbregistry kbsetup kbprb KB311755
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com