Feilmeldingen Stopp 0x0000000A Irql_Not_Less_or_Equal vises under oppgradering av Windows XP

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 311564 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Denne artikkelen ble tidligere utgitt under NO311564
Vis alt | Skjul alt

Symptom

Når du oppgraderer datamaskinen fra Microsoft Windows 98 eller Microsoft Windows Millennium Edition (Me) til Windows XP, kan det hende du får følgende feilmelding:
Stopp 0x0000000A irql_not_less_or_equal

Årsak

Denne situasjonen kan oppstå hvis det er maskinvare eller en enhetsdriver på datamaskinen som ikke er kompatibel.

Løsning

Hvis du får denne feilmeldingen, bruker du denne fremgangsmåten for å løse problemet:
 1. Start datamaskinen på nytt og se om du får et alternativ om å gå tilbake til et tidligere operativsystem. Velg dette alternativet hvis det vises. Hvis du ikke mottar alternativet om å gå tilbake til et tidligere operativsystem, går du til trinn 3.
 2. Når datamaskinen starter Windows 98 eller Windows Me, avinstallerer du antivirusprogramvare og behandlingsprogram for omstart (for eksempel Roxio GoBack), og deretter utfører du en ren oppstart av datamaskinen ved å bruke informasjonen i en av de følgende Microsoft Knowledge Base-artiklene:
  267288 How to Perform a Clean Boot in Windows Millennium Edition
  192926 How to Perform Clean-Boot Troubleshooting for Windows 98
  Etter at datamaskinen starter i miljøet for ren oppstart, forsøker du å oppgradere til Windows XP på nytt. Hvis oppgraderingsprosessen ikke virker og du mottar samme feilmelding, kan problemet være et maskinvareproblem.

 3. Etter at datamaskinen starter i miljøet for ren oppstart, forsøker du å oppgradere til Windows XP på nytt. Hvis oppgraderingsprosessen ikke virker og du mottar samme feilmelding, kan problemet være et maskinvareproblem. Fjern all unødvendig maskinvare fra datamaskinen. Koble fra alle USB-enheter (USB - Universal Serial Bus) og skrivere, og fjern nettverkskort, lydkort, seriellkort og så videre.
 4. Etter at datamaskinen starter i miljøet for ren oppstart, forsøker du å oppgradere til Windows XP på nytt. Hvis oppgraderingsprosessen ikke virker og du mottar samme feilmelding, kan problemet være et maskinvareproblem. Hvis du fortsatt får denne feilmeldingen, kan det hende at du må flash-oppgradere BIOSen på datamaskinens hovedkort. Gå til Web-området for produsenten av datamaskinen eller Web-området for hovedkortet hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør dette.
Obs! Hvis du trenger hjelp med trinn 3 eller 4, kontakter du maskinvareleverandøren. Legg merke til at det å gjøre endringer på maskinvaren eller BIOSen i datamaskinen kan gjøre garantien din ugyldig. Hvis du ikke vil foreta noen maskinvareendringer på maskinen, kan du ta med datamaskinen til et reparasjonssenter.

Mer informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon om å feilsøke problemer med installasjon av Windows XP, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
310064 HOW TO: Troubleshoot Windows XP Setup Problems When You Upgrade from Windows 98 or Windows Me
Tredjepartsproduktene som er omtalt i denne artikkelen, produseres av leverandører som er uavhengige av Microsoft. Det gis ingen garantier, stilltiende eller andre typer garantier, med hensyn til disse produktenes ytelse eller pålitelighet.

Egenskaper

Artikkel-ID: 311564 - Forrige gjennomgang: 30. oktober 2001 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøkkelord: 
kberrmsg kbsetup kbprb KB311564

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com