Ohjelmia ei voi suorittaa, kun tietokoneessa on SirCam-virus

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 311446 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI311446
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Jos valitset asennusohjelman suorittamisen aikana Hanki uusimmat asennustiedostot -valintaikkunassa Kyllä. Lataa uusimmat asennustiedostot (suositellaan), näyttöön saattaa tulla seuraava sanoma päivitysraportin yhteydessä:
Asennusohjelma havaitsi joitakin vakavia ongelmia. Nämä ongelmat tulee ratkaista ennen tietokoneen päivittämistä. Saat lisätietoja valitsemalla Koko raportti.

Virheellinen järjestelmäkokoonpano
Jos valitset Koko raportti, näyttöön tulee seuraava sanoma:
Asennusohjelma on havainnut virheellisiä järjestelmän asetuksia, yleinen syy tähän on virus. Lue Knowledge Base -artikkeli Q311446 ja noudata sen ohjeita.
Jos valitset asennuksen aikana Hanki uusimmat asennustiedostot -valintaikkunassa Ei. Ohita ja jatka Windowsin asentamista, saatat kohdata jonkin seuraavista ongelmista:
 • Jos yrität käynnistää ohjelman (.exe-tiedoston), ohjelma ei välttämättä käynnisty ja näyttöön voi tulla jokin seuraavista virhesanomista:
  • Polkua ei ole. Tarkista polku ja yritä uudelleen.
  • Kohdetta ohjelmatiedosto ei löydy. Varmista, että kirjoitit nimen oikein, ja yritä uudelleen. Etsi tiedostoja valitsemalla Etsi Käynnistä-valikosta.
  Huomautus Jos näyttöön tulee virhesanoma, joka ilmoittaa, että ohjelman_nimi ei ole kelvollinen Windows-sovellus, tai virhesanoma viittaa Files32.vxd-tiedostoon, lue seuraava Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkeli:
  310585 Tiedostotunnistetta .exe käyttävän ohjelman käynnistäminen ei onnistu (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
 • Lisäksi, jos päivität tietokoneen, näyttöön saattaa tulla seuraava virhesanoma, jossa tiedostonimi on sanomassa kerrotun tiedoston koko polku ja tiedostonimi:
  Kohdetta C:\Tiedostonimi ei löydy.


  Tässä tapauksessa, kun käynnistät Rekisterieditorin, näyttöön saattaa tulla seuraava virhesanoma:
  Kohdetta C:\Windows\Regedit.exe ei löydy.

Syy

W32.Sircam.Worm@mm-matovirus voi aiheuttaa tämän ongelman. W32/Sircam-virus levittää itseään sähköpostiviestien tai suojaamattomien verkon tiedostonjakosijaintien avulla. Se voi paljastaa tai poistaa tietokoneesi tietoja. Tarkista seuraavalla tavalla, onko tietokoneessasi tämäntyyppinen virus:
 1. Käynnistä tietokone uudelleen ja paina F8 Windows XP:n käynnistysvalikossa ja valitse vikasietotilan käynnistyminen komentokehotteeseen.
 2. Kirjoita komentokehotteeseen regedit ja paina sitten ENTER-näppäintä.
 3. Jos seuraavan rekisteriavaimen arvoksi on määritetty C:\recycled\sirc32.exe "%1" %*, tietokoneessasi on W32/SirCam-matovirus:
  HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command
  Huomautus Jos tämä rekisteriasetus on jokin muu kuin
  "%1" %*
  , tietokoneessa saattaa olla jokin muu virus.

Ratkaisu

Microsoft ei tarjoa ohjelmistoa, joka voi havaita tai poistaa tietokoneviruksia. Jos epäilet tai olet varma siitä, että tietokoneessasi on virus, hanki ajan tasalla oleva virustentorjuntaohjelmisto. Saat luettelon virustentorjuntaohjelmistojen valmistajista napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
49500 Luettelo virustentorjuntaohjelmistojen valmistajista

Enemmän tietoa

Tärkeää Tässä osassa, tavassa tai tehtävässä olevissa vaiheissa kerrotaan, miten rekisteriä muokataan. Vakavia ongelmia saattaa kuitenkin ilmetä, jos rekisteriä muokataan virheellisesti. Varmista siis, että noudatat ohjeita huolellisesti. Varmuuskopioi rekisteri varmuuden vuoksi ennen sen muokkaamista. Tällöin voit palauttaa sen, jos ongelmia ilmenee. Lisätietoja rekisterin varmuuskopioimisesta ja palauttamisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322756 Rekisterin varmuuskopioiminen ja palauttaminen Windowsissa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Viruksen toiminnan estämisen yrittäminen

Tärkeää Seuraavat toimet ainoastaan estävät virusta toimimasta, jotta voit suorittaa päivitetyn virustentorjuntaohjelman tai W32/Sircam-viruksen poistotyökalun. Kun yrität ratkaista tätä ongelmaa, katkaise virustartunnan saaneiden tietokoneiden yhteys Internetiin tai muihin verkkoihin. Yksityiskohtaiset ohjeet virustartunnan saaneen tietokoneen puhdistamisesta löydät seuraavasta Carnegie Mellonin Web-sivustosta:
http://www.cert.org/tech_tips/win-UNIX-system_compromise.html
 1. Tarkista, onko tietokoneessasi W32.Sircam.Worm@mm-virus.

  Lisätietoja tämän tekemisestä on tämän artikkelin ongelman syystä kertovan osan vaiheissa. Jos tietokoneessasi on W32.Sircam.Worm@mm-virus, jatka vaiheeseen 2. Jos tietokoneessasi ei ole W32.Sircam.Worm@mm-virusta, ohita muut vaiheet ja tee artikkelin ongelmanratkaisukohdassa kerrotut toimet. Muuta Rekisterieditorissa seuraavan rekisteriavaimen (Default)-merkkijonoarvo muotoon "%1" %* (käytä lainausmerkkejä):
 2. HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command\
 3. Kirjoita komentokehotteeseen cd \ ja paina sitten ENTER-näppäintä.
 4. Kirjoita komentokehotteeseen del /f /s /a sirc32.exe ja paina sitten ENTER-näppäintä.
 5. Kirjoita komentokehotteeseen del /f /s /a scam32.exe ja paina sitten ENTER-näppäintä.
 6. Kirjoita komentokehotteeseen shutdown -r ja paina ENTER-näppäintä.
 7. Tee tämän artikkelin ongelmanratkaisukohdassa kuvatut toimet.
W32.Sircam.Worm@mm-virus muokkaa rekisteriä niin, että kaikki suoritustiedostot (.exe-tiedostot) käynnistetään virustiedoston Sirc32.exe kautta. Kyseinen tiedosto sijaitsee C:\recycled-kansiossa. Kun teet rekisteriin tämän muutoksen, suoritustiedostot pakotetaan suoritettavaksi Sirc32.exe-tiedoston komentoriviargumenttina. Sirc32.exe-tiedosto poistetaan Windows XP:ksi päivittämisen aikana.

Jos Sirc32.exe-tiedosto poistetaan muokkaamatta HKEY_CLASSES_ROOT\Exefile\Shell\Open\Command-avainta, mitään tietokoneen suoritustiedostoa ei voi käyttää, sillä tämän rekisterimerkinnän mukaan suoritettavat tiedostot suoritetaan Sirc32.exe-tiedoston komentoriviparametrina, mutta kyseistä tiedostoa ei enää ole. Tämä tuo näyttöön sanoman siitä, että kohdetta ei löydy, kun yrität käynnistää suoritustiedoston.

Lisätietoja W32/Sircam-viruksen poistamisesta

Lisätietoja W32/Sircam-viruksen poistamisesta on seuraavissa kolmannen osapuolen Web-sivustoissa:
http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sircam.worm@mm.html
http://www.datafellows.com/v-descs/sircam.shtml
http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_SIRCAM.A

W32.Sircam.Worm@mm-viruksen poistotyökalujen saatavuus

Tietoja W32/Sircam-viruksen oikean poistamisen mahdollistavista työkaluista on seuraavissa kolmannen osapuolen Web-sivustoissa:
http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sircam.worm@mm.removal.tool.html
http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM%5FSIRCAM%2EA&VSect=Sn
Lisätietoja W32/Sircam-viruksesta ja muiden virustentorjuntaohjelmien valmistajista on "CERT Advisory CA-2001-22 W32/Sircam Malicious Code" -artikkelissa seuraavassa Carnegie Mellonin Web-sivustossa:
http://www.cert.org/advisories/CA-2001-22.html
Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
306913 Sircam32-viruksen aiheuttama virhesanoma ohjelmaa käynnistettäessä
Microsoft antaa kolmannen osapuolen yhteystiedot, jotta asiakas voi hankkia teknistä tukea. Nämä yhteystiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Microsoft ei takaa kolmannen osapuolen yhteystietojen paikkansapitävyyttä.
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 311446 - Viimeisin tarkistus: 26. syyskuuta 2013 - Versio: 1.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbhotfixserver kbqfe kbbug kbenv kberrmsg kbfix kbsetup KB311446

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com