A Windows XP és a Windows Server 2003 rendszer rendszerfájl-ellenőrző segédprogramjának (Sfc.exe) ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310747 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó verziója (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat): 222471.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebben a cikkben a rendszerfájl-ellenőrző segédprogramról (Sfc.exe) olvashat – ez az eszköz a Windows fájlvédelmi szolgáltatás (WFP) egyik parancssori eszköze (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

További információ

A rendszerfájl-ellenőrző eszközzel a rendszergazda ellenőrizheti az összes védett fájlt azok verziószámának megállapítása végett. Ha az eszköz azt észleli, hogy egy védett fájlt valamelyik program felülírt, beolvassa a fájl helyes verzióját a gyorsítótármappából (%Systemroot%\System32\Dllcache) vagy a Windows rendszer telepítési forrásfájljaiból, majd felülírja a helytelen fájlt. A rendszerfájl-ellenőrző a gyorsítótármappát is ellenőrzi és újraszervezi. A rendszerfájl-ellenőrző futtatásához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként kell bejelentkezni. Ha a gyorsítótármappa megsérül vagy használhatatlanná válik, akkor az sfc /scannow, az sfc /scanonce vagy az sfc /scanboot paranccsal javíthatja a mappa tartalmát.

A rendszerfájl-ellenőrző eszköz szintaxisa

Sfc [/Scannow] [/Scanonce] [/Scanboot] [/Revert] [/Purgecache] [/Cachesize=x]
 • /Scannow: Azonnali ellenőrzést hajt végre az összes védett rendszerfájlon, és lecseréli a helytelen fájlverziókat a helyes Microsoft-verzióra. A parancs használatához egyes esetekben a Windows rendszer telepítési forrásfájljaihoz történő hozzáférésre van szükség.
 • /Scanonce: A számítógép újraindításakor egy alkalommal ellenőrzi az összes védett fájlt. A parancs használatához egyes esetekben a Windows rendszer telepítési forrásfájljaihoz történő hozzáférésre van szükség a számítógép újraindításakor. A parancs futtatásakor az SfcScan duplaszóérték 2 értékű a következő rendszerleíró kulcsban:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 • /Scanboot: A számítógép minden újraindításakor ellenőrzi az összes védett fájlt. A parancs használatához egyes esetekben a Windows rendszer telepítési forrásfájljaihoz történő hozzáférésre van szükség a számítógép minden egyes újraindításakor. A parancs futtatásakor az SfcScan duplaszóérték 1 értékű lesz a következő rendszerleíró kulcsban:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 • /Revert: Visszaállítja az ellenőrzés alapbeállítását, tehát az eszköz nem ellenőrzi a védett fájlokat a számítógép indításakor. A parancs futtatásakor a program nem állítja vissza az alapértelmezett gyorsítótárméretet. A parancs a Windows 2000 rendszer /Enable kapcsolójával egyenértékű.
 • /Purgecache: Véglegesen törli a fájlgyorsítótár tartalmát, és azonnal ellenőrzi az összes védett rendszerfájlt. A parancs használatához egyes esetekben a Windows rendszer telepítési forrásfájljaihoz történő hozzáférésre van szükség.
 • /Cachesize=x: A fájlgyorsítótár méretét állítja be x megabájt (MB) értékre. Az alapértelmezett gyorsítótárméret 50 MB. A parancs használatakor újra kell indítani a számítógépet, majd a lemezen tárolt gyorsítótár méretének beállításához futtatni kell a /purgecache parancsot. Ez a parancs x értékre állítja be az SfcQuota duplaszóértéket a következő rendszerleíró kulcsban:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
A Windows rendszer fájlvédelmi szolgáltatásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében olvashat bővebben a cikk számára kattintva:
222193 A Windows fájlvédelem (WFP) szolgáltatás ismertetése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310747 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 4.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo KB310747
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com