Cikk azonosítója: 310590 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ha a cikk nem alkalmazható egy hardverre vonatkozó problémára, a hardvereszközökkel kapcsolatban további cikkeket talál a Microsoft alábbi webhelyén:
http://support.microsoft.com/ph/1139/hu-hu?sid=460
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk számos olyan, a lassú kapcsolathoz kötődő problémát ír le, amelyekkel Windows rendszert futtató számítógépeknél találkozhat, és javaslatokat tesz ezen problémák megoldására.

További információ

A következő szakaszban a lassú kapcsolatok lehetséges okainak leírása található:

A telefonvonal minősége gyenge

Ezen probléma oka lehet a vonal zajossága, alkalmankénti megszakadása, illetve áthallások valaki más telefonbeszélgetéséből. A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba a helyi telefontársasággal, és kérje meg őket a vonal ellenőrzésére.

MEGJEGYZÉS: A legtöbb telefontársaság díjat számol fel a házon belüli javítások elvégzéséért, viszont a házon kívüliekért nem. Kérjen információt a szolgáltatások díjáról a telefontársaságtól.

Internetszolgáltató megváltozása

Utánajárhat az internetszolgáltató lehetséges változásának azzal, hogy kideríti, része lett-e az ISP egy másik vállalatnak, illetve jelentette-e, hogy hálózati problémák okozzák a lassú kapcsolatot. Az ilyen típusú problémák megoldásához szükség lehet arra, hogy egy megbízhatóbb internetszolgáltatóra váltson.

Több analóg-digitális átalakító a számítógép és az internetszolgáltató között

Ez lehet az oka annak, ha nem tud 28,8 Kb/s sebességnél gyorsabb kapcsolatot létrehozni a telefonvonalán keresztül. A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba a telefontársasággal, hogy érdeklődjön a környékén elérhető internetkapcsolatok sebességéről, és arról, hogyan növelhetné azokat.

Nem megfelelő, sérült vagy többszörös modemillesztők

Ezt a problémát gyakori kapcsolatmegszakadás jellemzi. Ezen jelenség megszüntetéséhez indítsa el csökkentett módban a számítógépet, és ellenőrizze, hogy van-e több modemillesztő a modem-, hang-, video- és játékvezérlőknél. Ellenőrizze, hogy megfelelő-e a modemillesztő. Ha nem az, távolítsa el az aktuális modemillesztőt, és telepítse a megfelelőt.

Környezeti interferencia

A más eszközökből származó modemhangok együtt járhatnak a kapcsolat sebességének lassulásával, és ez környezeti interferenciára utalhat. Előfordulhat például, hogy modemhang hallható a számítógép hangszóróiból, és interferencia keletkezhet a helyiség valamely egyéb elektromos berendezéséből. A probléma megoldásához különítse el a telefonvonalat az egyéb vezetékektől. Valamint azzal is tesztelheti a számítógépet, hogy azt egy másik helyiségben próbálja meg csatlakoztatni, egy másik telefonos csatlakozó használatával.

Háttérben futó programok

A számítógép a háttérben futtatott programok miatt is lelassulhat. Ezen probléma megoldásához használja az Msconfig segédprogramot, amellyel letilthatja az Indítópult mappában található programokat. Indítsa újra a számítógépet, és tesztelje a kapcsolatot.

Megszokott internetszolgáltatói üzem

A sebesség lelassulása az internethasználatban megnyilvánuló csúcsidőben is bekövetkezhet. Amennyiben internetszolgáltatója túl sok kapcsolatot foglal egy kis méretű egyesített kapcsolatba, akkor a szokványos ügyféligények meghaladhatják az egyesített kapcsolat kapacitását. Ezen probléma megoldásához szükség lehet arra, hogy egy megbízhatóbb internetszolgáltatóra váltson.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310590 - Utolsó ellenőrzés: 2012. január 31. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbenv KB310590
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com