ID articol: 310575 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie sfaturi generale de depanare a problemelor dispozitivelor USB (Magistrală serială universală) în Windows XP.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Deoarece dispozitivele USB sunt dispozitive Plug and Play, posibilitatea de control și de configurare a acestora este relativ redusă. Însă, majoritatea problemelor legate de USB se produc din următoarele motive:
 • Hardware cu funcționare sau configurare incorectă
 • Driver de dispozitiv cu funcționare sau configurare incorectă sau care lipsește
 • Cablare greșită
 • Firmware sau BIOS depășit
 • Hub rădăcină incorect configurat
Utilizați următorii pași de depanare pentru a verifica toate aceste situații în scopul rezolvării problemelor dispozitivelor USB.

Hardware cu funcționare sau configurare incorectă

De regulă, dacă se conectează un dispozitiv cu funcționare sau configurare incorectă într-un port USB, computerul încetează să mai răspundă (se blochează). În majoritatea acestor situații, trebuie să închideți fizic computerul și să-l deschideți din nou pentru a reinițializa magistrala. Observați că poate fi mai dificil de identificat ce dispozitiv funcționează sau este configurat incorect. Dacă este disponibil alt computer care știți că funcționează corect, încercați să conectați dispozitivul la acel computer pentru a vedea dacă apare aceeași problemă.

Dacă dispozitivul este conectat la un hub secundar, deconectați dispozitivul din hub, apoi reconectați dispozitivul direct în hubul rădăcină.

Multe dintre probleme de hardware (cum ar fi tensiune prea mare sau prea mică, insuficiență de bandă, firmware cu funcționare sau configurare incorectă și altele) pot provoca apariția de probleme.

Verificați Managerul de dispozitive pentru a vă asigura că hubul rădăcină funcționează corect. Dacă hubul rădăcină se afișează cu un semn de exclamare (!) într-un cerc galben, verificați dacă BIOS-ul asociază o cerere de întrerupere (IRQ) controlerului USB rădăcină. Este necesar acest lucru pentru ca driverul de dispozitiv să se încarce. Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează Manager dispozitive pentru depanarea problemelor de hardware, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
133240 Depanarea conflictelor de dispozitive cu Manager dispozitive (articolul poate să fie în limba engleză)
Dacă nu funcționează niciun dispozitiv când conectați dispozitivele la hubul rădăcină, verificați dacă cerințele referitoare la tensiune pentru magistrală nu sunt depășite. Dispozitivele USB pot utiliza maxim 500 miliamperi la fiecare conectare. Dacă un dispozitiv încearcă să utilizeze mai multă tensiune decât acest maxim, specificațiile recomandă ca să se abiliteze computerul pentru a dezactiva portul respectiv până ce tensiunea computerului revine la valori normale (aceasta se numește „suspendarea” portului). În plus, dacă dispozitivul utilizează mai puțin de 50 miliamperi, portul nu devine activ niciodată.

Verificați fila Power din proprietățile hubului rădăcină USB pentru a vedea utilizarea alimentării magistralei USB.

Driver de dispozitiv cu funcționare sau configurare incorectă sau care lipsește

Atunci când conectați un dispozitiv USB, computer ar trebui să încarce, apoi să configureze dispozitivul fără a cere un driver de dispozitiv (presupunând că dispozitivul se află între driverele definite și furnizate). În cazul în care computer vă solicită un driver de dispozitiv, verificați cu producătorul dispozitivului pentru a stabili dacă este disponibil un driver.

Cablare greșită

Există două tipuri de cabluri USB, de viteză înaltă și de viteză redusă. Cablurile de viteză redusă diferă de cablurile cu viteză înaltă în primul rând prin scutul utilizat. Dacă veți conecta un dispozitiv de viteză înaltă la cu cablu de viteză redusă, apare un semnal distorsionat pentru distanțe mari.

Verificați dacă întregul lanț USB funcționează corect pentru a fi sigur că un dispozitiv care necesită capacitatea de a consuma tensiune din hub nu este conectat de partea cealaltă a unui hub nealimentat. Aceasta provoacă suspendarea hubului și a tuturor dispozitivelor din lanț. Dacă hubul este alimentat, verificați dacă furnizarea de tensiune pentru hub este configurată adecvat.

Firmware sau BIOS depășit

Esențialul pentru toate dispozitivele USB este firmware-ul. Firmware-ul dispozitivului USB conține toate informațiile despre dispozitiv. Un port nu se reinițializează decât atunci când toți descriptorii din firmware s-au încărcat și sau fost verificați de hubul rădăcină. Acest lucru este deosebit de important, deoarece se aplică unor elemente, cum ar fi imprimantele și modemurile. Asigurați-vă că cele mai actuale firmware-uri sunt disponibile pentru BIOS-ul computerului și pentru fiecare dispozitiv în parte.

Simptomele funcționării sau configurării incorecte a firmware-ului pot fi neobișnuite. De regulă, când eliminați și adăugați din nou un dispozitiv USB, dispozitivul devine disponibil din nou. Însă, este posibil ca dispozitivul să se afișeze ca o instanță secundară a dispozitivului și să se încarce astfel în Manager dispozitive. Dacă vedeți dubluri ale unui dispozitiv, verificați dacă aveți cel mai actual firmware pentru acel dispozitiv. Această problemă este obișnuită cu imprimantele și modemurile USB. O problemă asemănătoare care are aceeași cauză apare când un dispozitiv încarcă un driver de dispozitiv, apoi adaugă un dispozitiv secundar pentru care se pare că nu există niciun driver. Al doilea dispozitiv se afișează cu un semn de exclamare într-un cerc galben în Manager dispozitive. Dispozitivul poate funcționa corect, dar nu se poate elimina dispozitivul „fantom㔠până când nu deconectați dispozitivul părinte care pare că a generat dispozitivul fantomă. De asemenea, este posibil să reușiți să rezolvați această problemă actualizând firmware-ul sau driverul de dispozitiv pentru acel dispozitiv.

Hub rădăcină incorect configurat

Controlerele USB cer asocierea unui IRQ. Linia IRQ se asociază în BIOS-ul computerului și se asociază de obicei IRQ 9.

Prezentările Web de asistență

Prezentările Web de asistență constituie un serviciu de informații pentru asistența produsului oferit tuturor clienților online. Pentru a vedea o prezentare Web de bază privind depanarea problemelor USB în Windows XP, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://support.microsoft.com/servicedesks/webcasts/seminar/shared/asp/view.asp?url=/servicedesks/webcasts/en/wcd100801/manifest.xml

Eliminarea și reinstalarea tuturor controlerelor USB

Pentru a elimina și reinstala toate controlerele USB, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start, pe Panou de control, apoi pe Performanță și întreținere.
 2. Faceți clic pe Sistem, apoi pe fila Hardware.
 3. Faceți clic pe butonul Manager dispozitive.
 4. Extindeți Universal Serial Bus Controllers.
 5. Faceți clic cu butonul din dreapta pe fiecare dispozitiv de sub nodul Universal Serial Bus controllers, apoi faceți clic pe Dezinstalare pentru a le elimina pe rând.
 6. Reporniți computerul, apoi reinstalați controlerele USB.
 7. Conectați dispozitivul de stocare USB amovibil, apoi testați pentru a vă asigura că s-a rezolvat problema.

Proprietă?i

ID articol: 310575 - Ultima examinare: 19 ianuarie 2007 - Revizie: 4.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbtshoot kbhardware kbenv KB310575

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com