Maximális partícióméret a FAT16 fájlrendszer használata esetén Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310561 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a partíciók maximális méretére vonatkozó korlátozást ismerteti FAT16 fájlrendszer használata esetén Windows XP rendszerben.

További információ

A Windows XP támogatja a legfeljebb 4 gigabájt (GB) méretű elsődleges partíciók és logikai meghajtók létrehozását a FAT16 fájlrendszerrel. A szektorcsoport maximális mérete 64 KB.

A 4 GB partíciókorlátot a FAT fájlrendszer által támogatott maximális szektorcsoportszám és legnagyobb szektorcsoportméret szabja meg. Windows XP rendszerben a FAT16 fájlrendszer 64 KB méretű szektorcsoportokra korlátozott. A szektorcsoportok maximális számának (64k) és a maximális szektorcsoportméretnek (64 KB) a szorzata 4 GB. A Windows XP mellett a Microsoft Windows 2000 és a Microsoft Windows NT 4.0 rendszer is támogatja a legfeljebb 4 GB méretű FAT16 típusú köteteket.

A 2 GB méretűnél nagyobb FAT16 típusú kötetek nem érhetők el Microsoft Windows Millennium Edition (Me), Windows 98, Windows 95 vagy MS-DOS rendszerű számítógépekről. Ezekben az operációs rendszerekben a FAT16 típusú kötetekre vonatkozó méretkorlát 2 GB. Más szóval a Windows Me, a Windows 98, a Windows 95 vagy az MS-DOS rendszerrel való kompatibilitás megtartása érdekében a kötetek nem lehetnek 2 gigabájtnál (GB) nagyobbak. A meghajtó- és partícióméret Windows Me, Windows 98, Windows 95 és MS-DOS rendszerbeli korlátairól a FAT16 fájlrendszer használata esetén a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
118335 Maximális partícióméret a FAT16 fájlrendszer használata esetén (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Megjegyzés: A Windows XP, a Windows 2000, a Windows Me, a Windows 98 és a Windows 95 OEM Service Release 2-es verziója (OSR2) a FAT32 fájlrendszer használata esetén támogatja a nagyobb FAT típusú köteteket. A FAT32 fájlrendszerről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
310525 A Windows XP FAT32 fájlrendszerének ismertetése
154997 A FAT32 fájlrendszer ismertetése
184006 A FAT32 fájlrendszer korlátai (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Hivatkozások

A FAT16 vagy FAT32 típusú kötetek NTFS fájlrendszerűvé alakításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
307881 FAT16 vagy FAT32 típusú kötet átalakítása NTFS fájlrendszerűvé Windows XP rendszerben
140365 Az NTFS és a FAT fájlrendszer alapértelmezett szektorcsoportmérete (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310561 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo KB310561
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com