ID articol: 310560 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

INTRODUCERE

Articolul descrie modul de depanare a erorilor de configurare în Microsoft Windows XP prin utilizarea utilitarului de configurare sistem (Msconfig.exe).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Utilitarul de configurare sistem automatizează pașii parcurși de profesioniștii serviciilor de asistență pentru produse Microsoft în diagnosticarea problemelor de configurare a sistemului. Când utilizați acest utilitar pentru modificarea configurației sistemului, aveți posibilitatea să bifați casetele de selectare pentru a elimina problemele pe care nu le-ați întâlnit. Acest proces reduce riscul erorilor de tastare ce pot avea loc la utilizarea unui editor de text, cum ar fi Microsoft Notepad. Trebuie să faceți log on ca administrator sau membru al grupului Administratori pentru a utiliza utilitarul de configurare sistem.

Pentru a porni utilitarul de configurare sistem, faceți clic pe Start, pe Executare, tastațimsconfig în caseta Deschidere, apoi faceți clic pe OK.

Când utilizați utilitarul de configurare sistem, aveți posibilitatea să reinițializați sau să modificați cu ușurință setările de configurare în Windows pentru a include preferințele pentru următoarele setări și fișiere:
 • Fișierul System.ini
 • Fișierul Win.ini
 • Fișierul Boot.ini
 • Programele care nu sunt setate să se încarce în timpul procesului de lansare în execuție (aceste programe sunt menționate în folderul Startup și în registry)
 • Setări de mediu
 • Setări internaționale
Pentru a împiedica oricare dintre aceste elemente de la încărcarea odată cu repornirea computerului, utilizați una dintre aceste două metode:
 • Faceți clic pe fila General, apoi pe Diagnostic Startup - load basic devices and services only. Când utilizați această opțiune, driverele și software-urile dispozitivelor sunt încărcate se încarcă în mod interactiv la repornirea computerului.

  NotăCând utilizați această metodă, serviciile Microsoft precum lucru în rețea, Plug and Play, jurnalul de evenimente și raportarea erorilor sunt dezactivate temporar. De asemenea, aveți posibilitatea să ștergeți permanent punctele de restaurare pentru utilitarul Restaurare sistem. Nu utilizați această metodă dacă doriți menținerea punctelor de restaurare pentru Restaurare sistem sau dacă trebuie să utilizați un serviciu Microsoft pentru a testa o problemă.
 • Faceți clic pe fila General, apoi pe Selective Startup. Aveți posibilitatea să alegeți fișierele și setările care vor fi încărcate la repornirea computerului. Se pot selecta oricare dintre următoarele opțiuni:
  • Procesare fișier SYSTEM.INI
  • Procesare fișier WN.INI
  • Încărcare servicii de sistem
  • Încărcare elemente la lansare în execuție

  Următoarele setări se aplică acestor opțiuni:
  • Dacă este bifată caseta de selectare, fișierul de configurare este procesat la repornirea computerului.
  • Dacă nu este bifată caseta de selectare, fișierul de configurare nu este procesat la repornirea computerului.
  • Dacă este bifată caseta de selectare, dar nu este disponibilă, anumite elemente din respectivul fișier de configurare se încarcă în continuare la repornirea computerului.
  • Dacă nu este bifată caseta de selectare, dar nu este disponibilă, fișierul de configurare nu este prezent în computer.
  • Caseta de selectare Use Original BOOT.INI nu poate fi debifată.
  NotăCând debifați caseta de selectare Load System Services, se dezactivează servicii Microsoft precum lucru în rețea, Plug and Play, jurnal de evenimente și raportare erori. De asemenea, aveți posibilitatea să ștergeți permanent punctele de restaurare pentru utilitarul Restaurare sistem. Nu debifați această casetă de selectare dacă doriți menținerea punctelor de restaurare pentru Restaurare sistem sau dacă trebuie să utilizați un serviciu Microsoft pentru a testa o problemă.
Înainte de a porni o sesiune de depanare, aveți posibilitatea să utilizați utilitarul de configurare sistem pentru a inițializa o operațiune Restaurare sistem. Pentru aceasta, faceți clic pe fila General, apoi pe Launch System Restore. Apoi, se poate crea un punct de restaurare de utilizat pentru restaurarea computerului la o stare anterioară.

Pentru a împiedica încărcarea la repornirea computerului a unor elemente sau linii individuale dintr-un anumit fișier de configurare, faceți clic pe fila acelui fișier de configurare, apoi faceți clic pentru a debifa caseta de selectare a liniei individuale sau a elementului individual care nu doriți să se încarce. Casetele de selectare indisponibile în filele SYSTEM.INI și WIN.INI indică faptul că liniile respective sunt eliminate temporar din utilitarul de configurare sistem.
 • Pentru a modifica elementul activ sau linia activă, faceți clic pe o altă linie sau alt element sau pe Move Up sau Move Down pentru a vă deplasa între elemente.
 • Pentru a crea o intrare nouă în oricare dintre fișierele de configurare, faceți clic pe Nou.
 • Pentru a edita linia selectată în mod curent, faceți clic pe Edit.
Notă Când faceți clic pentru a debifa o casetă de selectare a unei linii sau a unui element, se va selecta în mod automat opțiunea Selective Startup din fila General.

După ce efectuați selecțiile dorite, faceți clic pe OK, apoi reporniți computerul când vi se va solicita inițializarea modificărilor.

Pentru a extrage fișiere individuale Windows direct din fișierele cabinet, faceți clic pe fila General, apoi pe Expand File.

Pentru a vă asigura că toate fișierele de configurare și toate elementele listate în acele fișiere se încarcă la repornirea computerului, faceți clic pe fila General, apoi pe Normal startup.

REFERINȚE

Pentru informații suplimentare despre depanarea problemelor de pornire în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
308041 Resurse pentru depanarea problemelor cu pornirea Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru mai multe informații despre pornirea minimală în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
310353 Cum se efectuează o pornire minimală a sistemului în Windows XP
Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează Restabilire sistem pentru a restaura Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
306084 Cum se restabilește sistemul de operare la o stare anterioară în Windows XP

Proprietă?i

ID articol: 310560 - Ultima examinare: 11 august 2006 - Revizie: 3.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbinfo kbtshoot kbenv KB310560

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com