Cikk azonosítója: 310405 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszert. További tudnivalókért keresse fel a Microsoft alábbi weblapját: Megszűnik egyes verziók támogatása – Windows

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a Rendszer-visszaállítás eszköz be- és kikapcsolását ismerteti a Microsoft Windows XP Home Edition és a Windows XP Professional Edition rendszerben.

Ha kikapcsolja a Rendszer-visszaállítás eszközt, a Windows XP eltávolítja a Windows módosításait nyomon követő visszaállítási pontokat. A Rendszer-visszaállítás eszköz kikapcsolása után a Windows XP többé nem állítható vissza korábbi állapotba.

Ha bekapcsolja a Rendszer-visszaállítás eszközt, a Windows XP létrehozza a visszaállítási pontokat a Windows módosításainak nyomon követéséhez. A Rendszer-visszaállítás eszköz bekapcsolása után a Windows rendszert visszaállíthatja a legkorábbi rendelkezésre álló visszaállítási pontnak megfelelő állapotba.

A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználók számára íródott.

A Rendszer-visszaállítás be- és kikapcsolásának módszerei

A Rendszer-visszaállítás kikapcsolása lépésről lépésre

 1. Kattintson a jobb gombbal a Start menü Sajátgép elemére, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a megjelenő Rendszertulajdonságok párbeszédpanel A rendszer visszaállítása fülére.
 3. Jelölje be a Rendszer-visszaállítás kikapcsolása jelölőnégyzetet. A rendszer-visszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón jelölőnégyzetet is bejelölheti.
 4. Kattintson az OK gombra.
 5. Az alábbi üzenet megjelenésekor az Igen gombra kattintva erősítse meg a Rendszer-visszaállítás kikapcsolását:
  A rendszer-visszaállítás kikapcsolását választotta. Ha folytatja, a program törli az összes meglévő visszaállítási pontot, és nem fogja tudni követni vagy visszavonni a számítógépen történő változásokat.

  Biztosan kikapcsolja a rendszer-visszaállítást?
  Rövid idő múlva a Rendszertulajdonságok párbeszédpanel bezárul.

A Rendszer-visszaállítás bekapcsolásának lépései

 1. Kattintson a jobb gombbal a Start menü Sajátgép elemére, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a megjelenő Rendszertulajdonságok párbeszédpanel A rendszer visszaállítása fülére.
 3. Törölje a Rendszer-visszaállítás kikapcsolása (vagy A rendszer-visszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón) jelölőnégyzet bejelölését.
 4. Kattintson az OK gombra.

  Rövid idő múlva a Rendszertulajdonságok párbeszédpanel bezárul.

További információ

A Rendszer-visszaállítás eszközről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
306084 A Windows XP rendszer egy korábbi állapotának visszaállítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
304449 A Rendszer-visszaállítás segédprogram indítása parancssorból Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
283073 A Rendszer-visszaállítás eszköz konfigurációs felhasználói felületének letiltása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Rendszer-visszaállítás eszközzel kapcsolatos problémák megoldásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
302796 A Windows XP Rendszer-visszaállítás segédprogramjával kapcsolatos hibák elhárítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310405 - Utolsó ellenőrzés: 2011. július 29. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbceip kbexpertisebeginner kbhowto kbenv kbinfo KB310405
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com