A Portqry.exe parancssori segédprogram

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310099 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Portqry.exe parancssori segédprogram a TCP/IP-kapcsolatok hibaelhárításában nyújt segítséget. A Portqry.exe Windows 2000-, Windows XP- és Windows Server 2003-alapú számítógépeket fut. A segédprogram a kiválasztott számítógép TCP- és UDP-portjainak állapotáról ad jelentést.

Megjegyzés: Elérhető a Portqry.exe 2-es verziója. A cikk végén található, a Microsoft letöltőközpontjára mutató frissített hivatkozás már az új verzióra mutat. A Portqry.exe 1.0-s verziója már nem elérhető a Microsoft letöltőközpontjából.

További információ

A Portqry.exe segédprogram háromféle jelentést adhat egy TCP/IP-port állapotáról:
 • Listening (Figyelés)

  Egy folyamat figyeli a kiválasztott számítógép portját. A Portqry.exe választ kapott a porttól.
 • Not Listening (Nincs figyelés)

  A célrendszeren nincs a célportot figyelő folyamat. A Portqry.exe a célport elérhetetlenségéről tájékoztató hibaüzenetet kapott a célként megadott UDP-porttól. Ha a célport TCP-port, a Portqry olyan TCP-nyugtázócsomagot kapott, melyben a Visszaállítás jelző be van állítva.
 • Filtered (Szűrés)

  A kiválasztott számítógép portját a rendszer szűri. A Portqry.exe nem kapott választ a porttól. Nem sikerült megállapítani, hogy a portot figyeli-e folyamat. A program alapértelmezés szerint a TCP-portoknak háromszor, az UDP-portoknak egyszer küld lekérdezést, mielőtt a port szűrt állapotát jelezné.
A Portqry.exe segédprogrammal egyetlen port, portok rendezett listái és egy adott porttartomány is lekérdezhető.

Példák

A következő parancs megpróbálja megállapítani a „reskit.com” számítógép IP-címét, majd lekérdezi a 25-ös TCP-portot a megfelelő állomáson:
portqry -n reskit.com -p tcp -e 25
A következő parancs megpróbálja megállapítani a „169.254.0.11” IP-címhez tartozó állomásnevet, majd lekérdezi a 143-as,110-as és 25-ös TCP-portokat (ebben a sorrendben) a kiválasztott állomáson. Ez a parancs naplófájlt is létrehoz (Portqry.log), amely a futtatott parancsot és annak eredményét tartalmazza.
portqry -n 169.254.0.11 -p tcp -o 143 110,25 -l portqry.log
A következő parancs megpróbálja megállapítani a saját_kiszolgáló IP-címét, majd egymás után lekérdezi a megadott tartományba eső UDP-portokat (135–139) a megfelelő állomáson. Ez a parancs naplófájlt is létrehoz (saját_kiszolgáló.txt), amely a futtatott parancsot és annak eredményét tartalmazza.
portqry -n saját_kiszolgáló -p udp -r 135:139 -l saját_kiszolgaló.txt
A Portqry.exe segédprogram letölthető a Microsoft letöltőközpontjából. A Portqry.exe segédprogram letöltéséhez látogasson el az alábbi Microsoft-webhelyre:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=89811747-C74B-4638-A2D5-AC828BDC6983&displaylang=en
Fontos: A PortQueryUI eszköz grafikus felhasználói felületet biztosít, és szintén letölthető. A PortQueryUI eszköz számos szolgáltatással könnyíti meg a PortQry használatát. A PortQueryUI eszköz letöltéséhez látogasson el az alábbi Microsoft-webhelyre:
http://download.microsoft.com/download/3/f/4/3f4c6a54-65f0-4164-bdec-a3411ba24d3a/PortQryUI.exe
A PortQry 2.0-s verziójáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
832919 A PortQry eszköz 2.0-s verziójának új szolgáltatásai és funkciói (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A kapcsolódó témakörökről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
310298 A Microsoft Exchange Server kapcsolódási problémáinak elhárítása a Portqry.exe segédprogrammal (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
310456 Az Active Directory kapcsolódási problémáinak elhárítása a Portqry segédprogrammal (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
832017 A Windows Server rendszer szolgáltatásainak áttekintése és a rendszer hálózatiport-követelményei
325494 Terméktámogatási webes adás: Portok figyelése a PortQry segédprogrammal (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310099 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 7.8
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbnetwork KB310099
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com