Kábelmodemekkel kapcsolatos problémák elhárítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310089 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ha ez a cikk nem alkalmazható a hardverrel kapcsolatos problémára, a Microsoft alábbi weblapján további cikkeket érhet el:
http://www.microsoft.com/germany/technet/prodtechnol/winxppro/reskit/c27621675.mspx
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a kábelmodemekkel kapcsolatos problémák Windows XP rendszerben történő elhárítását ismerteti.

További információ

Kábelmodemes szolgáltatástípusok

Kétféle kábelmodemes szolgáltatás létezik: egyirányú és kétirányú. A kétirányú kábelmodemek az adatok fogadására és küldésére is a kábeltelevíziós kapcsolatot használják. Az egyirányú kábelmodemek adatfogadásra a kábeltelevíziós kapcsolatot, adatküldésre pedig a telefonvonalat használják.

Kábelmodemes kapcsolatok hibaelhárítása

Ha nincs internetkapcsolat a kábelmodemen keresztül, először győződjön meg arról, hogy nem a kábeltelevíziós szolgáltatás kimaradása okozza a problémát. Ha a tévékészüléken megfelelő a kábeltelevíziós adás, a kábelmodemmel viszont nem tud internetkapcsolatot létesíteni, kövesse a megfelelő szakaszban található hibaelhárítási lépéseket:

Kétirányú kábeltelevíziós szolgáltatás

A kétirányú kábeltelevíziós szolgáltatások hálózati adaptert és kábelmodemet használnak. A hálózati kapcsolatok szokásos hibaelhárítási lépéseivel megállapítható, hogy a kapcsolódási problémát a Windows XP rendszer hibája okozza-e.

A hálózati kapcsolódási problémák megoldásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
163391 Az internetes kiszolgálókkal telefonos hálózati kapcsolaton keresztül folytatott kommunikáció hibáinak elhárítása Windows 2000, Windows NT 4.0 és Windows NT rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Egyirányú kábeltelevíziós szolgáltatás

Ha nem tud csatlakozni a kábeltelevíziós társaság internetszolgáltatójához, vagy a kapcsolat lassú, esetleg létrejön a kapcsolat, de nem tud megtekinteni weblapokat, akkor hajtsa végre az alábbi lépéseket a probléma megoldása érdekében. Ha egy lépés nem vezet eredményre, folytassa a következő lépéssel mindaddig, amíg a probléma fennáll.
 1. Előfordulhat, hogy a kábelmodem és a számítógép egy másik hardvereszköze között megszakítási kérelem (IRQ) vagy be- és kimeneti (I/O) címek ütközése áll fenn, és ez okozza a problémát. Az ütközést rendszerint az Eszközkezelő segédprogramban az eszköz neve mellett egy sárga körben található felkiáltójel jelzi, vagy a többszörözve megtalálható bejövő vagy kimenő kábelmodem.

  A Windows XP operációs rendszerben előforduló erőforrás-ütközések Eszközkezelő segédprogrammal történő elhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
  283658 Útmutató: Eszközkezelés Windows XP rendszerben
  244601 Az Eszközkezelő segédprogramban megjelenő ismeretlen eszközök hibáinak elhárítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
  310123 A Microsoft Windows XP Professional rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata
  310126 Eszközütközésekkel kapcsolatos problémák megoldása az Eszközkezelő segédprogrammal
  Ha az Eszközkezelő segédprogramban többszörözött bejövő vagy kimenő kábelmodem található, távolítsa el az ismétlődő modemeket, majd kövesse a cikkben leírt lépéseket az erőforrás-ütközés megszüntetése érdekében. Az Eszközkezelő alkalmazásban található többszörözött kábelmodemek eltávolításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult elemére, majd kattintson duplán a Rendszer ikonra.
  2. Kattintson a Hardver fülre, majd az Eszközkezelő gombra.
  3. Dupla kattintással bontsa ki a Modemek csomópontot.
  4. Kattintson egy ismétlődő kábelmodemre, majd az Eltávolítás gombra.
  5. Az összes ismétlődő kábelmodem eltávolítása után kattintson a Bezárás gombra, és indítsa újra a számítógépet.
 2. Ha a rendszer a számítógép minden indításakor újra felismeri a kábelmodemet, akkor a modem szoftvere valószínűleg nem tud kommunikálni a modemmel a rendszerindítási folyamat során. A probléma megoldásához távolítsa el a modem illesztőprogramját, majd szerezze be és telepítse a legújabb illesztőprogramot. A kábelmodem legújabb illesztőprogramjának beszerzéséről és telepítéséről további információt a kábeltelevíziós társaság internetszolgáltatójának támogatási csoportjától vagy a modem gyártójától kaphat.
 3. Ha egyáltalán nem tud az internethez csatlakozni, a kábeltelevíziós társaság internetszolgáltatójának támogatási csoportjával ellenőrizze, hogy a proxykiszolgáló címe, a DNS-kiszolgáló címe, a bejövő vonali frekvencia és a kimenő telefonvonalon használt telefonszám helyes-e.

  Ha a probléma az internetkapcsolat teljesítményével van, a kábeltelevíziós társaság internetszolgáltatójának támogatási csoportjával ellenőrizze, hogy a kapcsolódási paraméterek megfelelő tartományban vannak-e. Egyes kábelmodemekhez tartozik olyan segédprogram, amely automatikusan megállapítja a kábelkapcsolat helyes paramétereit. Ha nem rendelkezik ilyen segédprogrammal, a kábeltelevíziós társaság internetszolgáltatójának támogatási csoportja rendszerint meg tudja adni a kapcsolódási paramétereket.
 4. Ha egy többkapcsolatú, Windows XP rendszert futtató számítógépben egynél több olyan hálózati adapter található, amely a TCP/IP protokoll címét az automatikus magánhálózati IP-címszolgáltatás (APIPA) 169.254.0.0–169.254.255.255 alhálózati tartományából kapja, és a 255.255.0.0 alhálózati maszkot használja, akkor elképzelhető, hogy az útválasztás ebbe az alhálózatba nem működik.

  Erről a problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  244268 Nem működik az útválasztás, ha több csatolókártya használja az automatikus magánhálózati IP-címszolgáltatást (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzés: Egyes kábelmodemek alaphelyzetbe állíthatók a kábel kihúzásával és legalább 10 másodpercre történő kikapcsolásával, majd újbóli bekapcsolásával.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310089 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 1. - Verziószám: 5.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbtshoot kbhardware KB310089
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com