Cum se depanează problemele de instalare când faceți upgrade de la Windows 98 sau Windows Millennium Edition la Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 310064 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

INTRODUCERE

Utilizați procedurile descrise în acest articol pentru a depana problemele la upgrade-ul la Microsoft Windows XP de la oricare dintre următoarele versiuni de Microsoft Windows:
 • Microsoft Windows 98
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
 • Microsoft Windows Millennium Edition (Me)
Metodele de depanare sunt furnizate pentru problemele generale și pentru oricare dintre următoarele probleme:
 • Primiți o eroare de copiere a fișierelor în timp se se execută programul de instalare.
 • Programul de instalare încetează să răspundă.
 • Computerul încetează să răspundă și apare ecranul negru.
 • Primiți eroarea de oprire când executați programul de instalare.


Depanarea problemelor generale

Dacă aveți probleme în timpul executării programului de instalare, efectuați o pornire minimală a computerului. Depanare prin pornire minimală se referă la metodele ce se pot utiliza pentru a diminua comportamentele care apar din cauza mediului computerului. Multe comportamente care apar când executați Windows sau programe Windows, apar deoarece există drivere în conflict, programe rezidente (TSR) și alte setări care pornesc odată cu pornirea computerului.

Pentru informații suplimentare despre pornirea minimală pe un computer cu Windows Me, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
267288 Cum se efectuează o pornire minimală a sistemului în Windows Millennium Edition (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare despre pornirea minimală pe un computer cu Windows 96 sau Windows 98 Second Edition, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
192926 Cum se efectuează depanarea folosind pornirea minimală în Windows 98 (articolul poate să fie în limba engleză)
În plus, dacă aveți un software antivirus instalat pe computer, pașii de pornire minimală descriși în aceste articole pot dezactiva software-ul antivirus; însă, este bine să eliminați software-ul pentru a evita conflicte potențiale în timpul executării programului de instalare. De asemenea, este bine să contactați distribuitorul software-ului înainte de a elimina software-ul antivirus pentru a nu lăsa computerul vulnerabil în fața virușilor. După ce procedura de instalare a Windows XP se termină, reinstalați software-ul antivirus dacă este compatibil cu Windows XP.

Notă Poate fi nevoie să contactați producătorul de software pentru a stabili dacă software-ul este compatibil cu Windows XP sau pentru a obține o versiune a software-ului compatibilă cu Windows XP.

Primiți o eroare de copiere a fișierelor în timp se se execută programul de instalare

Când încercați să instalați Windows XP, este posibil să primiți unul dintre următoarele mesaje de eroare:
 • c:\$win_nt$.~ls\i386\asms\1000\msft\windows\gdiplus\gdiplus.cat is corrupt; it contains all zero's
 • Setup cannot copy the file file_name. Press X to retry, Y to abort

  Notă nume_fișier este un substituent pentru fișierul pe care programul de instalare nu îl poarte copia,
 • INF File Textsetup.sif is corrupt or missing Status 14 SETUP CANNOT CONTINUE
Acest comportament poate apărea dacă oricare dintre următoarele condiții este adevărată:
 • CD-ROM-ul Windows XP este zgâriat, pătat sau murdar. Curățați CD-ROM-ul Windows XP cu o cârpă moale, introduceți-l în unitate de CD-ROM, apoi faceți clic pe OK.
 • Unitatea CD-ROM nu funcționează corect sau CD-ROM-ul vibrează prea mult pentru ca laserul să poată citi cu precizie datele. Pentru mai multe informații despre această problemă, consultați documentația hardware-ului sau contactați producătorul CD-ROM-ului.
 • Dacă utilizați mai multe unități CD-ROM, computer poate că încearcă să găsească fișierele pe o unitate greșită. Dacă hardware-ul are o caracteristică de dezactivare a unităților CD-ROM care nu se utilizează, dezactivați unitățile CD-ROM pe care nu le utilizați.
 • Ceasul computerului este prea rapid. Deoarece viteza ceasului consumă multă memorie, erorile de decodificare pot să se producă atunci când extrageți fișiere de pe CD-ROM-ul Windows XP.
 • Încercați să utilizați cronometrajul implicit pentru placa de bază și procesor. Pentru informații suplimentare privind modul de realizare a acestui lucru, consultați documentația hardware-ului sau contactați fabricantul plăcii de bază.
 • Computerul are memoria RAM sau memoria cache deteriorată sau nepotrivită. De exemplu, utilizați o combinație de RAM EDO și non-EDO sau viteze diferite de RAM.

  Erorile de decodificare pot apărea chiar dacă Windows pare că se execută corect. Aceste erori apar pentru că există solicitări suplimentare asupra computerului când Windows încearcă să extragă fișiere și să acceseze hard diskul.

  Pentru a determina cum să faceți indisponibilă memoria cache a computerului în timp ce se execută programul de instalare, consultați documentația hardware-ului sau contactați producătorul de hardware.
 • UDMA este activat în setările CMOS ale computerului, iar datele se deplasează prea rapid.
 • Schimbați modul DMA la modul PIO pentru a reduce rata de transfer a datelor. Dacă nu se rezolvă problema, reduceți setările modului PIO. Cu cât sunt mai ridicate setările modului PIO, cu atât mai rapid este transferul de date.
 • Utilizați un manager de memorie terț.
 • Există un virus pe computer.
Dacă primiți în continuare acest mesaj de eroare, copiați folderul i386 de pe unitatea CD-ROM pe hard diskul local, apoi încercați să executați programul de instalare de pe hard disk.

Programul de instalare Windows XP încetează să răspundă

Pentru informații suplimentare despre depanarea acestei probleme, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
315323 Instalarea Windows XP încetează să mai răspundă (se blochează) în timpul fazei de pregătire a instalării (articolul poate să fie în limba engleză)

Computerul încetează să răspundă și apare ecranul negru în timpul upgrade-ului

Când încercați să faceți upgrade la Windows XP, computerul poate să nu mai răspundă sau „se blocheaz㔠și poate apărea ecranul negru.

Acest comportament poate apărea din cauza hardware-ului sau software-ului incompatibil cu Windows XP.

Pentru a rezolva acest comportament:
 1. Așteptați 10-15 minute în ecranul curent pentru a vă asigura că nu va continua procedura de instalare.
 2. Reporniți computerul pentru a vedea dacă încetează din nou să răspundă în același loc, în timpul executării programului de instalare. Uneori, programul de instalare poate să depășească momentul în care s-a oprit ultima dată. Dacă programul de instalare trece mai departe, încercați să reporniți computerul de câteva ori și, poate, programul de instalare se va încheia.
 3. Reporniți computerul și selectați opțiunea Cancel Windows XP Setup pentru a reveni la Windows 98 sau Windows Millennium Edition. Dacă opțiunea Cancel Windows XP Setup nu apare la repornirea computerului, treceți la pasul 5.
 4. După ce reveniți la Windows 98 sau Windows Millennium Edition, eliminați toate programele antivirus și toate programele manager de încărcare (cum ar fi GoBack), apoi efectuați o pornire minimală a computerului. Pentru a efectua o pornire minimală, vedeți articolul amintit mai sus pentru sistemul de operare pe care îl dețineți.
 5. Dacă upgrade-ul încetează din nou să răspundă, poate fi vorba de o problemă de incompatibilitate hardware. Încercați să dezactivați funcționalitatea ACPI. Când reporniți computerul, primiți opțiunea de a apăsa F6 pentru a adăuga drivere SCSI. În acest ecran, apăsați F7. Nu apare nicio notificare vizuală.
 6. Dacă programul de instalare continuă să înceteze să răspundă, dezactivați hardware-ul care nu este necesar. Eliminați toate dispozitivele USB, eliminați sau dezactivați plăcile de rețea, plăcile de sunet și plăcile seriale, apoi reporniți programul de instalare.
 7. Dacă primiți în continuare acest mesaj de eroare, actualizați BIOS-ul pe placa de bază. Consultați producătorul computerului sau vizitați site-ul Web pentru placa de bază pentru informații despre această procedură.
 8. Dacă actualizarea BIOS-ului nu rezolvă problema sau nu reușiți să obțineți o versiune actualizată de BIOS pentru computer, instalați Windows XP cu Standard PC Hardware Abstraction Layer (HAL). Pentru aceasta, apăsați F7 când vi se solicită să apăsați F6 în timpul executării programului de instalare. Mai precis, vi se solicită să apăsați F6 după ce programul de instalare repornește computerul pentru prima oară. Pentru mai multe informații privind impunerea Standard PC HAL, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  299340 Cum se impune HAL în timpul unui upgrade sau a unei instalări Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)

Primiți un mesaj de eroare sau de oprire în timp se se execută programul de instalare

Dacă primiți unul dintre următoarele mesaje de eroare, consultați articolul corespunzător din Baza de cunoștințe din Microsoft:
311562 Mesajul de eroare „An unexpected error (768) occurred at line 5118@ind:Xp\Client\Boot\Setup\Setup.c” în timpul instalării Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
311564 Mesajul de eroare „Stop 0x0000000A irql_not_less_or_equal” în timpul upgrade-ului Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
311442 Mesaj de eroare: Setup cannot continue. Please contact Microsoft Technical Support. (Eroare: 3E6h) (articolul poate să fie în limba engleză)
Produsele producătorilor terți care sunt discutate în acest articol sunt fabricate de firme independente de Microsoft. Microsoft nu garantează în nici un fel, implicit sau în alt mod, funcționarea sau fiabilitatea acestor produse.


Proprietă?i

ID articol: 310064 - Ultima examinare: 3 noiembrie 2006 - Revizie: 6.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowtomaster kbenv kbtshoot kberrmsg kbsetup KB310064

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com