Az ütemezett feladatok módosítása Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 308671 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk az ütemezett feladatok módosítását ismerteti Windows XP rendszerben. Miután a Windows XP rendszerben ütemezett feladatot hozott létre, módosíthatja annak beállításait, leállíthatja és felfüggesztheti a feladatot, illetve eltávolíthatja azt az ütemezésből.

Ütemezett feladatok megnyitása módosításhoz

Az ütemezett feladat módosításához mutasson a Start menü Minden program pontjára, a Kellékek, majd a Rendszereszközök pontra, végül kattintson az Ütemezett feladatok parancsra. Megjelenik az Ütemezett feladatok ablak, amelyen módosíthatja a beállításokat.

Ütemezett feladatok beállításainak módosítása

Egy feladat beállításainak módosításához kattintson a jobb gombbal a megfelelő feladatra, kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd használja az alábbi módszerek egyikét vagy mindkettőt:
 • A feladat ütemezésének módosításához kattintson az Ütemezés fülre.
 • A feladat beállításainak (például a maximális futási idő, az üresjárati időre vonatkozó követelmények és az energiagazdálkodási beállítások) testreszabásához kattintson a Beállítások fülre.
Az ütemezett feladat módosítása után a feladat átmenetileg leáll. A feladat az alábbi módon indítható újra:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd kattintson duplán az Ütemezett feladatok ikonra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a megfelelő ütemezett feladatra, majd kattintson az Átnevezés parancsra.
 3. Kattintson a jobb gombbal az átnevezett feladatra, majd kattintson a Futtatás parancsra.

Ütemezett feladatok leállítása és felfüggesztése

Ha fontos feladatot (például szoftvertelepítés, a rendszer konfigurációs beállításainak módosítása vagy a számítógép újraindítását igénylő feladat végrehajtása) tervez végrehajtani, valószínűleg nem szeretné, hogy egy másik feladat fusson a feladat végrehajtása során. Ha már fut egy feladat, és nem szeretne várni annak befejezésééig, leállíthatja azt. Fel is függesztheti az összes feladatot, így egyik sem fog elindulni a feladat végrehajtása során.
 • Futó feladat leállításához az Ütemezett feladatok ablakban kattintson a jobb gombbal a feladatra, majd kattintson a Feladat befejezése parancsra. A feladat leállása egy rövid időt vehet igénybe. A feladat újraindításához kattintson a jobb gombbal a feladatra, majd kattintson a Futtatás parancsra.
 • Ha fel szeretné függeszteni a feladatütemezőt annak érdekében, hogy további műveletig ne futtasson feladatot, kattintson a Speciális menü Feladatütemező használatának felfüggesztése parancsára. A feladatok futásának ismételt engedélyezéséhez kattintson a Speciális menü Feladatütemező használatának folytatása parancsára.
MEGJEGYZÉS: Ha a Feladatütemező használatának felfüggesztése parancsra kattint, a feladat a következő ütemezett időpontban futni fog.

Ütemezett feladatok eltávolítása

A feladatokat véglegesen vagy ideiglenesen eltávolíthatja a feladatütemezőből.
 • Feladat törléséhez az Ütemezett feladatok ablakban kattintson a jobb gombbal a feladatra, majd kattintson a Törlés parancsra.
 • Ha azt szeretné, hogy egy feladat a későbbi engedélyezésig ne fusson, az Ütemezett feladatok ablakban kattintson a jobb gombbal a feladatra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. A Feladat lapon törölje az Engedélyezve jelölőnégyzet jelölését. Ha a feladatütemező számára ismét engedélyezni szeretné a feladat futtatását, jelölje be a jelölőnégyzetet.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308671 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB308671
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com