Cikk azonosítója: 308582 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Hálózati meghajtó Windows XP rendszerben történő csatlakoztatásához és leválasztásához a cikkben ismertetett négy módszert használhatja. Meghajtóbetűjelet a hálózat bármely megosztott erőforrásához hozzárendelhet. Ha így tesz, az erőforrást egyszerűen elérheti a Windows XP felhasználói felületén vagy egy parancssoron keresztül is. Minden csatlakoztatott meghajtóhoz ikon jelenik a Sajátgép ablakban, és felkerül a Windows Intéző bal ablaktáblájában található listára.


Meghajtó csatlakoztatása a Hálózati helyek ablakból

 1. Kattintson a Start menü Hálózati helyek parancsa után a Teljes hálózat ikonra, majd kattintson duplán a Microsoft Windows hálózat ikonra.
 2. Kattintson duplán arra a tartományra, amelyet meg szeretne nyitni.
 3. Kattintson duplán arra a számítógépre, amely a meghajtóbetűjellel ellátni kívánt megosztott erőforrást tartalmazza. Az adott számítógép megosztott erőforrásai automatikusan megjelennek az ablakban.
 4. Kattintson a jobb gombbal a csatlakoztatni kívánt megosztott meghajtóra vagy mappára, majd válassza a Hálózati meghajtó csatlakoztatása parancsot.
 5. Kattintson a használni kívánt meghajtóbetűjelre, majd adja meg, hogy a számítógépre történő minden bejelentkezéskor újra szeretne-e csatlakozni az erőforráshoz.

  Megjegyzés: A hálózati meghajtókat a rendszer a Z betűvel kezdődően kezdi el jellel ellátni. Ez a betű az első csatlakoztatott meghajtó alapértelmezett betűjele. Ha nem a Z betűt szeretné használni, bármely más betűt is választhat.
 6. Kattintson a Finish (Befejezés) gombra.

  Egy ablakban megjelenik a csatlakoztatott erőforrás tartalma.

Meghajtó csatlakoztatása a Sajátgép vagy a Windows Intéző ablakból

 1. Meghajtónak a Sajátgép ablakból történő csatlakoztatásához kattintson a jobb gombbal a Start menü Sajátgép elemére, majd válassza az Intéző parancsot.

  Meghajtónak a Windows Intéző ablakból történő csatlakoztatásához kattintson a jobb gombbal a Start gombra, majd válassza az Intéző parancsot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Hálózati meghajtó csatlakoztatása parancsára.
 3. A Meghajtó mezőben adjon meg egy betűjelet.
 4. A Mappa mezőbe írja be a kiszolgáló és a megosztott erőforrás UNC elérési útját az alábbi formátumban: \\kiszolgálónév\megosztásnév. A Keresés parancsra kattintva megkeresheti az adott számítógépet és megosztott erőforrást.
Megosztott meghajtókat, illetve megosztott mappákat csatlakoztathat. Ezek elérésekor hozzáférhet az almappákhoz is, ha rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Csatlakoztatni azonban csak a kifejezetten megosztásra beállított mappákat és meghajtókat lehet.


Meghajtó csatlakoztatása és leválasztása a Net Use paranccsal

A net use parancsot köteg- és parancsfájlokra alkalmazhatja. Meghajtó csatlakoztatása és leválasztása a net use paranccsal:
 • Hálózati meghajtó csatlakoztatása:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  2. A Megnyitás mezőbe írja be a cmd parancsot.
  3. Írja be: net use x: \\számítógép neve\megosztásnév, ahol az x: a megosztott erőforráshoz hozzárendelni kívánt meghajtóbetűjel.
 • Csatlakoztatott meghajtó leválasztása:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  2. A Megnyitás mezőbe írja be a cmd parancsot.
  3. Írja be: net use x: /delete, ahol az x: a megosztott erőforrás meghajtóbetűjele.

Csatlakoztatott hálózati meghajtó leválasztása

 1. Válassza a Start menü Sajátgép parancsát.
 2. Kattintson a jobb gombbal a csatlakoztatott meghajtó ikonjára.
 3. Kattintson a Leválasztás parancsra.
Megjegyzés: A csatlakoztatott meghajtó leválasztásakor eltávolítja a megosztott erőforráshoz hozzárendelt meghajtóbetűjelet is. Az erőforráshoz a Hálózati helyek segédprogramon keresztül ezután is hozzáférhet.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308582 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbenv kbnetwork KB308582
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com