Artikkelin tunnus: 308582 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

ESITTELY

Jos haluat yhdistää verkkoaseman tai katkaista verkkoaseman yhteyden Microsoft Windows XP:ssä, voit käyttää jotakin neljästä tässä artikkelissa kuvatusta tavasta. Voit yhdistää asemakirjaimen mihin tahansa verkon jaettuun resurssiin. Kun teet tämän, voit käyttää resurssia nopeasti ja helposti Windows XP:n käyttöliittymän tai komentokehotteen avulla. Kunkin yhdistetyn aseman kohdalla näkyy kuvake Oma tietokone -luettelossa ja luettelo tulee näkyviin Resurssienhallinnan vasemmanpuoleiseen ruutuun.


Aseman yhdistäminen Verkkoympäristö -toiminnosta

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Verkkoympäristö, valitse Koko verkko ja kaksoisnapsauta sitten Microsoft Windows -verkko.
 2. Kaksoisnapsauta avattavaa toimialuetta.
 3. Kaksoisnapsauta yhdistettävän jaetun resurssin sisältävää tietokonetta. Kaikki kyseisen tietokoneen jaetut resurssit tulevat näyttöön automaattisesti.
 4. Napsauta yhdistettävää jaettua asemaa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Yhdistä verkkoasemaan.
 5. Napsauta käytettävää asemakirjainta ja määritä sitten, haluatko muodostaa yhteyden uudelleen aina, kun kirjaudut tietokoneeseen.

  Huomautus Verkkoasemat yhdistetään käyttäen kirjaimia alkaen kirjaimesta Z. Tämä on oletusarvon mukainen asemakirjain ensimmäiselle luotavalle yhdistetylle asemalle. Voit kuitenkin halutessasi valita jonkin muun kirjaimen Z-kirjaimen sijaan.
 6. Valitse Valmis.

  Näyttöön tulee ikkuna, jossa näkyy yhdistämäsi resurssin sisältö.

Aseman yhdistäminen Oma tietokone -toiminnosta tai Resurssienhallinnasta

 1. Jos haluat yhdistää aseman Oma tietokone -toiminnosta, napsauta Käynnistä-painiketta, napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Resurssienhallinta.

  Jos haluat yhdistää aseman Resurssienhallinnasta, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Resurssienhallinta.
 2. Valitse Työkalut-valikosta Yhdistä verkkoasemaan.
 3. Napsauta asemakirjainta Asema-ruudussa.
 4. Kirjoita Kansio-ruutuun palvelimen ja jaetun resurssin UNC-polku seuraavassa muodossa: \\palvelimen nimi\jaetun resurssin nimi Voit myös etsiä tietokoneen ja jaetun resurssin valitsemalla Selaa.
Voit yhdistää jaettuja asemia ja jaettuja kansioita. Kun käytät jaettua asemaa tai kansiota, voit käyttää myös alikansioita, jos sinulla on tarvittavat oikeudet. Et kuitenkaan pysty yhdistämään asemaa alikansiolle, jota ei ole nimenomaisesti määritetty jaetuksi resurssiksi.


Aseman yhdistäminen tai sen yhteyden katkaiseminen net use -komennon avulla

Voit käyttää net use -komentoa komentojonotiedostoille ja komentosarjoille. Voit yhdistää aseman tai katkaista sen yhteyden net use -komennon avulla seuraavasti:
 • Voit yhdistää verkkoaseman seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
  2. Kirjoita Avaa-ruutuun cmd.
  3. Kirjoita net use x: \\tietokoneen nimi\jaetun resurssin nimi, jossa x: on jaetulle resurssille määritettävä asemakirjain.
 • Voit katkaista yhdistetyn aseman yhteyden seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
  2. Kirjoita Avaa-ruutuun cmd.
  3. Kirjoita net use x: /delete, jossa x: on jaetun resurssin asemakirjain.

Yhdistetyn verkkoaseman yhteyden katkaiseminen

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Oma tietokone.
 2. Napsauta yhdistetyn aseman kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
 3. Valitse Katkaise yhteys.
Huomautus Kun katkaiset yhdistetyn aseman yhteyden, poistat jaetulle resurssille määritetyn yhdistetyn asemakirjaimen. Voit edelleen käyttää resurssia Verkkoympäristö-toiminnosta.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 308582 - Viimeisin tarkistus: 6. kesäkuuta 2013 - Versio: 3.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbhowtomaster kbenv kbnetwork KB308582

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com