Artikel-id: 308569 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

Med Schemalagda aktiviteter kan du schemalägga skript, program eller dokument så att de körs när det passar dig bäst. Schemalagda aktiviteter startar varje gång du startar Windows XP och körs i bakgrunden. Det startar alla aktiviteter som du schemalägger vid den tidpunkt som du anger när du skapar aktiviteten.


Använda Schemalagda aktiviteter

Så här öppnar du Schemalagda aktiviteter: klicka på Start, klicka på Alla program, peka på Tillbehör, peka på Systemverktyg och klicka på Schemalagda aktiviteter.

Så här schemalägger du en ny aktivitet:
 1. Dubbelklicka på Lägg till schemalagd aktivitet så att guiden Schemalagda aktiviteter startar, och klicka på Nästa i den första dialogrutan.
 2. I nästa dialogruta visas en lista med program som är installerade på datorn därför att de ingår i operativsystemet Windows XP eller har installerats separat.

  Använd någon av följande metoder:
  • Om programmet du vill köra finns med i listan klickar du på det och klickar sedan på Nästa.
  • Om du vill köra ett program, skript eller dokument som inte finns med i listan klickar du på Bläddra, på mappen och filen du vill schemalägga och sedan på Öppna.
 3. Skriv ett namn på aktiviteten och välj ett av följande alternativ:
  • Varje dag
  • Varje vecka
  • Varje månad
  • En gång
  • Varje gång datorn startas
  • Vid inloggning

 4. Klicka på Nästa, ange dag och tidpunkt när aktiviteten ska köras och klicka på Nästa.

  Observera att informationen om dag och tidpunkt när aktiviteten ska köras beror på ditt val i föregående dialogruta i guiden. Om du till exempel valde Varje vecka måste du ange veckodag, tidpunkt och om aktiviteten ska köras varje vecka, varannan vecka, var tredje vecka o.s.v.
 5. Skriv namn och lösenord för användaren som är associerad med den här aktiviteten. Se till att du väljer en användare med tillräcklig behörighet för att köra programmet. Som standard väljs namnet på den inloggade användaren.
 6. Klicka på Nästa och sedan på Slutför när du har kontrollerat dina val.

Använda avancerade alternativ i schemalagda aktiviteter

Om du vill ändra konfigurationen för aktiviteten klickar du på Öppna i de avancerade egenskaperna för aktiviteten innan du klickar på Slutför. När du har klickat på Slutför öppnas dialogrutan Egenskaper för aktiviteten.

På fliken Schemaläggning kan du ändra alla schemaläggningsalternativ du valde i guiden. Du kan även ändra aktivitetskonfigurationen så att aktiviteten inte körs för länge och inte körs om datorn körs på batteri (för bärbara datorer), och ange om datorn ska vara inaktiv för att aktiviteten ska köras.

Obs! Du kan när som helst öppna dialogrutan Egenskaper för aktiviteten om du öppnar Schemalagda aktiviteter, högerklickar på aktiviteten och sedan klickar på Egenskaper.

Du kan inte schemalägga en aktivitet så att den upprepas oftare än en gång om dagen, men du kan göra detta i dialogrutan Egenskaper:
 1. Klicka på fliken Schemaläggning och sedan på Avancerat.
 2. Markera kryssrutan Upprepa aktiviteten och ange sedan efter hur många minuter eller timmar som aktiviteten ska upprepas.

Egenskaper

Artikel-id: 308569 - Senaste granskning: den 19 maj 2006 - Revision: 1.1
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbhowtomaster KB308569

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com