Feladatok ütemezése a Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 308569 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Az Ütemezett feladatok segítségével a parancsfájlok, programok és dokumentumok az arra alkalmas időpontban futtathatók. Az Ütemezett feladatok szolgáltatás a Windows XP rendszer indításakor betöltődik és a háttérben fut, majd a feladatokat az azok létrehozásakor megadott időpontban hajtja végre.


Ütemezett feladatok használata

Az Ütemezett feladatok megnyitásához kattintson a Start menü Minden program elemére. Mutasson a Kellékek, majd a Rendszereszközök pontra, végül kattintson az Ütemezett feladatok pontra.

Új ütemezett feladat létrehozása:
 1. Kattintson duplán az Ütemezett feladat hozzáadása hivatkozásra. Az Ütemezett feladatok varázsló első párbeszédpanelén kattintson a Tovább gombra.
 2. A következő párbeszédpanelen a számítógépre telepített programok listája látható. Megjelennek a Windows XP operációs rendszer részét képező, és az egyéb módon telepített programok is.

  Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
  • Ha a futtatni kívánt program szerepel a listában, akkor jelölje ki, majd kattintson a Tovább gombra.
  • Ha a futtatni kívánt program, parancsfájl vagy dokumentum nem szerepel a listában, akkor kattintson a Tallózás gombra. Kattintson az ütemezni kívánt fájlt tartalmazó mappára, majd a fájlra, végül a Megnyitás gombra.
 3. Írja be a feladat nevét, és válasszon az alábbi lehetőségek közül:
  • Naponta
  • Hetente
  • Havonta
  • Csak egyszer
  • A számítógép indításakor
  • Bejelentkezéskor

 4. Kattintson a Tovább gombra. Állítsa be a feladat futtatásának dátumát és időpontját, és kattintson a Tovább gombra.

  A feladat futtatásának időpontja különbözőképpen adható meg attól függően, hogy az előző párbeszédpanelen melyik lehetőséget választotta. Ha a Hetente lehetőséget választotta, akkor meg kell adnia a hét napját, az időpontot és azt, hogy hány hetenként kerüljön sor a feladat végrehajtására.
 5. Írja be a nevét és jelszavát annak a felhasználónak, akihez ez a feladat tartozik. Győződjön meg arról, hogy a választott felhasználó rendelkezik-e a program futtatásához szükséges jogosultságokkal. A varázsló alapértelmezettként a jelenleg bejelentkezett felhasználó nevét írja a megfelelő mezőbe.
 6. Kattintson a Tovább gombra. Ellenőrizze az adatokat, és kattintson a Befejezés gombra.

Az Ütemezett feladatok speciális beállításainak használata

Ha a feladat beállításait meg kívánja változtatni, akkor jelölje be Az elem speciális beállításainak megnyitása, amikor a Befejezés gombra kattintok jelölőnégyzetet, majd kattintson a Befejezés gombra. Így a Befejezés gombra kattintás után a feladat Tulajdonságok párbeszédpanele jelenik meg.

Az Ütemezés lapon megváltoztathatók a varázslóban megadott ütemezési adatok. A feladat egyéb beállításai is módosíthatók, így megadható, hogy a feladat ne fusson túl hosszú ideig vagy telepes táplálás esetén (laptopok), és hogy például csak a számítógép üresjárásakor futtatható-e.

Megjegyzés: Az egyes feladatok Tulajdonságok párbeszédpanele később is bármikor elérhető. Az Ütemezett feladatok megnyitása után kattintson a jobb gombbal egy feladatra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.

A varázslóban nem adható meg a feladatoknak olyan ütemezés, hogy egy napnál rövidebb időn belül ismétlődjenek, a Tulajdonságok párbeszédpanelen azonban igen:
 1. Kattintson az Ütemezés fülre, majd a Speciális gombra.
 2. Jelölje be a Feladat ismétlése jelölőnégyzetet. Adja meg a feladat ismétlésének óra és perc értékét.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308569 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB308569
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com