Cikk azonosítója: 308538 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a Windows XP rendszerben található Dr. Watson for Windows programhiba-kereső eszközt ismerteti.

További információ

A Dr. Watson for Windows egy programhiba-kereső eszköz, amely programhiba (vagy felhasználói módban jelentkező hiba) esetén összegyűjti a számítógépre vonatkozó információkat. A technikai tanácsadó szolgálat a Dr. Watson által megkapott és naplózott információk alapján diagnosztizálja a programhibát. Hiba észlelésekor a Dr. Watson egy szöveges fájlt (Drwtsn32.log) hoz létre, amit a kívánt módon el lehet juttatni a technikai tanácsadó szolgálathoz. Létrehozható az összeomlási memóriaképet tároló bináris fájl is, amit a programozók betölthetnek egy hibakeresőbe.

Megjegyzés: A Windows XP rendszer hibajelentési szolgáltatással is rendelkezik, amely a számítógépen felhasználói és kernel módban előforduló, az operációs rendszer és a programok működését befolyásoló hibák („Stop” hibaüzenetek vagy kék képernyőn megjelenő hibaüzenetek, valamint helytelen leállítási események) figyelését végzi. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy hiba fellépésekor hibajelentést küldjön a Microsoft részére. Mivel a Microsoft a hibajelentésben közölt adatokat bizalmasan és név nélkül kezeli, a támogatási szakemberek nem rendelkeznek hozzáféréssel a Microsoft részére a Hibajelentési szolgáltatás segítségével interneten küldött hibajelentésekhez. Emiatt előfordulhat, hogy a Dr. Watson for Windows naplófájlját el kell küldenie a támogatási szakember számára. A Windows XP rendszer Hibajelentési szolgáltatásáról bővebben a Microsoft Tudásbázis következő cikkében olvashat:
310414 Útmutató: A Windows XP rendszer hibajelentési szolgáltatásának konfigurálása és használata (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Programhiba fellépésekor a Dr. Watson for Windows segédprogram automatikusan elindul. A Dr. Watson konfigurálásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  2. Írja be a drwtsn32 parancsot, majd kattintson az OK gombra.
A Dr. Watson által létrehozott naplófájl neve alapértelmezés szerint Drwtsn32.log, amelyet a rendszer a következő helyre ment:
meghajtó:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\Dr Watson
Megjegyzés: A Drwatson.exe a Windows NT rendszer korábbi verzióiban található programhiba-kereső program. A Microsoft a Drwatson.exe helyett a Drwtsn32.exe használatát javasolja a Windows XP rendszerben.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308538 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 1.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbproductlink kbinfo KB308538
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com