Artikel-id: 308422 - Visa produkter som artikeln gäller.

Kontrollera att du kör Windows XP med Service Pack 3 (SP3) om du vill fortsätta ta emot säkerhetsuppdateringar för Windows. Mer information finns i Microsoft-webbsida: Stöd avslutas för vissa versioner av Windows

Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

Den här artikeln beskrivs hur du använder Säkerhetskopiering för att säkerhetskopiera filer och mappar på en dator som kör Windows XP Home Edition. Säkerhetskopiering ingår i standardinstallationen av Windows XP, är det inte automatiskt ingår i en standardinstallation av Windows XP Home Edition. Därför, om du vill använda säkerhetskopiering måste du först installera den.

Du kan också titta på en video som ingår i denna artikel för en demonstration av hur du säkerhetskopierar filer och mappar på datorn. Se avsnittet "Mer information" Om du vill titta på videon.

Den här artikeln är avsedd för nybörjar-till mellannivå användare.

Det kan vara lättare att följa instruktionerna om du skriver ut den här artikeln först.

Så här installerar du säkerhetskopiering

Innan du kan säkerhetskopiera viktig information på datorn måste du installera verktyget Säkerhetskopiering. Säkerhetskopiering ingår på CD-skivan med Windows XP Home Edition.

Obs! Om Windows XP Home Edition var förinstallerat på datorn och du har inte den ursprungliga Windows XP-CD, kontaktar du datortillverkaren eller besöka tillverkarens webbplats för mer information. Du kan också använda säkerhetskopieringsprogram som du kan köpa separat.

Så här installerar du säkerhetskopiering från CD: N för Windows XP:
 1. Sätt i Windows XP-skivan i CD- eller DVD-enheten på datorn.
 2. Klicka på Avsluta.
 3. Leta upp den CDDrive: \ValueAdd\Msft\Ntbackup-mappen på CD: N.
 4. Dubbelklicka på Ntbackup.msi Så här installerar du säkerhetskopiering.
 5. När guiden Säkerhetskopiering eller guiden Återställning uppmanas, klickar du på Slutför.
 6. Ta bort Windows XP-CD: N.
Du har installerat verktyget Säkerhetskopiering, är du redo att säkerhetskopiera viktig information.

Hur du säkerhetskopierar filer och mappar

Så här om du vill säkerhetskopiera dina filer och mappar:

Obs! För att säkerhetskopiera filer och mappar måste du vara inloggad på datorn som administratör eller som en användare som ingår i gruppen Administratörer. Om du vill kontrollera att du är inloggad i Windows med ett användarkonto som har administratörsbehörighet finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/gp/Admin
Obs! Följande steg förklarar hur du använder Säkerhetskopiering för att säkerhetskopiera dina filer och mappar manuellt. Du kan också använda säkerhetskopiering och återställning med guiden Säkerhetskopiera filer och mappar. Åtgärderna kommer dock något annorlunda än de som anges i följande avsnitt.

Steg 1: Starta säkerhetskopiering

 1. Klicka på Start, och klicka sedan på Kör.
 2. Typ ntbackup.exe i den Öppna rutan och klicka på OK.

  Obs! Kontrollera att du har följt anvisningarna i avsnittet "Så här installerar du säkerhetskopiering" korrekt om du får följande felmeddelande:
  Det går inte att hitta 'ntbackup.exe'

Steg 2: Välj objekt att säkerhetskopiera och välj plats för säkerhetskopian

 1. Klicka på Avancerat läge.

  Obs! Om säkerhetskopiering och guiden Systemåterställning startar körs verktyget i guideläge. Du kan avmarkera den Starta alltid i guideläge och sedan starta om verktyget Säkerhetskopiering. Om du fortsätter att använda den guiden Säkerhetskopiera och återställa åtgärderna som vidtas något annorlunda än de som anges i följande avsnitt.
 2. Klicka på den Säkerhetskopiering fliken.
 3. På den Jobb -menyn klickar du på Nya.
 4. Markera kryssrutorna intill de enheter du vill säkerhetskopiera. Om du väljer vissa filer eller mappar expanderar du den enhet där dessa filer eller mappar finns. Markera kryssrutorna för filerna eller mappar som du vill säkerhetskopiera.
 5. Markera den Systemtillståndet kryssrutan finns under Min dator i navigeringsfönstret.

  Obs! Om du vill säkerhetskopiera systeminställningar och datafiler, säkerhetskopiera alla data på datorn och data för systemtillståndet. Systemtillståndsdata inkluderar registret, COM +-klassregistreringsdatabasen, filer under Windows Filskydd och startfiler andra systemfiler.
 6. Om den Målet för säkerhetskopian är tillgänglig kan du klicka på målet för säkerhetskopian som du vill använda.

  Obs! Om du har valt Filen i det här steget anger du den fullständiga sökvägen och filnamnet som du vill säkerhetskopiera data i den Säkerhetskopienamn media eller filnamn rutan.

  Du kan ange en nätverksresurs som mål för säkerhetskopian. Säkerhetskopior har vanligtvis filtillägget .bkf. Däremot kan du använda alla filnamnstillägg.

Steg 3: Starta säkerhetskopieringen

 1. Klicka på Starta Säkerhetskopiering Öppna den Information om säkerhetskopieringsjobb i dialogrutan.
 2. Under Om mediet redan innehåller säkerhetskopior, gör du något av följande:
  • Om du vill lägga till denna säkerhetskopieringsfil till tidigare säkerhetskopieringsfiler klickar du på Lägg till denna säkerhetskopia på mediet. Det här alternativet läggs den nya säkerhetskopian till den befintliga säkerhetskopian så att du kan behålla alla tidigare säkerhetskopior i en fil. Det här alternativet är användbart om du skulle behöva återställa en säkerhetskopia från en viss dag. Tänk på att storleken på filen med säkerhetskopian kommer att växa med varje ny säkerhetskopia. Du kanske vill övervaka filstorleken för att se till att den inte fyller upp hårddisken över tiden. Om filen blir för stor, kan du spara filen på en extern hårddisk. Om du är orolig för filen med för mycket utrymme på hårddisken Ersätt data på mediet med den här säkerhetskopian i stället.
  • Om du vill skriva över tidigare säkerhetskopierade filer med den här säkerhetskopian klickar du på Ersätt data på mediet med den här säkerhetskopian. Det här alternativet är användbart om du endast vill behålla den aktuella säkerhetskopian och inte bryr dig om att hålla tidigare säkerhetskopior. Eller Använd det här alternativet om du är orolig för filen med för mycket hårddiskutrymme på datorn.
 3. Klicka på Avancerad.
 4. Markera den Verifiera data efter säkerhetskopiering kryssrutan.
 5. I den Typ av säkerhetskopiering rutan, klicka på typ av säkerhetskopia som du vill skapa. En beskrivning av varje typ av säkerhetskopia, klicka på typ av säkerhetskopia och beskrivningen visas under "Beskrivning". Du kan välja något av följande:
  • Normal
  • Kopia
  • Stegvis
  • Differential
  • Daglig
 6. Klicka på OK, och klicka sedan på Starta Säkerhetskopiering. A Säkerhetskopiering i dialogrutan visas och säkerhetskopieringen startar.

Steg 4: Avsluta säkerhetskopiering

 1. När säkerhetskopieringen är klar, klickar du på Stäng.
 2. På den Jobb -menyn klickar du på Avsluta.

NÄSTA STEG

Om dessa åtgärder inte fungerar eller du har problem under säkerhetskopieringen, kan du använda webbplatsen för Microsoft Support för att hitta lösningar på ditt problem. Du kan också besöka den här webbplatsen om du vill veta mer om hur du säkerhetskopierar viktig information på datorn. Webbplatsen för Microsoft Support kan du bland annat följande:
 • Sökbar databas: Söka efter teknisk supportinformation och självhjälpsverktyg för Microsoft-produkter.
 • Solution Center: Visa vanliga frågor och viktig supportinformation.
 • Andra supportalternativ: Använda webben för att ställa en fråga, kontakta Microsoft Support eller ge synpunkter.
Om du inte hittar det du söker via webbplatsen för Microsoft Support hjälp kan du kontakta Support:
http://support.microsoft.com/contactus

Mer Information

Titta på en video om hur du använder säkerhetskopiering

Följande videoklipp visar säkerhetskopieringen. Klicka på knappen Spela upp om du vill se videoklippet.

Obs! Om du vill se filmen måste du ha Microsoft Windows Media Player 7.0 eller senare installerat på datorn. Du kan hämta den senaste versionen av Windows Media player finns på följande Microsoft-webbsida:
http://www.microsoft.com/Windows/windowsmedia/download/AllDownloads.aspx

Egenskaper

Artikel-id: 308422 - Senaste granskning: den 10 december 2012 - Revision: 2.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nyckelord: 
kbexpertisebeginner kbceip kbarttypeshowme kbhowtomaster kbmt KB308422 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel är översatt av Microsofts automatiska översättningsprogram och inte av en mänsklig översättare. För att Du skall ha åtkomst till alla artiklar i Knowledge Base på Ditt föredragna språk så är en del artiklar översatta av människor och en del artiklar av översättningsprogram. Tänk på att en artikel som är översatt av ett översättningsprogram inte alltid är perfekt. Artikeln kan innehålla fel ord, grammatik eller meningsbyggnad, ungefär som en utländsk talare kan göra misstag när han eller hon pratar med Dig på Ditt språk. Microsoft ansvarar inte för eventuella felaktigheter i översättningen, fel eller skador som orsakats av någon felöversättning av innehållet eller våra kunders användande av det översatta innehållet. Microsoft uppdaterar kontinuerligt mjukvaran för översättningsprogrammet.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 308422

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com