FRS eseménynapló hibakódok

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 308406 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk az Eseménynapló a fájlreplikációs szolgáltatás által létrehozott eseményeit írja le. Ezek az események megjelennek az FRS naplójában.

További információ

 • Eseményazonosító: 13500
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Szűrő
  Üzenetszöveg: Fájlreplikációs szolgáltatás
 • Eseményazonosító: 13501
  Eseménytípus: Információ
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg: A fájlreplikációs szolgáltatás indítása.
 • Eseményazonosító: 13502
  Eseménytípus: Információ
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg: A fájlreplikációs szolgáltatás leállítása.
 • Eseményazonosító: 13503
  Eseménytípus: Információ
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg: A fájlreplikációs szolgáltatás leállítása.
 • Eseményazonosító: 13504
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg: A fájlreplikációs szolgáltatás az erőforrások felszabadítása nélkül állt le.
 • Eseményazonosító: 13505
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Eseménykonszolidáció azonosító, forrás vagy számítógép alapján.
  Üzenetszöveg: A fájlreplikációs szolgáltatás az ASSERT-hibába futott, majd leállt.
 • Eseményazonosító: 13506
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás, számítógép vagy leírás (par 3) alapján.
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás konzisztenciaellenőrzése nem sikerült (%3) Hely: ""%1"", %2. sor. A fájlreplikációs szolgáltatás később újra fog indulni. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor az eseménynaplóban újabb bejegyzéseket találhat a helyreállítási eljárásról. Az automatikus újraindításról további információkat kaphat, ha a jobb egérgombbal a Sajátgép ikonra kattint, ezután a Kezelés pont kiválasztását követően a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások, majd a Szolgáltatások ágra kattint, aztán a Fájlreplikációs szolgáltatás lehetőségre duplán kattint, és végül a Helyreállítás fület választja.
 • Eseményazonosító: 13507
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás, számítógép vagy leírás (par 4) alapján.
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja elindítani a(z) %2 számítógépen a(z) %3 könyvtár replikakészletét (%1), mert a kötet (%4), nem NTFS 5.0 vagy újabb verziójú. A kötet típusát a következő paranccsal nézheti meg: "chkdsk %4". A kötet így frissíthető NTFS 5.0 vagy újabb verzióra:
  "chkntfs /E %4".
 • Eseményazonosító: 13508
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Figyelmeztető riasztás, a 13509 azonosítójú eseménynél ellenőrizendő, hogy minden megfelelően működik-e.
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás problémába ütközik a következő replikálás engedélyezésénél: forrás: %1, cél: %2, időtartam: %3, használt DNS-név: %4. A szolgáltatás ismételt próbálkozásokat végez.
  Ez a figyelmeztetés többek között az alábbi okból jelenhet meg.

  [1] A szolgáltatás nem tudja feloldani erről a számítógépről a(z) %4 DNS-nevet.
  [2] Nem fut a fájlreplikációs szolgáltatás a(z) %4 állomáson.
  [3] Ehhez a replikához még nincsen replikálva a topológia az összes tartományvezérlőre az Active Directoryban.

  Ez az eseménynapló-szöveg kapcsolatonként csak egyszer jelenik meg, a probléma megoldása után másik szöveget fog látni az eseménynaplóban, amely jelzi, hogy a kapcsolat létrejött.
 • Eseményazonosító: 13509
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg: A fájlreplikációs szolgáltatás több próbálkozás után engedélyezte a(z) %3 replikációját (forrás: %1, cél: %2).
 • Eseményazonosító: 13510
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Szűrő
  Üzenetszöveg:
  A(z) %1 számítógép fájlreplikációs szolgáltatása nem tud kommunikálni a(z) %2 számítógép fájlreplikációs szolgáltatásával. Ellenőrizze, hogy fut-e a(z) %2 számítógép. A "net start ntfrs" parancs kiadásával az %2 számítógépen ellenőrizze, hogy fut-e a fájlreplikációs szolgáltatás a(z) %2 számítógépen. Ellenőrizze, hogy működik-e a hálózat a két számítógép (%1 és %2) között. A(z) %2 gépen adja ki a "ping %1", míg a(z) %1 gépen a "ping %2" parancsot. Ha a ping sikeres, próbálja újra a hibás műveletet. Ha a ping sikertelen, akkor valószínűleg probléma van a DNS-kiszolgálóval. A DNS-kiszolgáló felelős a számítógépnevek IP-címekké való alakításáért. Az "ipconfig" és "nslookup" parancsok segítenek a DNS-kiszolgáló hibáinak felderítésében. Az "ipconfig /all" parancs kiírja a számítógép IP-címét és a számítógép DNS-kiszolgálóinak IP-címeit. A DNS-kiszolgáló elérhetőségének ellenőrzéséhez írja be a "ping <a DNS-kiszolgáló IP-címe>" parancsot. A(z) %2 vagy %1 DNS-leképezését a számítógépeken (%1 és %2) az "nslookup", majd "%2" és a "%1" beírásával ellenőrizheti. Ellenőrizze a DNS-kiszolgálót mind a(z) %1, mind a(z) %2 esetén, mert bármely számítógép DNS-problémája megakadályozhatja a megfelelő kommunikációt.

  A számítógépek (%1 és %2) között fennálló egyes hálózati problémák megoldhatók a DNS-feloldási gyorsítótár ürítésével: "ipconfig /flushdns". A számítógépek (%1 és %2) között fennálló egyes hálózati problémák megoldhatók az IP-címek megújításával. Adja ki az "ipconfig /release", majd az "ipconfig /renew" parancsot.

  A számítógépek (%1 és %2) között fennálló egyes hálózati problémák megoldhatók a számítógép DNS-bejegyzésének alaphelyzetbe állításával. Adja ki a "net stop NetLogon", majd a "net start NetLogon" parancsot. A számítógépek (%1 és %2) között fennálló egyes hálózati problémák megoldhatók a fájlreplikációs szolgáltatás újraindításával. Adja ki a "net stop ntfrs", majd a "net start ntfrs" parancsot. A számítógépek (%1 és %2) között fennálló egyes hálózati problémák megoldhatók úgy, hogy A FUTÓ ALKALMAZÁSOK BEZÁRÁSA UTÁN (különös tekintettel a dcpromo programra) újraindítja a(z) %1 és a(z) %2 számítógépeket. A Start menüben kattintson az Leállítás pontra, válassza az Újraindítás lehetőséget, majd kattintson az OK gombra. Egyéb hálózati és számítógép-problémák kívül esnek ennek az eseménynapló-üzenetnek a hatókörén.
 • Eseményazonosító: 13511
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás leáll a(z) %1 számítógépen, mert nincs elég szabad hely a(z) %2 tárolásához. A köteten rendelkezésre álló szabad hely ellenőrzése: "dir %2". Amint felszabadítja a(z) %2 kötetén a megfelelő mennyiségű helyet, a fájlreplikációs szolgáltatás azonnal újraindítható a "net start ntfrs" parancs kiadásával. Egyébként a fájlreplikációs szolgáltatás később automatikusan újraindul. Az automatikus újraindításról további információkat kaphat, ha a jobb egérgombbal a Sajátgép ikonra kattint, ezután a Kezelés pont kiválasztását követően a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások, majd a Szolgáltatások ágra kattint, aztán a Fájlreplikációs szolgáltatás lehetőségre duplán kattint, és végül a Helyreállítás fület választja. A köteten levő hely kezeléséről további információkat kaphat a "copy /?", "rename /?",
  "del /?", "rmdir /?", és "dir /?" parancsok kiadásával.
 • Eseményazonosító: 13512
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Eseménykonszolidáció azonosító, forrás vagy számítógép alapján.
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás engedélyezett lemezírási gyorsítótárat érzékelt a(z) %1 számítógépnek a könyvtárat (%2) tartalmazó meghajtóján. Elképzelhető, hogy a meghajtó áramellátásának megszűnése és kritikus frissítések elvesztése esetén a fájlreplikációs szolgáltatás nem lesz képes javítani a hibát.
 • Eseményazonosító: 13513
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás leáll a(z) %1 számítógépen, mert a(z) %2 adatbázis sérült. Az adatbázis a "esentutl /d %2 /l%3 /s%4" paranccsal állítható helyre. Az adatbázis sikeres helyreállítása után a fájlreplikációs szolgáltatás a "net start ntfrs" paranccsal indítható újra.
 • Eseményazonosító: 13514
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Eseménykonszolidáció azonosító, forrás vagy számítógép alapján - 1 nap
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás valószínűleg megakadályozta a számítógépet (%1) abban, hogy tartományvezérlő legyen, miközben a rendszerkötet egy másik tartományvezérlő adataival inicializálódott és meg lett osztva SYSVOL néven. A SYSVOL megosztás ellenőrzéséhez írja be a következőt: "net share". Amint a SYSVOL megosztás megjelenik, a fájlreplikációs szolgáltatás engedni fogja, hogy a számítógép tartományvezérlő legyen. A rendszerkötet inicializációja hosszabb ideig is eltarthat. A művelet ideje a rendszerköteten található adatok mennyiségétől, további tartományvezérlő elérhetőségétől és a tartományvezérlők között beállított replikációs időköztől függ.
 • Eseményazonosító: 13515
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Eseménykonszolidáció azonosító, forrás vagy számítógép alapján - 1 nap
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás valószínűleg megakadályozta a számítógépet (%1) abban, hogy tartományvezérlő legyen, miközben a rendszerkötet egy másik tartományvezérlő adataival inicializálódott és meg lett osztva SYSVOL néven. A SYSVOL megosztás ellenőrzéséhez írja be a következőt: "net share".
 • Eseményazonosító: 13516
  Eseménytípus: Információ
  Szabály: Jelenleg gyűjtő - a jövőben használjon parancsfájlt a hiányzó esemény megkereséséhez az újraindítás után eltelt bizonyos idő után
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás már nem akadályozza meg a számítógépet (%1) abban, hogy tartományvezérlő legyen. A rendszerkötet inicializációja sikeresen befejeződött, és a rendszer értesítette a Netlogon szolgáltatást,
  hogy a rendszerkötet megosztható SYSVOL néven. A SYSVOL megosztás ellenőrzéséhez írja be a következőt: "net share".
 • Eseményazonosító: 13517
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem ellenőrzi a(z) "%1" API hozzáférését. "%1" hozzáférési ellenőrzései a regedt32 futtatásával engedélyezhetők. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Kattintson duplán a SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters, Access Checks, "%1", végül a "%2" lehetőségre. Módosítsa a karakterláncot erre: Enabled. Az engedélyek a(z) "%1" kijelölésével, majd a Biztonság menü Engedélyek pontjára kattintva módosíthatók.
 • Eseményazonosító: 13518 Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem engedélyezte a(z) "%3" felhasználónak a(z) "%1" API elérését. A(z) "%1" engedélyei a regedt32 futtatásával módosíthatók. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Kattintson duplán a SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters, Access Checks lehetőségre, és jelölje ki ezt: "%1". Kattintson a Biztonság menü Engedélyek pontjára. A(z) "%1" hozzáférési ellenőrzései letilthatók. Kattintson duplán a(z) "%2" lehetőségre, majd módosítsa a karakterláncot erre: Disabled.
 • Eseményazonosító: 13519
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tud elérést biztosítani ismeretlen felhasználónak a(z)
  "%1" API-hoz. A(z) "%1" hozzáférési ellenőrzései a regedt32 futtatásával letilthatók. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Kattintson duplán a SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters, Access Checks, "%1", végül a "%2" lehetőségre. Módosítsa a karakterláncot erre: Disabled. Az engedélyek a(z) "%1" kijelölésével, majd a Biztonság menü Engedélyek pontjára kattintva módosíthatók.
 • Eseményazonosító: 13520
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás áthelyezte a már létező fájlokat. Forrás: %1, cél: %2. A fájlreplikációs szolgáltatás bármikor törölheti a fájlokat a(z) %2 helyről. A fájlok elmenthetők úgy, hogy lemásolja őket a(z) %2 helyről. Ha a fájlok már léteznek valamelyik replikációs partneren, akkor a %1 helyre másolásuk névütközéshez vezethet. Egyes esetekben fájlreplikációs szolgáltatás ahelyett, hogy a fájlokat egyéb replikációs partnerre replikálná, egyszerűen lemásolhatja a(z) %2 helyről %1 helyre. A lemezterület bármikor visszaállítható a(z) %2 fájljainak törlésével.
 • Eseményazonosító: 13521
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja engedélyezni a replikációt a(z) %1 számítógéppel, amíg a biztonsági másolatot készítő és visszaállító alkalmazás be nem fejezi a működését. A biztonsági másolatot készítő és visszaállító alkalmazás beállított egy rendszerleíró kulcsot, amely mindaddig megakadályozza a fájlreplikációs szolgáltatás indítását, amíg el nem lesz távolítva az rendszerleíró adatbázisból, vagy amíg a rendszer újra nem indul. A biztonsági másolatot készítő és visszaállító alkalmazás valószínűleg még fut. A folytatás előtt keresse meg a rendszergazdát. A számítógép újraindításához a Start menüben kattintson az Leállítás pontra, válassza az Újraindítás lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.

  FIGYELMEZTETÉS - A RENDSZERLEÍRÓ KULCS ELTÁVOLÍTÁSA NEM AJÁNLOTT!

  Az alkalmazások működésében váratlan hibák következhetnek be. A rendszerleíró kulcs a regedt32 használatával törölhető.

  Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Kattintson duplán a SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters, Backup/Restore, végül a "Stop NtFrs from Starting" lehetőségre. A Szerkesztés menüben válassza a Törlés pontot. Vigyázat! A "Stop NtFrs From Starting" kulcstól eltérő kulcs törlésének váratlan mellékhatásai lehetnek.
 • Eseményazonosító: 13522
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás fel lett függesztve, mert az átmeneti tárterület megtelt. A replikáció akkor fog folytatódni, ha lesz elég átmeneti tárterület, vagy ha megnöveli az átmeneti tárterület korlátját. Az átmeneti tárterület aktuális méretkorlátja %1 KB. Az átmeneti tárterület méretkorlátjának növeléséhez futtassa a regedt32-t. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Kattintson duplán a SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters lehetőségre, majd a "Staging Space Limit in KB" azonosítóra.
 • Eseményazonosító: 13523
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás fel lett függesztve, mert a fájlméret meghaladja az átmeneti tárterület méretkorlátját. A replikáció csak akkor fog folytatódni, ha megnöveli az átmeneti tárterület méretkorlátját. Az átmeneti tárterület aktuális méretkorlátja %1 KB. A fájlméret: %2 KB. Az átmeneti tárterület méretkorlátjának növeléséhez futtassa a regedt32-t. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Kattintson duplán a SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters lehetőségre, majd a "Staging Space Limit in KB" azonosítóra.
 • Eseményazonosító: 13524
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás leáll a(z) %1 számítógépen, mert az univerzális egyedi azonosító (UUID) nem hozható létre. A UuidCreate() SDK-függvény "%2" hibával tért vissza. A probléma lehet egy Ethernet-cím, egy token ring cím vagy egy hálózati cím hiánya. A hálózati cím hiánya nem támogatott hálózati kártyát jelent. A fájlreplikációs szolgáltatás később újra fog indulni. Az automatikus újraindításról további információkat kaphat, ha a jobb egérgombbal a Sajátgép ikonra kattint, ezután a Kezelés pont kiválasztását követően a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások, majd a Szolgáltatások ágra kattint, aztán a Fájlreplikációs szolgáltatás lehetőségre duplán kattint, és végül a Helyreállítás fület választja.
 • Eseményazonosító: 13525
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem találja a számítógép (%1) DNS-nevét, mert a(z) "%2" attribútum nem olvasható ki a(z) "%3" megkülönböztető névből. A fájlreplikációs szolgáltatás a(z) "%1" nevet fogja használni mindaddig, amíg a számítógép DNS-neve meg nem jelenik.
 • Eseményazonosító: 13526
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja a(z) %2 számítógéppel replikálni a következőt: %1. Ennek oka, hogy a számítógép neve nem állapítható meg a megkülönböztető névből ("%3"). A fájlreplikációs szolgáltatás később újra fog próbálkozni.
 • Eseményazonosító: 13527
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaSet objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13528
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaConn objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13529
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaSet objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaSet objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13530
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenet szövege:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaConn objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13531
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaSet objektum Collect függvényében. Az objektum számlálóadatai a kötés sikeres végrehajtásáig nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaSet objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13532
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenet szövege:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaConn objektum Collect függvényében. Az objektum számlálóadatai a kötés sikeres végrehajtásáig nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13533
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaSet objektum Collect függvényében. Az objektum számlálóadatai a kötés sikeres végrehajtásáig nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaSet objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13534
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült az RPC-kötés a FileReplicaConn objektum Collect függvényében. Az objektum számlálóadatai a kötés sikeres végrehajtásáig nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13535
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült a VirtualAlloc-hívás a FileReplicaConn objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaSet objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13536
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült a VirtualAlloc-hívás a FileReplicaConn objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13537
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült a Registry-hívás a FileReplicaConn objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaSet objektum tartalmazza azoknak a replikakészletek teljesítményszámlálóit, amelyeket a fájlreplikációs szolgáltatás replikál.
 • Eseményazonosító: 13538
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  Nem sikerült a Registry-hívás a FileReplicaConn objektum Open függvényében. Az objektum számlálóadatai nem fognak rendelkezésre állni. A FileReplicaConn objektum tartalmazza azoknak a kapcsolatoknak teljesítményszámlálóit, amelyeken keresztül a fájlreplikációs szolgáltatás fájlokat replikál.
 • Eseményazonosító: 13539
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert a replikált könyvtár elérési útvonala nem egy teljesen minősített elérési útja egy létező, elérhető helyi könyvtárnak.
 • Eseményazonosító: 13540
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert a felhasználó által megadott átmeneti könyvtár elérési útja: %2 nem teljesen minősített elérési útja egy létező és elérhető helyi könyvtárnak.
 • Eseményazonosító: 13541
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert átfedi a fájlreplikációs szolgáltatás naplózási elérési útját (%2).
 • Eseményazonosító: 13542
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert átfedi a fájlreplikációs szolgáltatás munkakönyvtárát: %2.
 • Eseményazonosító: 13543
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert átfedi a fájlreplikációs szolgáltatás átmeneti könyvtárát: %2.
 • Eseményazonosító: 13544
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert átfedi a replikáló könyvtárat: %2.
 • Eseményazonosító: 13545
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikálni a(z) %1 könyvtárat, mert átfedi a replikáló könyvtár (%3) átmeneti könyvtárát: %2.
 • Eseményazonosító: 13546
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja replikációhoz előkészíteni a gyökérkönyvtárat (%1). Ennek valószínű oka, hogy nem lehet létrehozni a gyökérkönyvtárat, illetve, hogy probléma van a gyökérkönyvtárban levő fájlok törlésével. Ellenőrizze, hogy létezik-e és elérhető-e a gyökérkönyvtárhoz vezető elérési út.
 • Eseményazonosító: 13547
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás érvénytelen paramétert talált a rendszerleíró adatbázisban. %1. A várt rendszerleíró kulcsnév: "%2". A várt azonosítónév: "%3". A várt rendszerleíró adattípus: %4. A paraméter engedélyezett tartománya: %5 A paraméterérték adategységei: %6. A fájlreplikációs szolgáltatás az alapértelmezett értéket használja: "%7". A paraméter módosításához futtassa a regedt32 programot. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32. Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Menjen végig a következő úton: "%8" Kattintson duplán a következő azonosítónévre: "%9" Frissítse az értéket. Ha az értéknév nem létezik, akkor a Szerkesztés menü Azonosító hozzáadása pontjával adhatja hozzá. Pontosan úgy írja be az értéknevet, ahogy fent látható. A használt adattípus a fenti legyen. Az azonosító beírásakor ellenőrizze az adategységeket és az engedélyezett tartományt is.
 • Eseményazonosító: 13548
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tud replikálni a replikációs partnerrel, mert az óráik közötti különbség kívül van a +/- %1 perces határon. A partnerszámítógéppel létesített kapcsolat: "%2" Az érzékelt időkülönbség: %3 perc.

  Megjegyzés: Ha az időkülönbség közel van 60 perc többszöröséhez, akkor valószínű, hogy vagy ez a számítógép, vagy a partnerszámítógép rossz időzónára lett beállítva a számítógép órájának kezdeti beállításakor. Ellenőrizze, hogy mindkét számítógépen helyesen van-e beállítva a rendszeridő és az időzóna. Ha szükséges, akkor a számítógép órájának teszteléséhez használt alapértelmezett érték módosítható a számítógép rendszerleíró adatbázisában. (Megjegyzés: ez a művelet nem ajánlott.)

  A paraméter módosításához futtassa a regedt32 programot. Kattintson a Start menüben a Futtatás pontra, és írja be, hogy regedt32.

  Kattintson a HKEY_LOCAL_MACHINE nevű ablakra. Menjen a fában a következő kulcsra: "System\CurrentControlSet\Services\NtFrs\Parameters" Kattintson duplán a következő azonosítónévre: "Partner Clock Skew In Minutes" Módosítsa az értéket. Ha az értéknév nem létezik, akkor a Szerkesztés menü Azonosító hozzáadása pontjával adhatja hozzá. Pontosan úgy írja be az értéknevet, ahogy fent látható. A használt adattípus REG_DWORD legyen.
 • Eseményazonosító: 13549
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tud replikálni a replikációs partnerrel, mert a fájl replikációjához rendelt esemény kezdési ideje túl sokára fog bekövetkezni (%1 perccel nagyobb a jelenlegi időnél). Ez akkor következhet be, ha a fájl létrehozásakor vagy frissítésekor a partnerszámítógép rendszerideje rosszul volt beállítva. A replikakészlet sértetlenségének megtartása érdekében ez a fájlfrissítés nem lesz végrehajtva és propagálva. A fájl neve: "%2" A partnerszámítógéppel létesített kapcsolat: "%3" Megjegyzés: Ha az időkülönbség közel van 60 perc többszöröséhez, akkor valószínű, hogy a fájl úgy lett létrehozva vagy frissítve, hogy a partnerszámítógépen rosszul volt beállítva az időzóna. Ellenőrizze, hogy a partnerszámítógépen helyesen van-e beállítva a rendszeridő és az időzóna.
 • Eseményazonosító: 13550
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja megnyitni a felhasználó által megadott átmeneti könyvtárat a(z) %1 replikakészlethez. Az átmeneti könyvtár elérési útja: "%2" A replikakészlethez a felhasználó által megadott gyökér elérési út: "%3" A szolgáltatás nem tudja elindítani a replikakészlet replikációját. A lehetséges hibák közül néhány:
  -- Az átmeneti könyvtár elérési útja érvénytelen.
  -- Hiányzik valamelyik könyvtár.
  -- Hiányzik valamelyik lemezkötet.
  -- A kötet fájlrendszere nem támogatja az ACL-eket.
  -- Megosztásütközés az átmeneti könyvtár és egy alkalmazás között.
  Javítsa ki a hibát, a szolgáltatás pedig később megpróbál automatikusan újraindulni.
 • Eseményazonosító: 13551
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja megnyitni (vagy létrehozni) a replikakészlethez (%1) tartozó replikakönyvtárfa alatt elhelyezkedő előtelepítési könyvtárt. Az előtelepítési könyvtár elérési útja: "%2" A replikakészlethez a felhasználó által megadott gyökér elérési út: "%3" A szolgáltatás nem tudja elindítani a replikakészlet replikációját. A lehetséges hibák közül néhány:
  -- A gyökér elérési út érvénytelen.
  -- Hiányzik valamelyik könyvtár.
  -- Hiányzik valamelyik lemezkötet.
  -- A kötet fájlrendszere nem támogatja az NTFS 5.0-s verzióját.
  -- Megosztásütközés az átmeneti könyvtár és egy alkalmazás között.
  Javítsa ki a hibát, a szolgáltatás pedig később megpróbál automatikusan újraindulni.
 • Eseményazonosító: 13552
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenet szövege:
  A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudja hozzáadni a számítógépet a következő replikakészlethez: "%1" A lehetséges hibák közül néhány:
  -- A gyökér elérési út érvénytelen.
  -- Hiányzik valamelyik könyvtár.
  -- Hiányzik valamelyik lemezkötet.
  -- A kötet fájlrendszere nem támogatja az NTFS 5.0-s verzióját.

  A következő információk segíthetnek a probléma megoldásában:

  A számítógép DNS-neve: "%2" A replikakészlet tagneve: "%3" A replikakészlet gyökér elérési útja: "%4" A replika átmeneti könyvtárának elérési útja: "%5" A replika munkakönyvtárának elérési útja: "%6" A Windows hibakódja: %7 Az FRS hibaállapotkódja: %8 Az eseménynapló egyéb bejegyzései segíthetnek a probléma felderítésében. Javítsa ki a hibát, a szolgáltatás pedig később megpróbál automatikusan újraindulni.
 • Eseményazonosító: 13553
  Eseménytípus: Információ
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás sikeresen hozzáadta a számítógépet a következő replikakészlethez: "%1" Az eseményhez kapcsolódó további információk: A számítógép DNS-neve: "%2" A replikakészlet tagneve: "%3" A replikakészlet gyökerének elérési útja: "%4" A replika átmeneti elérési útja: "%5" A replika munkakönyvtárának elérési útja: "%6"
 • Eseményazonosító: 13554
  Eseménytípus: Információ
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás sikeresen hozzáadta a lent látható kapcsolatokat a replikakészlethez: "%1" %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 Az eseménynapló újabb bejegyzései további információkat tartalmazhatnak.
 • Eseményazonosító: 13555
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás hibaállapotban van. A következő lépések végrehajtásáig nem fognak fájlok replikálódni a számítógépről, illetve a számítógépre:
  Helyreállítási lépések: [1] A fájlreplikációs szolgáltatás egy újraindítás után helyreállíthatja önmagát.
 • Eseményazonosító: 13556
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás a következő replikakészlet gyökér elérési útjának valószínű módosítási kísérletét érzékelte: "%1" Ez nem engedélyezett. A művelet elvégzéséhez el kell távolítania ezt a tagot a replikakészletből, majd újra fel kell vennie az új gyökérrel. Elképzelhető, hogy ez csak egy átmeneti hiba, amelyet a fájlreplikációs szolgáltatás konfigurációs objektumainak frissítéséhez az Active Directoryban beállított replikációs késleltetés okoz. Ha a fájlreplikáció nem történik meg a szükséges várakozási idő letelte után (ez az idő akár több óra is lehet, ha a replikáció az Active Directoryban helyek között zajlik), akkor törölnie kell a tagot, majd újra hozzá kell adnia a replikakészlethez. Az eseményhez kapcsolódó további információk:

  A számítógép DNS-neve: "%2" A replikakészlet tagneve: "%3" A replikakészlet aktuális gyökér elérési útja: "%4" A replikakészlet kívánt gyökér elérési útja: "%5" A replika átmeneti elérési útja: "%6"
 • Eseményazonosító: 13557
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás duplikált kapcsolatobjektumot érzékelt a számítógép ("%6") és a(z) "%1" nevű számítógép között. Ez a következő replikakészlet esetén történt: "%2" Ez nem engedélyezett, és a duplikált kapcsolatobjektum eltávolításáig nem lesz replikáció a fenti két számítógép között. Elképzelhető, hogy ez csak egy átmeneti hiba, amelyet a fájlreplikációs szolgáltatás konfigurációs objektumainak frissítéséhez az Active Directoryban beállított replikációs késleltetés okoz. Ha a fájlreplikáció nem történik meg a szükséges várakozási idő letelte után (ez az idő akár több óra is lehet, ha a replikáció az Active Directoryban helyek között zajlik), akkor törölnie kell a tagot, majd újra hozzá kell adnia a replikakészlethez.

  [1] Indítsa el az Active Directory - helyek és szolgáltatások beépülő modult.
  [2] Kattintson a következő elemekre: "%3, %4, %5, %6, %7".
  [3] Keresse meg a(z) %8 hely %1 számítógépének duplikált kapcsolatait.
  [4] Egy kivételével törölje az összes kapcsolatot.
 • Eseményazonosító: 13558
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás duplikált kapcsolatobjektumot érzékelt a számítógép ("%7") és a(z) "%1" nevű számítógép között. Ez a következő replikakészlet esetén történt: "%2" Ez nem engedélyezett, és a duplikált kapcsolatobjektum eltávolításáig nem lesz replikáció a fenti két számítógép között. Elképzelhető, hogy ez csak egy átmeneti hiba, amelyet a fájlreplikációs szolgáltatás konfigurációs objektumainak frissítéséhez az Active Directoryban beállított replikációs késleltetés okoz. Ha a fájlreplikáció nem történik meg a szükséges várakozási idő letelte után (ez az idő akár több óra is lehet, ha a replikáció az Active Directoryban helyek között zajlik), akkor törölnie kell a tagot, majd újra hozzá kell adnia a replikakészlethez.

  [1] Indítsa el az Active Directory - felhasználók és számítógépek beépülő modult.

  [2] A rendszermód megjelenítéséhez kattintson a nézet gombra, majd válassza a speciális lehetőségeket.

  [2] Kattintson a következő elemekre: "%3, %4, %5".

  [4] A(z) "%5" elem alatt legalább egy DFS-hez kapcsolódó replikakészlet-objektumot talál.

  Keresse meg a(z) "%2" replikakészlet részfájának "%6" nevű FRS-tagobjektumát.

  [5] A(z) "%6" alatt keresse meg a(z) "%1" duplikált kapcsolatait.
  [6] Egy kivételével törölje az összes kapcsolatot.
 • Eseményazonosító: 13559
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás azt észlelte, hogy megváltozott a replika gyökerének elérési útja (régi: "%2", új: "%3"). Amennyiben ez szándékos, az új elérési út alatt létre kell hozni egy NTFRS_CMD_FILE_MOVE_ROOT nevű fájlt. A következő replikakészletnél találta ezt a szolgáltatás: "%1" A replika gyökérelérési útjának módosítása kétlépéses folyamat, amelyet az NTFRS_CMD_FILE_MOVE_ROOT fájl létrehozása idéz elő.
  [1] Az első lekérdezéskor (%4 perc múlva esedékes) a számítógép törlődik a replikakészletből.
  [2] A törlés utáni lekérdezésnél a számítógép újra hozzáadódik a replikakészlethez a gyökér új elérési útjával. Ez a hozzáadás a replikakészlet fájának teljes szinkronizációját okozza. A folyamat végén az összes fájl az új helyen lesz. A régi helyről attól függően törlődnek a fájlok, hogy szükség van-e rájuk.
 • Eseményazonosító: 13560
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Gyűjtő
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás törli ezt a számítógépet a(z) "%1" replikakészletből, hogy megpróbáljon helyreállni a hibaállapotból. Hibaállapot = %2 A következő lekérdezésnél (%3 perc múlva esedékes) a számítógép újra hozzá lesz adva a replikakészlethez. Az ismételt hozzáadás a replikakészlet fájának teljes szinkronizálását idézi elő.
 • Eseményazonosító: 13561
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján - vizsgálja meg a 13560 azonosítójú eseményt annak jelzésére, hogy a hiba automatikus visszaállítás
  Üzenet szövege:
  A fájlreplikációs szolgáltatás azt észlelte, hogy a(z) "%1" replikakészletnél JRNL_WRAP_ERROR hiba történt. A replikakészlet neve: "%1" A replikakészlet gyökerének elérési útja: "%2" A gyökér kötete: "%3" A replikánál akkor történik a JRNL_WRAP_ERROR hiba, amikor nem található egy olyan rekord, amelyet megpróbál beolvasni az NTFS USN-naplóból. Ez a következő okok miatt lehetséges.

  [1] A kötet ("%3") formázva lett.

  [2] Törölve lett az NTFS USN-napló a(z) "%3" köteten.

  [3] Csonkult az NTFS USN-napló a(z) "%3" köteten. A Chkdsk a napló csonkulását okozhatja, ha sérült bejegyzéseket talál a napló végén.

  [4] A számítógépen régóta nem futott a fájlreplikációs szolgáltatás.

  [5] A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudott lépést tartani a lemez IO-tevékenységével a következőn: "%3".

  A hibaállapotból történő automatikus helyreálláshoz a következő lépések történnek.

  [1] Az első lekérdezéskor (%4 perc múlva esedékes) a számítógép törlődik a replikakészletből.

  [2] A törlés után lekérdezésnél a számítógép újra hozzáadódik a replikakészlethez. A hozzáadás a replikakészlet fájának teljes szinkronizációját okozza.

 • Eseményazonosító: 13562
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján - vizsgálja meg a 13560 azonosítójú eseményt annak jelzésére, hogy a hiba automatikus visszaállítás
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás által kapott figyelmeztetések és hibák összegzése. A szolgáltatás a(z) %1 tartományvezérlőről fájlreplikációs készlet konfigurációs adatainak lekérdezését végezte. %2
 • Eseményazonosító: 13563
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás azt észlelte, hogy a(z) %1 replikakészlet átmeneti elérési útja megváltozott. Aktuális átmeneti elérési út = %2 Új átmeneti elérési út = %3 A szolgáltatás újraindítás után az új átmeneti elérési utat fogja használni.
 • Eseményazonosító: 13564
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Figyelmeztető riasztás leállítva azonosító, forrás vagy számítógép alapján
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás azt észlelte, hogy az FRS hibakeresési naplókat tároló köteten kevés a lemezterület. Ez nem befolyásolja a replikációt, kivéve ha a kötet adatbázis-, átmeneti elérésű vagy replika-gyökérútvonalakat is tárol. A naplók könyvtárának elérési útja = %1 A naplók számát és méretét az alábbi rendszerleíró értékek módosításával változtathatja meg. A mintaértékek lent láthatók. Ezek az értékek a "HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/ Services/NtFrs/Parameters" rendszerleíró kulcs alatt találhatók Debug Log Files REG_DWORD 0x5 Debug Log Severity REG_DWORD 0x2 Debug Maximum Log Messages REG_DWORD 0x2710 A naplók könyvtárának elérési útját az alábbi, ugyanitt található érték módosításával is megváltoztathatja. Debug Log File REG_SZ %windir%\debug A rendszerleíró értékek módosítása a következő lekérdezési ciklus során lép érvénybe.
 • Eseményazonosító: 13565
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Kezdeti nem mérvadó visszaállítás folyamatban
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás másik tartományvezérlőről származó adatokkal inicializálja a rendszerkötetet. A(z) %1 számítógép csak a folyamat befejezése után válhat tartományvezérlővé. A rendszerkötet ezután SYSVOL néven lesz megosztva. A SYSVOL megosztás megkereséséhez írja be a parancssorba a következőt: net share

  Ha a fájlreplikációs szolgáltatás befejezte az inicializálási folyamatot, megjelenik a SYSVOL megosztás. A rendszerkötet inicializációja hosszabb ideig is eltarthat. A művelet ideje a rendszerköteten található adatok mennyiségétől, további tartományvezérlő elérhetőségétől és a tartományvezérlők között beállított replikációs időköztől függ.
 • Eseményazonosító: 13566
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Nem mérvadó visszaállítás folyamatban
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás a rendszerköteten lévő adatokat ellenőrzi. A(z) %1 számítógép csak a folyamat befejezése után válhat tartományvezérlővé. A rendszerkötet ezután SYSVOL néven lesz megosztva. A SYSVOL megosztás megkereséséhez írja be a parancssorba a következőt: net share.

  Ha a fájlreplikációs szolgáltatás befejezte az ellenőrzést, megjelenik a SYSVOL megosztás. A rendszerkötet inicializálása bizonyos időt vehet igénybe. Az idő a rendszerköteten lévő adatok mennyiségétől függ.
 • Eseményazonosító: 13567
  Eseménytípus: Figyelmeztetés
  Szabály: Felesleges fájlfrissítések találhatók
  Üzenet szövege:
  A fájlreplikációs szolgáltatás a legutóbbi %2 órában óránként átlagosan %1 vagy több fájlfrissítést észlelt és tiltott le, mivel a frissítések nem módosították a fájl tartalmát. A FRS hibakeresési naplók nyomkövetési rekordjai tartalmazzák a letiltott frissítésekhez tartozó fájlneveket és az események időpontját. A nyomkövetési rekordoknál a dátumot és időt a :T: előtag követi. A fájl tartalmát nem módosító frissítéseket a rendszer letiltja a szükségtelen replikációs adatforgalom kiküszöbölése érdekében. A következő esetekben például a frissítés nem módosítja a fájl tartalmát.

  [1] Fájl felülírása ugyanazon fájl másolatával.
  [2] Ugyanazon hozzáférés-szabályozási listák többszöri beállítása a fájlon.
  [3] A fájl a meglévővel azonos példányának visszaállítása.

  A frissítések letiltása a regedit segédprogramban kikapcsolható. Kattintson a Start gombra, válassza a Futtatás pontot, és írja be a regedit parancsot. Nyissa meg a HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, Services, NtFrs, Parameters elemet, és hozza létre vagy módosítsa a "Suppress Identical Updates To Files" értéket. Adja meg a 0 értéket (az alapérték 1) az azonos fájlok frissítésének kényszerítéséhez.
 • Eseményazonosító: 13568
  Eseménytípus: Hiba
  Szabály: Naplócsonkulás található.
  Üzenetszöveg:
  A fájlreplikációs szolgáltatás azt észlelte, hogy a(z) "%1" replikakészletnél JRNL_WRAP_ERROR hiba történt.

  A replikakészlet neve : "%1"
  A replikakészlet gyökerének elérési útja: "%2"
  A gyökér kötete: "%3"

  A replikánál akkor történik a JRNL_WRAP_ERROR hiba, amikor nem található egy olyan rekord, amelyet megpróbál beolvasni az NTFS USN-naplóból. Ez a következő okok miatt lehetséges.

  [1] A kötet ("%3") formázva lett.
  [2] Törölve lett az NTFS USN-napló a(z) "%3" köteten.
  [3] Csonkult az NTFS USN-napló a(z) "%3" köteten. A Chkdsk a napló csonkulását okozhatja, ha sérült bejegyzéseket talál a napló végén.
  [4] A számítógépen régóta nem futott a fájlreplikációs szolgáltatás.
  [5] A fájlreplikációs szolgáltatás nem tudott lépést tartani a lemez IO-tevékenységével a következőn: "%3".

  Ha az "Enable Journal Wrap Automatic Restore" rendszerleíróadatbázis-paraméter értékét 1-re állítja, a rendszer a következő helyreállítási lépéseket hajtja végre a hibás állapotból való automatikus helyreállítás érdekében:

  [1] Az első lekérdezésnél (%4 perc múlva esedékes) törli a számítógépet a replikakészletből. Ha nem kíván %4 percet várni, akkor futtassa a "net stop ntfrs", majd a "net start ntfrs" parancsot a fájlreplikációs szolgáltatás újraindításához.
  [2] A törlés után lekérdezésnél a számítógép újra hozzáadódik a replikakészlethez. A hozzáadás a replikakészlet fájának teljes szinkronizációját okozza.

  FIGYELMEZTETÉS: A helyreállítási folyamat alatt a replikafában lévő adatok elérhetetlenné válhatnak. Ha meg szeretné akadályozni, hogy az adatok váratlanul elérhetetlenné váljanak a hiba újabb fellépése esetén, állítsa vissza a fenti rendszerleíróadatbázis-paramétert 0 értékre az automatikus helyreállítás letiltása érdekében.

  A rendszerleíróadatbázis-paraméter módosításához használja a regedit segédprogramot. Kattintson a Start gombra, válassza a Futtatás pontot, és írja be a regedit parancsot. Bontsa ki a fa HKEY_LOCAL_MACHINE ágát.
  Keresse meg a következő kulcsot:
  "System\CurrentControlSet\Services\NtFrs\Parameters"
  Kattintson duplán a következő érték nevére:
  "Enable Journal Wrap Automatic Restore", és módosítsa az értéket.

  Ha az értéknév nem létezik, akkor a Szerkesztés menü Azonosító hozzáadása pontjával adhatja hozzá. Pontosan úgy írja be az értéknevet, ahogy fent látható. A használt adattípus REG_DWORD legyen.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308406 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbinfo KB308406
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com