A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció engedélyezése és letiltása a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 rendszerbe való bejelentkezéshez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 308226 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikkből megtudhatja, hogyan lehet engedélyezni és letiltani a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció szükségességét a Windows XP, Windows Vista és Windows 7 rendszerbe való bejelentkezéshez.

A Windows XP, Windows Vista és Windows 7 rendszerű számítógépeken előírható, hogy a felhasználók csak a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció lenyomása után tudjanak bejelentkezni. A gyorsabb bejelentkezés érdekében ki is iktatható ez a követelmény. Fontos, hogy csak rendszergazdai jogosultságok birtokában hajthatja végre a cikkbeli eljárásokat.


A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció szükségességének engedélyezése és letiltása

Ha automatikusan szeretné engedélyezni vagy letiltani a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció bejelentkezési célú használatát, folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson Fix it gombra vagy az alatta látható hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.
A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció bejelentkezési célú használatának megkövetelése
Microsoft Fix it 50405
A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció bejelentkezési célú használatának mellőzése
Microsoft Fix it 50406

Megjegyzések
 • Tartományhoz csatlakozó számítógépek esetén a tartományszintű házirendek felülírhatják a helyi számítógép beállítását.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.
A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.Kézi javítás

Az eljárás lépései Windows XP rendszerben:
 1. Jelentkezzen be rendszergazdaként a számítógépre.
 2. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, és kattintson duplán a Felhasználói fiókok ikonra.
 3. Kattintson A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása hivatkozásra.
 4. A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció szükségességének letiltásához jelölje be Az üdvözlőképernyő használata jelölőnégyzetet.
 5. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a Control Userpasswords2 parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt.
  Megjegyzés: Ekkor az alábbi üzenet jelenhet meg:
  A Felhasználói fiókok megnyitásához tagjának kell lennie a rendszergazdák csoportjának. [Felhasználónév] néven jelentkezett be, ez a fiók nem tagja a rendszergazdák csoportjának.
  Ebben az esetben meg kell adnia a számítógép valamelyik rendszergazdai fiókjának nevét és jelszavát az ezt kérő párbeszédpanelen.
 6. Kattintson a Speciális fülre.
 7. A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció szükségességének letiltásához a Biztonságos bejelentkezés szakaszban törölje a jelet A Ctrl+Alt+Delete billentyűk kötelező megnyomása jelölőnégyzetből.
Az eljárás lépései Windows Vista és Windows 7 rendszerben:
 1. Kattintson a Start gombra. A keresőmezőbe írja be a Vezérlőpult szót, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
  Megjegyzés: Az ezt kérő párbeszédpanelen meg kell adnia a számítógép valamelyik rendszergazdai fiókjának nevét és jelszavát.
 2. Kattintson a Speciális fülre.
 3. A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció szükségességének letiltásához a Biztonságos bejelentkezés szakaszban törölje a jelet A Ctrl+Alt+Delete billentyűk kötelező megnyomása jelölőnégyzetből.

Megjegyzés:
Ha a Speciális lap nem érhető el, kattintson a Start gombra és a Futtatás parancsra, a mezőbe írja be a control userpasswords2 parancsot, és kattintson az OK gombra.

A Speciális lap bizonyos esetekben – például korlátozott jogosultságú felhasználók esetén – nem érhető el. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
306992 Tárolt felhasználónevek és jelszavak kezelése Windows XP rendszerű tartományi számítógépeken

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha a cikkbeli megoldással kapcsolatban visszajelzést szeretne küldeni, illetve problémát szeretne jelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Megjegyzések

 • Tartományhoz csatlakozó számítógépek esetén a tartományszintű házirendek felülírhatják a helyi számítógép beállítását.
 • A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció letiltása biztonsági kockázatot hordoz, a billentyűkombinációt ugyanis csak a Windows érzékeli, ezzel biztosítva, hogy a bejelentkezés során megadott hitelesítő adatokat is csak a Windows olvassa. Ezzel megakadályozható, hogy ártó szándékú alkalmazásokkal jogosulatlanul hozzá lehessen férni a számítógéphez.
 • Az MS-DOS operációs rendszerben (és egyes régebbi UNIX-alapú operációs rendszerekben) a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció lenyomását a BIOS érzékeli, és úgynevezett „meleg” újraindítást hajt végre. A billentyűzettel így leállítható az operációs rendszer. A Windows-alapú számítógépeken (a Microsoft Windows NT rendszertől kezdve) a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció lenyomását a Windows érzékeli. Ennek az előnye, hogy a Windows nem állítható le olyan felhasználók által, akiknek nincs hozzáférésük az adott számítógéphez.


Hivatkozások

Kapcsolódó cikkek:

 • 279765 A Windows XP rendszer gyors felhasználóváltási szolgáltatásának használata
 • 282866 Felhasználói fiókba való automatikus bejelentkezés a Windows XP rendszerben
 • 291559 A Windows XP bejelentkezési és leállítási képernyőjének megváltoztatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308226 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 27. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB308226
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com