Cikk azonosítója: 308127 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETŐ

A cikk ismerteti a portok kézi megnyitásának módját a Windows XP Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatásában.

További információ

Egyes programok portok manuális megnyitását igényelhetik a helyes működéshez, ha a helyi vagy az átjáró-számítógépen fut az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás. Akkor is szükségessé válhat egyes portok kézi megnyitása, ha egy Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatást futtató számítógépen működő szolgáltatást szeretne elérhetővé tenni az interneten a felhasználók számára.

Megjegyzés: A pontos portbeállítások programonként különbözők.

Port kézi megnyitásának módja:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Hálózati helyek parancsra.
 2. A Hálózati műveletek szakaszban kattintson a Hálózati kapcsolatok megjelenítése hivatkozásra. (Ezzel egyenértékű, ha jobb gombbal az asztalon található Hálózati helyek ikonra kattint, majd a helyi menü Tulajdonságok parancsát választja.)
 3. Kattintson jobb gombbal az interneteléréshez használt kapcsolatra, és kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 4. Kattintson a Speciális fülre, ezt követően a Beállítások gombra.

  Megjegyzés: Ha a Beállítások gomb nem érhető el, az Internetkapcsolat tűzfala nem engedélyezett ezen a kapcsolaton, és nincs szükség egyetlen port megnyitására sem (mivel azok mind meg vannak nyitva).
 5. Kattintson a Hozzáadás gombra egy új port megadásához.
 6. Írjon be egy kézenfekvő nevet A szolgáltatás leírása mezőbe. Ilyen kézenfekvő név például a Fájlmegosztás: 445-ös port.
 7. Az Annak a számítógépnek a neve vagy IP-címe (pl.: 192.168.0.12), amelyen a szolgáltatás fut mezőbe írja be a 127.0.0.1 IP-címet.

  Megjegyzés: Egy belső számítógép IP-címét is megadhatja, azonban rendszerint a 127.0.0.1-es címet szokás használni.
 8. Írja be a portszámokat A szolgáltatás külső portszáma és A szolgáltatás belső portszáma mezőkbe. A két mezőbe általában azonos számot kell írni.
 9. Jelölje be a TCP vagy az UDP választógombot, és kattintson az OK gombra.
 10. Minden megnyitni kívánt port esetén ismételje meg az 1–9. lépéseket.
A programok helyes működéséhez portok kézi megnyitását igényelhető alkalmazások és játékok egy részéről, valamint a megnyitandó bejövő portokról további információt talál a Microsoft következő webhelyén:
http://support.microsoft.com/kb/308127
További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
283673 Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás engedélyezése Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
307554 Egyes programok manuális portbeállításokat igényelnek az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás használata esetén (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308127 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbnetwork KB308127
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com