ID articol: 308029 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol se referă la resursele care se pot utiliza pentru a depana problemele de închidere în Windows XP. După ce urmați pașii din fiecare articol dintr-o secțiune, determinați dacă ați rezolvat problema închizând sau repornind computerul. În cazul în care computerul tot nu se închide sau nu repornește, treceți la următoarea secțiune din articol. Încercați să închideți sau să reporniți computerul la finalul fiecărei secțiuni.INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Primiți un mesaj de eroare când închideți sau reporniți computerul

Pentru a rezolva această problemă, utilizați oricare dintre metodele descrise în următoarele secțiuni.

Metoda 1: Configurați Windows pentru a nu încărca fișierul sau serviciul menționat în mesajul de eroare

Dacă mesajul de eroare se referă la un fișier sau la un serviciu, fișierul sau serviciul poate fi listat într-una dintre filele din utilitarul System Configuration (Msconfig.exe). Dacă fișierul sau serviciul este listat, urmați procedura descrisă în al doilea articol menționat în această secțiune pentru a-l dezactiva. Dacă fișierul sau serviciul nu este listat, continuați cu următorul pas de depanare din acest articol.

Pentru informații suplimentare despre cum se dezactivează un fișier sau un serviciu utilizând utilitarul System Configuration, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
310353 Cum se efectuează o pornire minimală a sistemului în Windows XP
Pentru informații suplimentare despre cum se dezactivează servicii utilizând Gestionare computer, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
310602 Despre modul de dezactivare a unui serviciu sau dispozitiv care împiedică pornirea Windows (articolul poate să fie în limba engleză)
Contactați producătorul serviciului deteriorat pentru mai multe informații.

Notă Pentru mai multe informații despre fișierul sau serviciul care provoacă problema, contactați un specialist în asistență pentru produsele Microsoft pentru ajutor. Pentru informații despre cum se contactează un specialist de la Serviciile de asistență, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://support.microsoft.com/?LN=ro
Dacă producătorul computerului (OEM) a instalat Windows XP, contactați producătorul pentru ajutor privind această problemă.

Metoda 2: Stabiliți dacă un program a fost eliminat recent de pe computer

Dacă ați eliminat recent un program sau o componentă Windows de pe computer prin ștergere manuală, informațiile asociate care se află în continuare pe computer pot fi cauza problemei. Reinstalați programul sau componenta, apoi utilizați instrumentul Adăugare sau eliminare programe sau urmați instrucțiunile producătorului pentru a-l elimina.

Pentru a elimina un program din computer:
  1. Faceți clic pe Start, pe Panou de control, apoi faceți clic pe Adăugare sau eliminare programe.
  2. În lista de programe, faceți clic pe programul pe care doriți să-l eliminați, apoi faceți clic pe Modificare/Eliminare.
  3. Faceți clic pe Da când vi se solicită să confirmați că doriți să eliminați programul.
Dacă programul nu este listat în instrumentul Adăugare sau eliminare programe, contactați producătorul pentru a obține instrucțiuni pentru eliminarea sa.

Computerul nu mai răspunde când încercați să închideți sau să reporniți computerul

Pentru a rezolva această problemă, utilizați oricare dintre metodele descrise în următoarele secțiuni.

Metoda 1: Închideți sau reporniți computerul din Modul protejat

Pentru informații suplimentare despre depanarea Windows XP utilizând Modul protejat, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
315222 O descriere a opțiunilor de inițializare în Modul protejat din Windows XP
310602 Despre modul de dezactivare a unui serviciu sau dispozitiv care împiedică pornirea Windows (articolul poate să fie în limba engleză)
Notă Dacă nu este posibilă închiderea sau repornirea computerului din Modul protejat, continuați cu următoarea secțiune pentru a depana problemele posibile de driver.

Metoda 2: Utilizați Manager dispozitive pentru a determina dacă problema este asociată unui driver de dispozitiv

Aveți posibilitatea să utilizați Manager dispozitive pentru a examina și modifica dispozitivele care sunt configurate prin software. Rețineți că, dacă dispozitivul hardware utilizează jumperi sau comutatoare, trebuie să configurați dispozitivul în mod manual.

Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următoarele numere de articole pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
310126 Depanarea conflictelor de dispozitive cu Manager dispozitive (articolul poate să fie în limba engleză)
314464 Cum se depanează dispozitivele necunoscute care sunt enumerate în Manager dispozitive din Windows XP

Metoda 3: Încercați să restabiliți operarea Windows XP utilizând Restabilire sistem

Aveți posibilitatea să utilizați instrumentul Restabilire sistem pentru a readuce computerul la o stare de funcționare anterioară. Restabilire sistem face un „instantaneu” al fișierelor de sistem critice și a unor fișiere program, stocând aceste informații sub forma unor puncte de restabilire. Aveți posibilitatea să utilizați aceste puncte de restaurare pentru a aduce Windows XP la o stare anterioară.

Pentru informații suplimentare despre utilizarea instrumentului Restabilire sistem, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
306084 Cum se restabilește sistemul de operare la o stare anterioară în Windows XP
Pentru informații suplimentare despre Restabilire sistem, faceți clic pe Ajutor și asistență în meniul Start. În caseta Search, tastați system restore, apoi apăsați ENTER.

Metoda 4: Încercați să restabiliți funcționarea Windows XP utilizând funcționalitatea Last Known Good Configuration

Dacă Windows nu pornește, reporniți Windows utilizând funcționalitatea Last Known Good Configuration:
  1. Porniți computerul și, când Windows începe procesul de pornire, apăsați F8 pentru a se afișa meniul Windows Advanced Options.
  2. Utilizați tastele săgeată pentru a selecta Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked), apoi faceți clic pe ENTER.
  3. Dacă se afișează un meniu Boot, utilizați tastele săgeată pentru a selecta Microsoft Windows XP, apoi apăsați ENTER.

    Windows XP pornește computerul utilizând informațiile din registry care au fost salvate la ultima închidere.

Metoda 5: Încercați să reparați instalarea de Windows XP efectuând un upgrade pe loc

Aveți posibilitatea să reparați o instalare Windows deteriorată dacă executați programul de instalare de pe CD-ROM-ul Windows XP.

Pentru informații suplimentare despre cum se efectuează un upgrade pe loc de Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
315341 Cum se efectuează un upgrade pe loc (reinstalare) de Windows XP

Metoda 6: Confirmați că setările CMOS/BIOS sunt corecte

Avertisment Această procedură poate implica modificarea setărilor CMOS și modificarea setărilor BIOS. Modificările incorecte făcute în BIOS-ul computerului pot avea ca rezultat probleme grave. Microsoft nu poate garanta rezolvarea problemelor determinate de modificările făcute în BIOS. Modificați setările CMOS pe propriul risc.

Setările CMOS și BIOS incorecte sau deteriorate pot provoca probleme de pornire sau de închidere. Microsoft nu poate furniza instrucțiuni specifice pentru modificarea setărilor CMOS sau BIOS, deoarece ele sunt specifice computerului dvs.

Pentru mai multe informații despre setările CMOS și BIOS corecte pentru computerul dvs. și cum să le verificați și să le modificați, consultați documentația computerului sau contactați producătorul computerului.

Notă O baterie internă încărcată insuficient sau deteriorată poate deteriora setările CMOS sau BIOS.

Metoda 7: Verificați dacă hard diskul sau sistemul de fișiere nu este deteriorat

Problema se poate rezolva dacă porniți computerul de pe CD-ROM-ul Windows XP, încărcați Consola de recuperare Microsoft, apoi utilizați utilitarul de linie de comandă Chkdsk.

Important Microsoft recomandă ca numai utilizatorii avansați sau administratorii să utilizeze Consola de recuperare. Pentru a utiliza Consola de recuperare, trebuie să cunoașteți parola de administrator.

Pentru informații suplimentare despre cum se verifică și se repară un hard disk deteriorat utilizând Chkdsk, consultați secțiunile „Utilizarea Consolei de recuperare” și „Utilizarea promptului de comandă din Consola de recuperare” din următorul articol, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
307654 Cum se instalează și se utilizează Consola de recuperare în Windows XP
Notă În cazul în care comanda Chkdsk raportează că nu poate accesa hard diskul, este posibil să existe o eroare hardware. Examinați modul în care sunt conectate cablurile și setările jumperilor din unitate. Pentru asistență suplimentară, contactați un reparator profesionist de computere sau producătorul computerului.

În cazul în care comanda chkdsk raportează că nu a reușit remedierea tuturor problemelor cu hard diskul, este posibil să fie deteriorat sectorul principal de încărcare (MBR) sau să nu mai fie accesibil. Încercați comenzile potrivite din Consola de recuperare, cum ar fi fixmbr și fixboot, contactați un serviciu de recuperare de date sau repartiționați și reformatați hard diskul.

Notă Dacă repartiționați și reformatați hard diskul, veți pierde toate informațiile de pe disc.

Important Pentru ajutor suplimentar în această chestiune, contactați producătorul computerului sau un specialist de la Serviciile de asistență pentru produse Microsoft.

Microsoft recomandă să apelați numai la personal calificat pentru a repara computerul. Reparațiile efectuate de personal necalificat pot anula garanția computerului.

Computerul se repornește neașteptat sau repornește când încercați să-l închideți

Pentru informații suplimentare despre repornirile neașteptate din Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
320299 Windows XP repornește neașteptat sau repornește atunci când închideți computerul (articolul poate să fie în limba engleză)

Articole recomandate din Baza de cunoștințe Microsoft

317673 Computerul se blochează dacă este activată opțiunea USB Selective Suspend pentru mouse-ul USB (articolul poate să fie în limba engleză)
315664 Computerul nu se închide corect dacă este activată opțiunea Selective Suspend (articolul poate să fie în limba engleză)
314101 Computerul se blochează în timpul închiderii sau afișează un mesaj de eroare „Cannot find enough free resources” (articolul poate să fie în limba engleză)
313290 Este posibil să nu se închidă computerul după ce faceți upgrade la Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
311787 Computerul poate să nu mai răspundă când îl închideți și utilizați numai protocolul 802.1x pentru autentificarea utilizatorilor (articolul poate să fie în limba engleză)
311806 Windows XP repornește când încercați să închideți computerul (articolul poate să fie în limba engleză)
310117 Computerul oprește alimentarea când închideți Windows (articolul poate să fie în limba engleză)
307274 Windows nu mai răspunde în timpul închiderii Windows XP
305788 Cum se mărește timpul de închidere pentru ca procesele să se poată opri corect în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
306084 Cum se restabilește sistemul de operare la o stare anterioară în Windows XP
310126 Depanarea conflictelor de dispozitive cu Manager dispozitive (articolul poate să fie în limba engleză)
314464 Cum se depanează dispozitivele necunoscute care sunt enumerate în Manager dispozitive din Windows XP

Cum se utilizează site-ul Web Servicii de asistență pentru produsele Microsoft pentru a găsi o soluție

Dacă nu reușiți să rezolvați problema urmând pașii din acest articol sau utilizând informațiile din articolele recomandate din Baza de cunoștințe Microsoft, aveți posibilitatea să utilizați site-ul Web Servicii de asistență pentru produsele Microsoft pentru a găsi o soluție la problema dvs. Site-ul Web Serviciile de asistență pentru produsele Microsoft furnizează următoarele servicii:

Proprietă?i

ID articol: 308029 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 6.4
SE APLICĂ LA
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbtshoot kbenv kbinfo KB308029

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com