Sådan synkroniseres tiden med tjenesten Windows Time i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 307897 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne artikel beskrives, hvordan tiden på computerne synkroniseres ved hjælp af tjenesten Windows Time.

I Microsoft Windows XP synkroniserer tjenesten Windows Time computerens interne ur med urene i netværket automatisk. Tidskilden for denne synkronisering varierer, afhængigt af om computeren er knyttet til et Active Directory-domæne eller til en arbejdsgruppe.

Når computerne er en del af en arbejdsgruppe, skal du konfigurere indstillingerne for tidssynkronisering manuelt. Du kan identificere en computer som en lokal pålidelige tidskilde ved at konfigurere tjenesten Windows Time på den computer, der skal bruge en kendt, nøjagtig tidskilde, enten ved hjælp af speciel hardware eller ved at bruge en tidskilde, der er tilgængelig på internettet. Du kan konfigurere alle andre arbejdsgruppecomputere manuelt for at synkronisere deres tid med denne lokale tidskilde.

Hvis computerne tilhører et Active Directory-domæne, konfigurerer tjenesten Windows Time sig selv automatisk ved hjælp af den Windows Time-tjeneste, der er tilgængelig på domænecontrollere. Tjenesten Windows Time konfigurerer en domænecontroller på sit domæne som en pålidelig tidskilde og synkroniserer sig selv periodevis med denne kilde. Du kan ændre eller overskrive disse indstillinger alt efter behov.

Sådan synkroniseres tiden på en medlemscomputer i et Active Directory-domæne

 1. Klik på Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, og klik derefter på Kommandoprompt.
 2. Skriv w32tm /resync, og tryk derefter på ENTER.

Sådan synkroniseres en intern tidsserver med en ekstern kilde

 1. Klik på Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, og klik derefter på Kommandoprompt.
 2. Skriv følgende linje, hvor peerlist er en kommasepareret liste over DNS-navne (Domain Name System) eller IP-adresser på de relevante tidskilder, og klik derefter på ENTER:
  w32tm /config /syncfromflags:manual /manualpeerlist:peerlist
 3. Skriv w32tm /config /update, og tryk derefter på ENTER.
Bemærk!
 • Den hyppigste anvendelse af denne procedure er at synkronisere det interne netværks autoritative kilde med en meget præcis ekstern tidskilde. Du kan dog køre denne procedure på en hvilken som helst Windows XP-baseret computer.
 • Hvis computeren ikke kan nå serverne, fungerer proceduren ikke, og der skrives en registrering til hændelseslogfilen.
 • Du kan bruge computere på internettet til at formidle de præcise tidsoplysninger. Du kan f.eks. bruge NIST (National Institute of Standards and Technology), som udbyder tjenesten NIST Network Time.

Sådan konfigureres tjenester

Sådan kan en tjeneste startes, stoppes, afbrydes midlertidigt, genoptages eller deaktiveres

BemærkDu skal logge på som enten administrator eller medlem af gruppen Administratorer for at kunne fuldføre denne fremgangsmåde. Hvis computeren er en del af et netværk, skal politikindstillingerne for netværk tillade, at du udfører denne procedure.
 1. Klik på Start, klik på Kontrolpanel, klik på Ydelse og vedligeholdelse, klik på Administration, og dobbeltklik derefter på Tjenester.
 2. Klik på tjenesten i detaljeruden.
 3. Klik på Start, Stop, Afbryd midlertidigt, Fortsæt eller Genstart i menuen Handling.
 4. Hvis du vil konfigurere startparametrene for en tjeneste, skal du højreklikke på tjenesten, klikke på Egenskaber og derefter skrive parametrene i feltet Startparametre, inden du klikker på Start. Disse indstillinger bruges kun en gang og gemmes ikke. En omvendt skråstreg (\) behandles som et Escape-tegn, skriv to omvendte skråstreger for hver omvendt skråstreg i parameteren.
Bemærk!
 • Hvis du stopper, starter eller genstarter en tjeneste, påvirkes alle tilknyttede tjenester også.
 • Hvis du ændrer tjenestens standardindstillingerne, kører nøgletjenesterne muligvis ikke korrekt. Vær forsigtig, når du ændrer indstillingerne Starttype og Log på som for de tjenester, der er konfigureret til at starte automatisk.

Sådan konfigureres, hvordan en tjeneste startes

BEMÆRK! Du skal logge på som enten administrator eller medlem af gruppen Administratorer for at kunne fuldføre denne procedure. Hvis computeren er en del af et netværk, skal politikindstillingerne for netværk tillade, at du udfører denne procedure.
 1. Klik på Start, klik på Kontrolpanel, klik på Ydelse og vedligeholdelse, klik på Administration, og dobbeltklik derefter på Tjenester.
 2. Højreklik på den tjeneste, du vil konfigurere, og klik derefter på Egenskaber.
 3. Klik på fanen Generelt og derefter i feltet Starttype, klik på Automatisk, Manuelt eller Deaktiveret.
 4. Hvis du vil angive den brugerkonto, som tjenesten kan logges på, skal du klikke på fanen Log på, og benyt derefter en af følgende metoder:
  • Klik på Lokal systemkonto for at angive, at tjenesten bruger den lokale systemkonto.
  • Klik på Denne konto, og skriv derefter NT AUTHORITY\LocalService for at angive, at tjenesten bruger kontoen LocalService.
  • Klik på Denne konto, og skriv derefter NT AUTHORITY\NetworkService for at angive, at tjenesten bruger kontoen NetworkService.
  • Hvis du vil angive en anden konto, skal du klikke på Denne konto, klikke på Gennemse og derefter angive en brugerkonto i dialogboksen Vælg bruger. Når du er færdig, skal du klikke på OK.
 5. Angiv adgangskoden for brugerkontoen i feltet Adgangskode og i feltet Bekræft adgangskode, og klik derefter på OK.
Bemærk!
 • Hvis du ændrer tjenestens standardindstillingerne, kører nøgletjenesterne muligvis ikke korrekt. Vær forsigtig, når du ændrer indstillingerne Starttype og Log på som for de tjenester, der er konfigureret til at starte automatisk.
 • Hvis du vil aktivere eller deaktivere en tjeneste, og der opstår et problem under opstart af computeren, kan du muligvis starte computeren i fejlsikret tilstand. Du kan derefter ændre tjenestekonfigurationen eller gendanne standardkonfigurationen.
 • Hvis du markerer afkrydsningsfeltet Tillad tjeneste at fungere interaktivt med Skrivebord konfigureres tjenesten til at angive en brugergrænseflade på et skrivebord. Denne funktion er kun tilgængelig, hvis du klikker på Lokal systemkonto, og kun hvis tjenesten er konfigureret til at fungere interaktivt med skrivebordet.

Fejlfinding

Klienter, der ikke er synkroniseret med servere, kan kun forekomme, hvis tjenesten Windows Time er blevet stoppet manuelt. Du kan løse dette problem ved at starte tjenesten Windows Time.

Sådan startes tjenesten Windows Time:
 1. Klik på Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, og klik derefter på Kommandoprompt.
 2. Skriv net start w32time, og tryk derefter på ENTER.

Egenskaber

Artikel-id: 307897 - Seneste redigering: 18. oktober 2007 - Redigering: 1.6
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøgleord: 
kbhowto kbhowtomaster kbresolve KB307897

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com