A lapozófájl áthelyezése Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 307886 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk a lapozófájl Windows XP rendszerben történő áthelyezését ismerteti.

A lapozófájl, amelyet virtuális memóriának is neveznek, a merevlemez azon része, amelyet a Windows rendszer RAM memóriaként használ. Alapértelmezés szerint a Windows ezt a fájlt a rendszerfájlokat tartalmazó partíción tárolja. A lapozófájl másik partícióra történő áthelyezésével növelhető a Windows teljesítménye, valamint a rendszerindító partíción lévő szabad hely mérete.

A lapozófájl áthelyezése

 1. Jelentkezzen be rendszergazdaként.
 2. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 3. Válassza a Teljesítmény és karbantartás lehetőséget, majd kattintson a Rendszer ikonra.
 4. Kattintson a Speciális fülre, majd a Teljesítmény területen a Beállítások gombra.
 5. Kattintson a Speciális fülre, majd a Virtuális memória csoport Módosítás gombjára.
 6. A Lemezmeghajtó [kötetcímke] listában kattintson a Windows telepítési meghajtójára, ami rendszerint a C: meghajtó. A Lapozófájlok teljes mérete az összes meghajtón területen jegyezze fel az Ajánlott sorban szereplő értéket.
 7. Kattintson az Egyéni méret választógombra, és írja be az ajánlott értéket a Kezdeti méret (MB) mezőbe.
 8. A Maximális méret (MB) mezőbe írja be a lapozáshoz engedélyezni kívánt legnagyobb méretet, majd kattintson a Beállítás gombra.
 9. A Lemezmeghajtó [kötetcímke] listában kattintson a Windows telepítési meghajtójára, ami rendszerint a C: meghajtó, majd tegye a következők egyikét:
  • Ha a kiválasztott meghajtón nem szeretne lapozófájlt, kattintson a Ne legyen lapozófájl választógombra, majd a Beállítás gombra. Az alábbihoz hasonló üzenet jelenik meg:
   Ha a C: meghajtón lévő lapozófájl kezdeti mérete kisebb, mint 126 MB, előfordulhat, hogy STOP hiba esetén a rendszer nem tudja rögzíteni a hibakeresési információkat.
   Folytatja?
   Kattintson az Igen gombra.

  • Ha meg szeretné tartani a lapozófájl minimális méretét, kattintson az Egyéni méret választógombra, majd a Kezdeti méret (MB) mezőbe írjon be egy a számítógép RAM memóriájával megegyező vagy annál nagyobb értéket. Ugyanezt az értéket írja be a Maximális méret (MB) mezőbe, majd kattintson a Beállítás gombra.
 10. A következő üzenet jelenik meg:
  A módosítások érvényesítéséhez újra kell indítania a számítógépet.
  Kattintson az OK, majd az OK és ismét az OK gombra, majd a számítógép újraindításához az Igen gombra.Hivatkozások

Az átmeneti tárolófájlok áthelyezéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
308666 A nyomtatási várólista mappájának áthelyezése Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 307886 - Utolsó ellenőrzés: 2006. június 16. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv KB307886
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com