ID članka: 307875 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.

Če želite še naprej prejemati varnostne posodobitve za Windows, se prepričajte, da imate nameščen sistem Windows XP s servisnim paketom SP3. Če želite več informacij, obiščite to Microsoftovo spletnomestoZa nekatere različice sistema Windows se podpora ukinja

Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

POVZETEK

Mapa Moji nedavni dokumenti v meniju Start operacijskega sistema Windows XP prikazuje seznam datotek in dokumentov, ki ste jih pred kratkim uporabljali. V članku je opisano, kako prikažete, uporabljate in počistite mapo Moji nedavni dokumenti.

Prikaz mape Moji nedavni dokumenti

Če želite v meniju Start prikazati mapo Moji nedavni dokumenti:
 1. Z desno tipko miške kliknite Start in nato kliknite Lastnosti. Če pa je meni Start že prikazan, z desno tipko miške kliknite prazno območje menija Start in nato kliknite Lastnosti.
 2. Kliknite Prilagodi.
 3. Kliknite jeziček Dodatno.
 4. Pod možnostjo Nedavni dokumenti označite potrditveno polje Prikaži seznam nedavno odprtih dokumentov, kliknite V redu in še enkrat V redu. Ko naslednjič kliknete Start, je v meniju Start prikazan ukaz Moji nedavni dokumenti.

Odpiranje nedavno uporabljenega dokumenta

Če želite odpreti nedavno uporabljen dokument, kliknite Start, pokažite na Moji nedavni dokumenti in kliknite element, ki ga želite odpreti.

Čiščenje vsebine mape Moji nedavni dokumentiČe želite, da namesto vas mi počistimo vsebino mape Moji nedavni dokumenti, pojdite v razdelek »Samodejno odpravljanje težave«. Če želite težavo odpraviti sami, pojdite v razdelek »Težavo bom odpravil sam«.

Samodejno odpravljanje težaveČe želite težavo odpraviti samodejno, kliknite gumb ali povezavo Fix it. V pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom čarovnika »Fix it«.

Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 50534


Opombe
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar pa samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, shranite rešitev storitve »Fix it« na pomnilniški ključek ali CD in ga nato zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.

Nato nadaljujte z razdelkom »Ali je težava odpravljena?«.Težavo bom odpravil sam

Če želite počistiti seznam Moji nedavni dokumenti, sledite tem korakom:
 1. Z desno tipko miške kliknite Start in nato kliknite Lastnosti. Če pa je meni Start že prikazan, z desno tipko miške kliknite prazno območje menija Start in nato kliknite Lastnosti.
 2. Kliknite Prilagodi.
 3. Kliknite jeziček Dodatno.
 4. Pod možnostjo Nedavni dokumenti kliknite Počisti seznam, nato V redu in še enkrat V redu. Nedavno uporabljeni dokumenti so odstranjeni iz mape Moji nedavni dokumenti. S tem dejanjem dokumentov ne izbrišete s trdega diska.

Odpravljanje težav

Nekateri programi ne morejo dodajati elementov v mapo Moji nedavni dokumenti. V tem primeru dokument, ki ste ga uporabljali pred kratkim, ne bo prikazan. Če želite odpreti dokument, ki ga ni na seznamu Moji nedavni dokumenti, v meniju Start kliknite Išči in poiščite element.

SKLICI

Če želite dodatne informacije o meniju Start v operacijskem sistemu Windows XP, kliknite spodnjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
279767 Opis menija Start v operacijskem sistemu Windows XP

Ali je težava odpravljena?

 • Preverite, ali ste odpravili težavo. Če ste odpravili težavo, ste delo v tem razdelku zaključili. Če težave niste odpravili, se obrnite na skupino za podporo.
 • Hvaležni vam bomo za povratne informacije. Če želite posredovati povratne informacije ali prijaviti težave s to rešitvijo, vnesite pripombo v spletni dnevnik »Samodejno odpravljanje težave« ali nam pošljite e-poštno sporočilo.Lastnosti

ID članka: 307875 - Zadnji pregled: 26. september 2011 - Revizija: 3.0
VELJA ZA:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Ključne besede: 
kbhowto kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB307875

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com