Artikel ID: 307875 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.

Zorg dat Windows XP wordt uitgevoerd met Service Pack 3 (SP3) als u beveiligingsupdates voor Windows wilt blijven ontvangen. Ga voor meer informatie naar de volgende Microsoft-websiteVoor sommige versies van Windows wordt de ondersteuning beëindigd

Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

De map Onlangs geopend in het menu Start van Windows XP bevat een lijst met bestanden en documenten die u recent hebt gebruikt. In dit artikel wordt beschreven hoe u deze map kunt weergeven, gebruiken en leegmaken.

De map Onlangs geopend weergeven

De map Onlangs geopend weergeven in het menu Start:
 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Eigenschappen. Of open het menu Start, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het menu Start en klik op Eigenschappen.
 2. Klik op Aanpassen.
 3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
 4. Schakel onder Onlangs geopend het selectievakje Onlangs geopende bestanden in een lijst weergeven in, klik op OK en klik opnieuw op OK. De volgende keer dat u op Start klikt, wordt de map Onlangs geopend weergegeven in het menu Start.

Een recent gebruikt document openen

Als u een document wilt openen dat u onlangs hebt gebruikt, klikt u op Start, vervolgens wijst u Onlangs geopend aan en daarna klikt u op het item dat u wilt openen.

De inhoud van de map Onlangs geopend wissenAls u de inhoud van de map Onlangs geopend automatisch wilt laten wissen, gaat u naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossenAls u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard.

Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50534


Opmerkingen
 • Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.

Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?Dit probleem zelf oplossen

U kunt als volgt de inhoud van de map Onlangs geopend wissen:
 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Eigenschappen. Of open het menu Start, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het menu Start en klik op Eigenschappen.
 2. Klik op Aanpassen.
 3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
 4. Klik onder Onlangs geopend op Lijst wissen, klik op OK en klik opnieuw op OK. De meest recent gebruikte documenten worden verwijderd uit de map Onlangs geopend. De documenten blijven wel gewoon aanwezig op de vaste schijf.

Probleemoplossing

Sommige programma's kunnen geen items toevoegen aan de map Onlangs geopend. In dat geval wordt het laatst gebruikte document niet weergegeven in de map. Als u een document wilt openen dat niet in de lijst Onlangs geopend voorkomt, klikt u op Zoeken in het menu Start om te zoeken naar het item.

Referenties

Klik voor meer informatie over het menu Start in Windows XP op het volgende artikelnummer, zodat het desbetreffende Knowledge Base-artikel wordt weergegeven:
279767 Beschrijving van het menu Start in Windows XP

Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u contact opnemen met de ondersteuningsservice.
 • Wij stellen uw feedback op prijs. Als u feedback hebt of als u problemen met deze oplossing wilt rapporteren, kunt u een bericht plaatsen op het blog Het probleem voor mij oplossen of u kunt ons een e-mail sturen.Eigenschappen

Artikel ID: 307875 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB307875

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com