ID articol: 307874 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol descrie modul de a dezactiva partajarea simplă de fișiere.

Notă Nu se poate dezactiva partajarea simplă de fișiere în Microsoft Windows XP Home Edition.

Informații suplimentare

În mod implicit, partajarea simplă de fișiere este activată pe un computer bazat pe Windows XP dacă acest computer nu face parte dintr-un domeniu. Cu partajarea simplă de fișiere, partajați foldere cu orice membru al grupului de lucru sau al rețelei și să dați caracter privat folderelor din profilul dvs. de utilizator. Cu toate acestea, dacă partajarea simplă de fișiere este activată, nu aveți posibilitatea să preveniți accesarea folderelor partajate de către anumiți utilizatori și grupuri. Dacă dezactivați partajarea simplă de fișiere, aveți posibilitatea să permiteți anumitor utilizatori și grupuri accesul la un folder partajat. Acei utilizatori vor trebui să facă log on cu acreditările conturilor de utilizatori pentru care ați permis accesul la folderul partajat.

Dacă este activată partajarea simplă de fișiere, veți observa apariția interfeței utilizator pentru partajare simplă de fișiere în locul filelor Securitate și Partajare. Dacă faceți parte dintr-un grup de lucru, această nouă interfață utilizator este implementată în Windows XP Home Edition și în Microsoft Windows XP Professional în mod implicit. Dacă dezactivați partajarea simplă de fișiere, vor apărea filele clasice Securitate și Partajare, și veți avea posibilitatea să specificați utilizatorii și grupurile care au acces la folderele partajate de pe computerul dvs.

Notă Pentru a permite accesul anumitor utilizatori la folderul partajat după ce dezactivați partajarea simplă de fișiere, ar trebui să configurați atât permisiunile NTFS în fila Securitate, cât și permisiunile de partajare în fila Partajare a folderului partajat. Permisiunile NTFS pot fi setate doar pe o partiție ce utilizează sistemul de fișiere NTFS. Dacă eliminați permisiunea Orice grup din permisiunile NTFS, folderul partajat nu se va accesa prin intermediul rețelei.

Cum se dezactivează partajarea simplă de fișiere

Pentru a dezactiva partajarea simplă de fișiere, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Computerul meu.
 2. În meniul Instrumente, faceți clic pe Opțiuni folder, apoi faceți clic pe fila Vizualizare.
 3. În secțiunea Setări complexe, debifați caseta de selectare Se utilizează partajarea simplă a fișierelor (recomandat).
 4. Faceți clic pe OK.

Cum se partajează un folder sau o unitate cu alți utilizatori

Pentru a partaja un folder sau o unitate cu alți utilizatori, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start, pe Computerul meu, apoi găsiți folderul sau unitatea de partajat.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe folder sau unitate, apoi faceți clic pe Partajare și securitate.
 3. În fila Partajare, faceți clic pe Se partajează acest folder.
 4. Pentru a modifica numele de partajare a folderului sau unității partajate, tastați un nume nou în caseta Nume partajare. Ceilalți utilizatori vor vedea numele nou când se vor conecta la folderul partajat sau unitatea partajate. Numele real al folderului sau unității rămâne neschimbat.
 5. Pentru a adăuga un comentariu despre folderul sau unitatea partajate, tastați textul în caseta Comentarii.
 6. Pentru a limita numărul de persoane care se pot conecta simultan la folderul sau unitatea partajate, faceți clic pe Se permite sub Număr limită de utilizatori, apoi tastați numărul de utilizatori.
 7. Pentru a seta permisiunile de partajare pentru folderul sau unitatea partajate, faceți clic pe Permisiuni.

  Notă Pentru a partaja foldere și unități, trebuie să faceți log on ca membru a oricărui grup din lista următoare:
  • Administratori
  • Operatori server
  • Utilizatori puternici
 8. Faceți clic pe OK.

Depanare

 • Fila Partajare nu este vizibilă.

  Utilizați utilitarul de completare snap-in Services pentru a porni serviciul Server. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
  1. Faceți clic pe Start, apoi pe Panou de control.
  2. Faceți clic pe Performanță și întreținere, pe Instrumente de administrare, extindeți Servicii și aplicații, apoi dublu clic pe Servicii.
  3. Faceți clic cu butonul din dreapta pe serviciul Server, apoi pe Start.
 • Acest folder este deja partajat.

  Faceți clic pe Partajare nouă, apoi tastați noul nume de partajare.
 • Doriți ascunderea folderului partajat.

  Pentru a ascunde folderul partajat, tastați $ drept ultimul caracter al numelui de partajare. Folderul nu va fi văzut de ceilalți utilizatori când este căutat utilizând Computerul meu sau Explorator Windows, dar se poate crea o mapare la folder.
 • Ocazional, ceilalți utilizatori nu pot utiliza folderul partajat.

  Dacă se utilizează Windows XP Professional, nu este posibilă conectarea a mai mult de 10 utilizatori la computer în același timp. În Windows XP Professional, numărul maxim de utilizatori este 10, indiferent de numărul tastat în caseta Se permite.
Aveți posibilitatea să utilizați utilitarul de completare snap-in Foldere partajate pentru crearea și gestionarea folderelor partajate, pentru vizualizarea unei liste a tuturor utilizatorilor conectați la un folder partajat prin rețea, pentru deconectarea unuia sau a tuturor utilizatorilor, vizualizarea unei liste de fișiere deschise de utilizatori la distanță și închiderea unuia sau a tuturor fișierelor deschise. Pentru a porni utilitarul de completare snap-in Foldere partajate, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start, apoi faceți clic cu butonul din dreapta pe Computerul meu.
 2. Faceți clic pe Gestionare, apoi pe Foldere partajate.

Proprietă?i

ID articol: 307874 - Ultima examinare: 6 iunie 2013 - Revizie: 9.1
Se aplică la:
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbacwsurvey kbhowtomaster KB307874

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com