Cikk azonosítója: 307873 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismerteti, hogy miként lehet beállítani és használni a többmonitoros megjelenítést Windows XP rendszerben.

A Windows XP rendszer azzal is lehetővé teszi a hatékonyabb munkavégzést, hogy az asztal nagyításával a képernyő tartalma több monitorra is bővíthető. Egyetlen számítógéphez akár tíz monitor is csatlakoztatható, így a létrejövő munkafelület elegendő nagyságú számos program és ablak futtatásához. Az elemek monitorok közötti áthelyezésével vagy több monitorra nagyításával könnyedén lehet egyszerre több feladaton is dolgozni. Az egyik monitoron például végrehajthatók a kép- és a szövegszerkesztési műveletek, egy másikon pedig az internetes tevékenység követhető. Megteheti azt is, hogy egy nagyméretű, sok oldalból álló dokumentumot oldalanként több monitorra nyit meg, ezáltal könnyedén áttekinthetővé válik a szöveg és a grafikus elemek elrendezése. A Microsoft Excel-táblázatok két monitorra nagyításával például görgetés nélkül jeleníthet meg nagyszámú oszlopot.

Többmonitoros munkakörnyezet kialakítása

A munkakörnyezet egyik kijelölt monitora az elsődleges monitor: ezen jelenik meg a bejelentkezési párbeszédpanel a számítógép indításakor. A legtöbb alkalmazás ugyancsak ezen a monitoron jeleníti meg ablakait az indításkor. A munkakörnyezet minden egyes monitorához más és más képernyőfelbontást és színminőségi beállításokat lehet megadni. A monitorok külön-külön videoadapterekhez is csatlakoztathatók, de egyetlen, több monitorkimenettel rendelkező adapter is kiszolgálhatja őket. A monitorok beállításának menete az alábbi.
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 2. Kattintson a Megjelenés és témák, majd a Megjelenítés elemre.
 3. A Beállítások lap Azonosítás gombjára kattintva jelenítsen meg egy nagyméretű számot minden monitoron. Ez a szám jelzi, hogy melyik monitort melyik ikon jelöli.
 4. Húzza a monitorikonokat olyan helyre, amely jelzi, hogy milyen módon szeretne majd a későbbiekben elemeket áthelyezni az egyes monitorok között, végül a változtatások megjelenítéséhez kattintson az OK vagy az Alkalmaz gombra.
Megjegyzés: Az ikonok helyzete szabja meg a monitorok közötti elemáthelyezés mikéntjét. Ha például két monitor alkotja a munkakörnyezetet, és közöttük balra, valamint jobbra történő húzással szeretné áthelyezni az elemeket, helyezze a monitorikonokat egymás mellé. Amennyiben felfelé és lefelé történik az áthelyezés, egymás fölött kell helyezni a monitorokat jelölő ikonokat. Fontos tudni, hogy a monitorikonok helye nem kell, hogy megfeleljen a monitorok tényleges elhelyezkedésének. Az ikonok még akkor is elhelyezhetők egymás fölött, ha a monitorok a valóságban egymás mellett vannak.

Másik elsődleges monitor beállítása

 1. A Képernyő tulajdonságai párbeszédpanel Beállítások lapján kattintson arra a monitorikonra, amely az elsődleges monitorként használandó monitort jelöli.
 2. Jelölje be az Ez az eszköz legyen az elsődleges monitor jelölőnégyzetet. A négyzet csak akkor jelölhető be, ha nem a jelenleg elsődleges monitorként használt monitort választja.

Egyazon asztal megjelenítése több monitoron

 1. A Képernyő tulajdonságai párbeszédpanel Beállítások lapján kattintson arra a monitorikonra, amely az elsődleges monitoron kívül használandó monitort jelöli.
 2. Jelölje be A Windows asztal kiterjesztése erre a monitorra jelölőnégyzetet. A szolgáltatás engedélyezése után a többi monitorra is áthúzhatja a kívánt elemeket, és az ablakokat több monitort befedő méretűre is nagyíthatja.

Elemek áthelyezése monitorok között

 1. A Képernyő tulajdonságai párbeszédpanel Beállítások lapjának Azonosítás gombjára kattintva jelenítsen meg egy nagyméretű számot minden monitoron. Ez a szám jelzi, hogy melyik monitort melyik ikon jelöli.
 2. Húzza a monitorikonokat olyan helyre, amely jelzi, hogy milyen módon szeretne majd a későbbiekben elemeket áthelyezni az egyes monitorok között, majd kattintson az OK vagy az Alkalmaz gombra.
 3. Az asztalon látható elemeket áthúzhatja a másik monitorra, és az ablakokat több monitort befedő méretűre is nagyíthatja.

Kétképernyős megjelenítés használata

Számos hordozható és asztali számítógép alkalmas arra, hogy (egyazon videokártyán lévő két videoport estén) kétképernyős megjelenítéssel egy második monitorra legyen nagyítható a képernyőtartalom. Ez a szolgáltatás nagyban hasonlít a többmonitoros megjelenítéshez, ám ebben az esetben nincs lehetőség elsődleges monitort választani. Hordozható számítógépek esetén mindig a saját képernyő az elsődleges megjelenítőeszköz, asztali számítógépeknél pedig az első videokimeneti porthoz csatlakoztatott eszköz. A többmonitoros munkakörnyezet kialakításához hasonlóan a második monitor csatlakoztatása és a számítógép bekapcsolása után a Vezérlőpult képernyő-beállítási eszközével adja meg a szükséges beállításokat. A kétképernyős megjelenítés dokkolt és nem dokkolt hordozható számítógépeken egyaránt alkalmazható.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 307873 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 2.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbenv kbhowtomaster KB307873
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com