Artikel-id: 307859 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

Når du åbner en fil ved at dobbeltklikke på den i stedet for via menuen Filer i et program, undersøger Windows XP filtypenavnet. Hvis Windows XP genkender filtypenavnet, åbner Windows XP filen i det program, der er knyttet til det pågældende filtypenavn. Men hvad nu hvis du vil ændre det program, der åbnes, når du dobbeltklikker på en fil med et bestemt filtypenavn? En tekstfil, der har filtypenavnet .txt, åbnes f.eks. typisk i Notesblok. Hvad nu, hvis du ønsker, at filen skal åbnes i Microsoft Word i stedet? Hvordan bærer du dig ad med det? I denne artikel beskrives, hvordan du ændrer det program, der startes, når du dobbeltklikker på en fil i Windows XP.

Bemærk! Afhængigt at hvilke indstillinger der er valgt under Mappeindstillinger, åbnes filer muligvis ved at klikke på dem en enkelt gang i stedet for at dobbeltklikke.

Sådan ændrer du det program, der startes, når du dobbeltklikker på en fil

Bemærk!
 • Det er ikke muligt at anvende denne metode i forbindelse med filer, som ikke har noget filtypenavn, eller systemfiler med filtypenavne som .exe, .com eller .bat.
 • Det er en god ide at lave et notat om, hvilket program der tidligere var knyttet til det pågældende filtypenavn, før det program, der bruges til at åbne den pågældende filtype, ændres. Du kan derefter nemt genoprette tilknytningen mellem programmet og filtypenavnet, hvis filen ikke åbnes korrekt i det nye program, du angiver.
Du kan ændre det program, der åbnes, når du dobbeltklikker på en fil, hvis filtypenavn er knyttet til et bestemt program, ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Åbn Denne Computer eller Windows Stifinder, højreklik på en fil, hvor det program, der bruges til at åbne den pågældende filtype, skal ændres, og skift derefter det program, der startes, ved at benytte en af følgende metoder:
  • Klik på Åbn med for at vælge det relevante program.
  • Peg på Åbn med, og klik derefter på Vælg program for at vælge det program, der skal bruges.
 2. Bemærk, at dialogboksen Åbn med vises. Vælg det program, der skal bruges til at åbne den pågældende filtype, ved at benytte en af følgende metoder:
  • Klik på det relevante program på listen Programmer.
  • Klik på Gennemse, søg efter det program, der skal bruges, og klik på det. Klik derefter på OK.
  • Klik på Søg efter programmet på internettet for at søge på internettet efter det program, der skal bruges.
 3. Marker eventuelt feltet Brug altid det valgte program til at åbne denne type fil.
 4. Klik på OK.

  Bemærk! Windows XP åbner derefter alle filer med det pågældende filtypenavn i det tilknyttede program. Du kan ændre denne funktionsmåde ved at gentage de trin, der er beskrevet i denne fremgangsmåde, for at knytte et andet program til filtypenavnet.

Sådan får du vist alle filtypenavne for installerede programmer

Filtypenavnene for filerne vises muligvis ikke på grund af de indstillinger, der er valgt under Mappeindstillinger. Hvis filtypenavnene ikke vises, kan du få dem vist ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Åbn Denne computer eller Windows Stifinder.
 2. Klik på Mappeindstillinger i menuen Funktioner.
 3. Klik på fanen Vis.
 4. Fjern markeringen i feltet Skjul filtypenavne for kendte filtyper.

Flere oplysninger til avancerede brugere

Dette afsnit henvender sig til avancerede computerbrugere. Hvis du ikke er fortrolig med avanceret fejlfinding, er det måske en god ide at bede en anden om hjælp eller kontakte support. Du kan finde flere oplysninger om dette på følgende websted:
http://support.microsoft.com/contactus/

Sådan oprettes filtilknytninger for ikke-tilknyttede filtyper

Du kan måske få brug for at oprette en filtilknytning for en filtype, der ikke er knyttet til noget program på computeren. Generelt er der to grunde til dette:
 • Programmer som f.eks. databaseprogrammer opretter filrapporter med filtypenavne, der ikke er registreret i Windows XP.
 • Du modtager e-mails med vedhæftede filer, som er oprettet i et program, der ikke er installeret på computeren. Der findes dog et installeret program, som kan læse disse filer.
Du kan oprette en filtilknytning ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Højreklik på en fil med det filtypenavn, der skal knyttes et program til, og klik derefter på Åbn.

  Bemærk! Hvis kommandoen Åbn ikke er tilgængelig, skal du klikke på Åbn med eller dobbeltklikke på filen.
 2. Windows XP viser en dialogboks, hvor det angives, at der ikke er knyttet noget program til denne fil. I dialogboksen angives to valgmuligheder for oprettelse af en tilknytning:
  • Brug webtjenesten til at finde det relevante program
  • Vælg programmet på en liste
  Medmindre du vil søge efter og hente software, der kan åbne denne filtype, er det bedst at vælge programmet på en liste.
 3. Klik på Vælg programmet på en liste, og klik derefter på OK.
 4. Dialogboksen Åbn med vises. Vælg det program, der skal bruges til at åbne den pågældende filtype, ved at benytte en af følgende metoder:
  • Klik på det relevante program på listen Programmer.
  • Klik på Gennemse, find det program, der skal bruges, og klik på det. Klik derefter på OK.
  • Klik på Søg efter programmet på internettet for at søge på internettet efter det program, der skal bruges.
 5. Marker eventuelt feltet Brug altid det valgte program til at åbne denne type fil.
 6. Klik på OK.

Fejlfinding

Hvis du ændrer det program, som Windows bruger til at åbne en bestemt filtype, vises denne fil muligvis ikke korrekt i det pågældende program. Kontroller, at det program, du vælger til at åbne en bestemt filtype, kan håndtere den pågældende filtype korrekt.

Egenskaber

Artikel-id: 307859 - Seneste redigering: 23. november 2007 - Redigering: 3.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøgleord: 
kbhowtomaster kbresolve KB307859

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com