Zagon računalnika s funkcijo Zadnja dobra konfiguracija v operacijskem sistemu Windows XP

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 307852 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

UVOD

V tem članku je opisana uporaba funkcije Zadnja dobra konfiguracija v operacijskem sistemu Windows XP. Funkcija Zadnja dobra konfiguracija je možnost obnovitve, ki jo je mogoče uporabiti za zagon računalnika z najbolj nedavnimi nastavitvami, ki so delovale. Funkcija Zadnja dobra konfiguracija obnovi tiste informacije o registru in nastavitve gonilnikov, ki so bile uporabljene ob zadnjem uspešnem zagonu računalnika. Funkcijo Zadnja dobra konfiguracija uporabite takrat, kadar ne morete zagnati operacijskega sistema Windows XP po spreminjanju računalnika ali kadar predvidevate, da bo zadnja narejena sprememba morda povzročila težavo. To funkcijo lahko na primer uporabite, če ne morete zagnati operacijskega sistema Windows XP po namestitvi novega gonilnika za grafično kartico ali če ste namestili nepravilen gonilnik, računalnika pa še niste zagnali znova.

Ko zaženete računalnik s funkcijo Zadnja dobra konfiguracija, operacijski sistem Windows XP obnovi informacije v tem registrskem ključu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
Opomba Vse spremembe drugih registrskih ključev veljajo še naprej.DODATNE INFORMACIJE

Zagon računalnika s funkcijo Zadnja dobra konfiguracija

Če želite zagnati računalnik s funkcijo Zadnja dobra konfiguracija, sledite tem korakom:
  1. Zaženite računalnik.
  2. Ko se prikaže sporočilo »Izberite operacijski sistem, ki ga želite zagnati«, pritisnite tipko F8.
  3. Ko se prikaže meni Windows Advanced Options (Dodatne možnosti programa Windows) s PUŠČIČNIMI tipkami izberite možnost Zadnja dobra konfiguracija (nedavne nastavitve, ki so delovale) in pritisnite tipko ENTER.
  4. Če imate v računalniku nameščene še druge operacijske sisteme, s PUŠČIČNIMI tipkami izberite operacijski sistemMicrosoft Windows XP in pritisnite tipko ENTER.

Odpravljanje težav

  • S funkcijo Zadnja dobra konfiguracija lahko računalnik obnovite iz težav pri konfiguraciji, kot na so na primer na novo nameščeni gonilniki, ki morda niso pravilni za strojno opremo računalnika. Funkcija ne popravi težav, do katerih je prišlo zaradi manjkajočih ali poškodovanih gonilnikov ali datotek.
  • Funkcija Zadnja dobra konfiguracija uporablja informacije, shranjene pri zadnji zaustavitvi računalnika, da obnovi nastavitve registra in gonilnike. Zato to funkcijo lahko uporabite le, če ste računalnik lahko uspešno zagnali, preden ste ga obnovili z zadnjo dobro konfiguracijo.
  • Po zagoni računalnika s funkcijo Zadnja dobra konfiguracija, se spremembe od zadnjega uspešnega zagona izgubijo.


SKLICI

Če želite več informacij o obnovitvi operacijskega sistema Windows XP, kliknite to številke člankov iz Microsoftove zbirke znanja:
306084 Uporaba Obnovitve sistema za obnovitev Windows XP
306546 Uporaba funkcije za povrnitev prejšnjega stanja gonilnika za obnovitev prejšnje različice gonilnika naprave v operacijskem sistemu Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Lastnosti

ID članka: 307852 - Zadnji pregled: 10. avgust 2006 - Revizija: 2.3
VELJA ZA
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Ključne besede: 
kbhowto kbhowtomaster KB307852

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com