Uw computer opstarten met de functie Laatste bekende juiste configuratie in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 307852 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

INLEIDING

In dit artikel wordt beschreven hoe de functie Laatste bekende juiste configuratie in Windows XP gebruiken. De functie Laatste bekende juiste configuratie is een herstel optie kunt u de computer opstart met behulp van de meest recente instellingen die correct functioneerden. De functie Laatste bekende juiste configuratie herstelt registratiegegevens en stuur programma instellingen die van kracht de laatste waren keer dat de computer is gestart. Gebruik de functie Laatste bekende juiste configuratie wanneer u Windows XP niet kunt starten nadat u een wijziging aanbrengt op de computer of wanneer u vermoedt dat een wijziging die u zojuist hebt gemaakt, kan problemen veroorzaken. U kunt deze functie bijvoorbeeld als u Windows XP niet kunt starten nadat u een nieuw stuur programma voor uw video adapter installeren of als u een onjuist stuur programma geïnstalleerd en de computer nog niet opnieuw hebt opgestart.

Wanneer u de computer opstart met behulp van de functie Laatste bekende juiste configuratie, is Windows XP herstelt informatie in de volgende registersleutel:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
OpmerkingEventuele wijzigingen die zijn aangebracht in andere registersleutels blijven.Meer informatie

De computer opstarten met de functie Laatste bekende juiste configuratie

De computer opstarten met de functie Laatste bekende juiste configuratie, gaat u als volgt te werk:
  1. Start de computer.
  2. Druk op F8 wanneer het bericht 'Selecteer het besturings systeem starten' weer gegeven.
  3. Wanneer deGeavanceerde optiesmenu verschijnt, gebruik de pijl toetsen om te selecterenLaatste bekende juiste configuratie (recente instellingen die werkten), en druk vervolgens op ENTER.
  4. Als u andere besturings systemen op uw computer, gebruik de pijl toetsen om te selecterenMicrosoft Windows XP, en druk vervolgens op ENTER.

Problemen oplossen

  • Met de functie Laatste bekende juiste configuratie kunt u configuratie problemen zoals onlangs geïnstalleerde stuur programma's die mogelijk niet juist voor de hardware van uw computer herstellen. Problemen die worden veroorzaakt door ontbrekende of beschadigde stuur programma's of bestanden dat niet is opgelost.
  • De functie Laatste bekende juiste configuratie gebruikt informatie die is opgeslagen uit de laatste keer dat u de computer herstellen van registerinstellingen en stuur programma's afsluiten. U kunt deze functie daarom alleen als u kon start de computer voordat u de computer herstelt met de laatst bekende juiste configuratie.
  • Nadat u de computer opstart met behulp van de functie Laatste bekende juiste configuratie, gaan de wijzigingen die zijn aangebracht sinds de laatste geslaagde opstartprocedure verloren.


Referenties

Voor meer informatie over het herstellen van Windows XP, klikt u op de volgende artikel nummers in de Microsoft Knowledge Base:
306084Windows XP terugzetten in een vorige staat
306546Het gebruik van de functie Vorig stuur programma terugzetten van een vorige versie van een apparaat stuur programma in Windows XP

Eigenschappen

Artikel ID: 307852 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbmt KB307852 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:307852

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com