A számítógép indítása a Windows XP Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatásával

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 307852 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk a Windows XP Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatásának használatát ismerteti. A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatás egy helyreállítási lehetőség, mellyel a számítógép az utolsó sikeres rendszerindításkor használt beállításokkal indítható. Ez a szolgáltatás visszaállítja azokat a rendszerleíró információkat és illesztőprogram-beállításokat, melyek a legutolsó sikeres rendszerindításkor voltak érvényben. A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatást akkor célszerű igénybe venni, amikor a számítógépen végrehajtott módosítások után nem indul a Windows XP rendszer, illetve ha azt gyanítja, hogy egy frissen végrehajtott módosítás problémákat okozhat. Egy tipikus oka például a szolgáltatás használatának, ha a videokártya új illesztőprogramjának telepítése után nem indul el a Windows XP, vagy ha nem a megfelelő illesztőprogramot telepítette, és még nem indította újra a számítógépet.

A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatással indítva a Windows XP a következő rendszerleíró kulcsban található információkat állítja vissza:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
Megjegyzés: A más rendszerleíró kulcsokban bekövetkezett módosítások megmaradnak.További információ

A számítógép indítása a Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatással

A számítógép indítása a Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatással:
  1. Indítsa el a számítógépet.
  2. Amikor megjelenik a „Válassza ki az indítani kívánt operációs rendszert” üzenet, nyomja le az F8 billentyűt.
  3. A Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek menüjében a nyílbillentyűkkel jelölje ki a Legutolsó helyes konfiguráció (a legutóbbi működőképes beállítások) indítási lehetőséget, és nyomja le az ENTER billentyűt.
  4. Ha más operációs rendszer is található a számítógépen, a nyílbillentyűkkel jelölje ki a Microsoft Windows XP operációs rendszert, és nyomja le az ENTER billentyűt.

Hibaelhárítás

  • A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatással egyes konfigurációs hibákból eredő problémákból állíthatja helyre a számítógépet. Ilyen lehet egy, a számítógép hardveréhez frissen telepített, de nem megfelelő illesztőprogram okozta probléma. Ez a szolgáltatás nem nyújt megoldást a hiányzó vagy sérült illesztőprogramokból vagy fájlokból eredő problémákra.
  • A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatás a számítógép utolsó leállításakor mentett adatokból állítja helyre a rendszerleíró-beállításokat és az illesztőprogramokat. Éppen ezért csak akkor használható ez a szolgáltatás, ha a legutolsó helyes konfiguráció szerinti indítási kísérletet megelőzően sikeresen elindult a számítógép.
  • Ha a számítógépet a legutolsó helyes konfiguráció szerint indítja, a számítógép utolsó sikeres indítása óta végrehajtott módosítások elvesznek.


Hivatkozások

További információt a Windows XP visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
306084 A Windows XP rendszer egy korábbi állapotának visszaállítása
306546 Útmutató: Az eszközillesztők előző verziójának visszaállítása az illesztőprogram-visszaállítási szolgáltatással (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 307852 - Utolsó ellenőrzés: 2005. május 17. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB307852
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com