Sådan startes computeren med den sidst kendte fungerende konfiguration i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 307852 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

INTRODUKTION

I denne artikel beskrives, hvordan du kan bruge den sidst kendte fungerende konfiguration i Windows XP. Brugen af den sidst kendte konfiguration er en gendannelsesfunktion, som du kan anvende til at starte computeren ved hjælp af de nyeste fungerende indstillinger. Når du bruger den sidst kendte fungerende konfiguration, gendannes de oplysninger i registreringsdatabasen og de driverindstillingerne, der var gældende sidste gang computeren startede uden problemer. Brug den sidst kendte fungerende konfiguration, når du ikke kan starte Windows XP efter at have foretaget ændringer i computerens indstillinger, eller når du har mistanke om, at en ændring, du netop har foretaget, måske kan give problemer. Du kan f.eks. bruge funktionen, hvis du ikke kan starte Windows XP efter du har installeret en ny driver til skærmkortet, eller hvis du har installeret en forkert driver og endnu ikke har genstartet computeren.

Når du starter computeren med den sidst kendte fungerende konfiguration, gendanner Windows XP oplysningerne i følgende nøgle i registreringsdatabasen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
Bemærk! De eventuelle ændringer, der er fortaget af andre nøgler i registreringsdatabasen, forbliver.Yderligere Information

Sådan startes computeren med den sidst kendte fungerende konfiguration

Følg disse trin for at starte computeren med den sidst kendte fungerende konfiguration:
  1. Start computeren.
  2. Når du ser meddelelsen " Vælg det operativsystem, der skal startes", skal du trykke på tasten F8.
  3. Når menuen Avancerede indstillinger for Windows vises, skal du bruge piletasterne til at vælge Sidste kendte fungerende konfiguration (de seneste indstillinger, der fungerede) og derefter trykke på ENTER.
  4. Hvis du kører andre operativsystemer på computeren, skal du bruge piletasterne til at vælge Microsoft Windows XP og derefter trykke på ENTER.

Fejlfinding

  • Hvis du bruger den sidst kendte fungerende konfiguration, kan du afhjælpe konfigurationsproblemer som f.eks. nyinstallerede drivere, som måske ikke er de rigtige i forhold til computerens hardware. Funktionen retter ikke de fejl, der skyldes manglende eller beskadigede drivere eller filer.
  • Ved brug af den sidst kendte fungerende konfiguration anvendes oplysninger, der blev gemt sidste gang, du lukkede computeren for at gendanne registreringsdatabasens indstillinger og drivere. Derfor kan du kun bruge funktionen, hvis du har kunnet starte computeren uden problemer, før du nu vil gendanne den ved at bruge den sidst kendte fungerende konfiguration.
  • Når du har starter computeren med den sidst kendte fungerende konfiguration, vil de ændringer, du har foretaget siden denne sidst fungerende problemfri start, være tabt.


Referencer

Yderligere oplysninger om, hvordan du kan gendanne Windows XP, finder du ved at klikke på nedenstående artikelnumre for at få vist artiklerne i Microsoft Knowledge Base:
306084 Sådan gendannes Windows XP til en tidligere tilstand (artiklen er evt. på engelsk)
306546 Sådan bruges funktionen Annuller opdatering til at gendanne en tidligere version af en enhedsdriver (artiklen er evt. på engelsk)

Egenskaber

Artikel-id: 307852 - Seneste redigering: 7. januar 2005 - Redigering: 2.2
Oplysningerne i denne artikel gælder:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Nøgleord: 
kbhowto kbhowtomaster KB307852

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com