A Windows XP telepítőprogramjának indítása MS-DOS rendszerből

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 307848 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A cikk bemutatja, hogyan indítható el a Windows XP telepítőprogramja a parancssorból.

További információ

Előkészületek a telepítőprogram futtatásához

A Windows XP rendszer telepítése előtt hajtsa végre az alábbiakat:
 1. Győződjön meg arról, hogy a számítógép hardverösszetevői kompatibilisek a Windows XP rendszerrel. A hardverkompatibilitással kapcsolatos legfrissebb információk beszerzéséhez, valamint a hardverekhez szükséges eszközillesztők letöltéséhez és telepítéséhez látogasson el a Microsoft Windows Hardware Quality Labs alábbi webhelyére:
  http://www.microsoft.com/whdc/whql/default.mspx
  A Windows XP operációs rendszerek követelményeiről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  314865 A Windows XP operációs rendszerek rendszerkövetelményei
 2. Olvassa el a Windows XP telepítőlemezén található alábbi dokumentumokat (a Meghajtó a Windows XP telepítőlemezét tartalmazó meghajtó betűjele). A dokumentumokban lévő információk a telepítésre való felkészülést segítik.
  • Meghajtó:\Docs\Fontos.txt: Utolsó pillanatokban született információk, melyek nem találhatók meg a dokumentációban vagy a lemezen lévő egyéb szöveges fájlokban
  • Meghajtó:\Docs\RelNotes.htm: A Windows XP rendszerrel kapcsolatos kiegészítő megjegyzések
  • Meghajtó:\Olvassel.htm: A Windows XP dokumentációját kiegészítő egyéb tudnivalók
 3. Hozzon létre egy partíciót a merevlemez-meghajtón, és formázza azt FAT vagy FAT32 fájlrendszerűre. A partíció létrehozásával kapcsolatban a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  255867 Hogyan Lehet Használni az Fdisk és Format Segédprogramokat a Partícionáláshoz vagy egy Merevlemez Újrapartícionálásához
  Megjegyzés: A Windows XP telepítőprogramjának a telepítőfájlok másolásához legalább 383 MB szabad lemezterületre van szüksége.

A Windows XP telepítőprogramjának parancssorból történő indítása

A Windows XP telepítőprogramjának parancssorból történő indításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Helyezze a Windows XP telepítőlemezét a CD-ROM- vagy DVD-ROM-meghajtóba.
 2. Indítsa el a számítógépet CD-ROM-támogatású parancssorral. Ha a számítógépre nincs telepítve az MS-DOS rendszer, vagy egyéb okok miatt nem tudja elindítani a parancssort a rendszerindítási menüből, a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  187632 Hogyan lehet létrehozni egy Windows 98 indítólemezt amely támogatja a FAT32 fájlrendszert
 3. Indítsa el a SMARTDrive programot, ha az még nem fut. Ehhez lépjen abba a mappába, amelyben a Smartdrv.exe fájl található, írja be a smartdrv parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt. A SMARTDrive használata nélkül a Windows XP telepítőprogramja esetleg lassabban másolja a merevlemez-meghajtóra a fájlokat.
 4. A parancssorba írja be a meghajtó: parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt (a meghajtó a Windows XP telepítőlemezét tartalmazó meghajtó betűjele).
 5. Írja be a cd i386 parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 6. Írja be a winnt parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. Ekkor elindul a Windows XP telepítőprogramja.
 7. Adja meg a Windows XP telepítőfájljainak elérési útját (például d:\i386), majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

  A Windows telepítőprogramja ekkor a merevlemez-meghajtóra másolja a fájlokat. A másolás végeztével az alábbi üzenet jelenik meg:
  A telepítés MS-DOS alapú része véget ért.
  A program most újraindítja a számítógépet. A Windows XP telepítése az újraindítás
  után folytatódik.

  Ha van hajlékonylemez az A: meghajtóban, akkor most távolítsa el.

  Az újraindításhoz és a telepítés folytatásához nyomja meg az ENTER billentyűt.
 8. Ha a számítógépben található hajlékonylemez, távolítsa azt el, majd nyomja le az ENTER billentyűt. A számítógép ekkor újraindul, majd folytatódik a Windows XP telepítése. Nyomja le az ENTER billentyűt a folytatáshoz.
 9. A képernyőn látható utasításokat követve jelölje ki és formázza azt a partíciót, amelyre telepíteni kívánja a Windows XP rendszert. Ha a merevlemez-meghajtó egyetlen partíciót tartalmaz, ne törölje azt a már létező partíciók listájából, mivel a Windows XP telepítőprogramja már átmásolta a telepítőfájlokat erre a partícióra.

  A FAT32 fájlrendszerűre formázott partíciókat a későbbiek során NTFS fájlrendszerűre konvertálhatja.

  A telepítő ekkor a számítógépre másolja a Windows XP telepítéséhez szükséges fájlokat, majd ismét újraindítja a számítógépet. Ha a meghajtó NTFS fájlrendszerrel történő formázását választja, a Windows ellenőrzi a meghajtó hibamentességét, majd újraindul. Ezt követően a Windows XP telepítőprogramja grafikus felhasználói felületen folytatja a telepítést.
 10. A Windows XP telepítésének befejezéséhez kövesse a Windows telepítővarázsló lépéseit.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 307848 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 5.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster KB307848
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com