Resurse Utilizarea Barei lingvistice în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 306993 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie modul de utilizare a Barei lingvistice în Windows XP. Bara lingvistică este o bară de instrumente mobilă care apare automat pe desktop atunci când adăugați recunoașterea scrierii de mână, recunoașterea vorbirii, sau un Editor metodă de intrare (IME) ca metode de inserare de text.

Aveți posibilitatea să utilizați Bara lingvistică pentru a comuta cu ușurință între activități și a executa activități asociate cu introducerea de text. De exemplu, dacă introduceți un text cu un dispozitiv de introducere a scrierii de mână, utilizați butoanele din Bara lingvistică pentru a deschide fereastra Writing Pad, din care textul scris de mână poate fi inserat în document.

Butoanele și opțiunile afișate în Bara lingvistică depind de serviciile text pe care le-ați instalat și de programul care este activ în acel moment. De exemplu, Microsoft Word 2002 acceptă recunoașterea vorbirii, dar Notepad nu. Dacă ambele programe se execută, butoanele de vorbire sunt afișate când Word este activ, dar dispar când Notepad devine programul activ. Dacă adăugați o a doua limbă sau structură de tastatură, este posibilă afișarea Barei lingvistice în bara de activități.

Aveți posibilitatea să mutați Bara lingvistică oriunde pe ecran, să o minimizați în bara de activități sau să o faceți aproape transparentă. Dacă nu o utilizați, se poate închide. Serviciile text pe care nu le utilizați trebuie eliminate, deoarece ele necesită memorie de computer și pot afecta performanța.

Pentru a afișa Bara lingvistică

Pentru a afișa Bara lingvistică (utilizând modul de vizualizare clasic din Panoul de control):
 1. Faceți clic pe Start, pe Panoul de control, apoi faceți dublu clic pe Opțiuni regionale și lingvistice.
 2. În fila Limbi, sub Servicii de text și limbi pentru tastatură, faceți clic pe Detalii.
 3. Sub Preferințe, faceți clic pe Bara lingvistică.
 4. Bifați caseta de selectare Afișare bară lingvistică pe spațiul de lucru.
Note:
 • Bara lingvistică se afișează automat dacă se instalează un serviciu de text, cum ar fi scrierea de mână, vorbirea sau un Editor metodă de intrare (IME). Însă, dacă închideți Bara lingvistică, această procedură poate fi utilizată pentru reafișarea ei.
 • Dacă Bara lingvistică a fost minimizată în bara de activități, faceți clic pe pictograma Language de pe bara de activități, apoi faceți clic pe Show the Language bar.
 • După ce se afișează Bara lingvistică, aveți posibilitatea să faceți clic cu butonul din dreapta pe ea pentru a afișa un meniu de comenzi rapide. Utilizați acest meniu pentru a modifica setările Barei lingvistice, cum ar fi andocarea ei în bara de activități sau adăugarea de etichete text.

Pentru a ascunde Bara lingvistică

Pentru a ascunde Bara lingvistică, faceți clic cu butonul din dreapta pe bara Language, apoi utilizați oricare dintre următoarele metode:
 • Faceți clic pe Minimize pentru a reduce Bara lingvistică la o pictogramă în bara de activități. Această opțiune elimină Bara lingvistică de pe desktop, dar o păstrează activă și disponibilă.
 • Faceți clic pe Close the Language bar pentru a închide Bara lingvistică și a o elimina din spațiul de lucru.
Note:
 • Pentru a efectua funcții ale Barei lingvistice fără ca Bara lingvistică să se afle pe desktop, faceți clic cu butonul din dreapta pe Bara lingvistică, apoi faceți clic pe Additional icons în bara de activități. Apoi, aveți posibilitatea să minimizați Bara lingvistică și să faceți clic pe pictogramele serviciilor text în bara de activități pentru a efectua acțiuni.
 • Închiderea Barei lingvistice nu elimină niciunul din serviciile text. Dacă utilizați un serviciu, cum ar fi recunoașterea scrierii de mână sau a vorbirii, ar trebui să îl eliminați. Serviciile text necesită memorie de computer și afectează performanța.
 • Bara lingvistică se poate minimiza și dacă se face clic pe Minimize din bara Limbi.
 • Bara lingvistică nu poate fi închisă dacă este instalat un Editor metodă de intrare (IME).

Pentru a activa sau dezactiva serviciile text

Pentru a activa sau dezactiva serviciile text (utilizând modul de vizualizare clasic din Panoul de control):
 1. Faceți clic pe Start, pe Panou de control, apoi faceți dublu clic pe Opțiuni regionale și lingvistice.
 2. În fila Limbi, sub Servicii de text și limbi pentru tastatură, faceți clic pe Detalii.
 3. Sub Preferințe, faceți clic pe Bara lingvistică.
 4. Pentru a dezactiva serviciile text, bifați caseta de selectare Dezactivare servicii de text complexe.
 5. Pentru a activa serviciile text, debifați caseta de selectare.
 6. Faceți clic pe Da dacă vi se solicită confirmarea selecției.
Note:
 • Utilizați această procedură pentru a dezactiva temporar recunoașterea scrierii de mână, a vorbirii și unele caracteristici de accesibilitate. Aceste servicii pot afecta performanța și, dacă nu sunt utilizate în programul curent, ele pot fi dezactivate temporar.
 • Dacă nu utilizați deloc un serviciu text, se recomandă să îl eliminați.
 • Dezactivarea serviciilor text nu afectează limbile sau tastaturile multiple pe care le-ați adăugat sub Servicii instalate din caseta de dialog Servicii de text și limbi pentru tastatură.REFERINȚE

Pentru informații suplimentare despre utilizarea vorbirii în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vizualiza articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
306537 Cum se instalează și se configurează Recunoaștere vorbire în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
278927 WD2002: Partea 1: Întrebări frecvente privind recunoașterea scrisului de mână și a vorbirii (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații detaliate privind utilizarea recunoașterii vorbirii Microsoft, faceți clic pe Ajutor din Bara lingvistică.

Pentru cele mai recente informații despre dezvoltările Microsoft privind recunoașterea vorbirii, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/speech/

Proprietă?i

ID articol: 306993 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 1.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster KB306993

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com